Kiełbasa Surowa Biała
50400
  • 0,6-0,8 kg

  • 7 dni

Kiełbasa wieprzowa w naturalnej osłonce, surowa, niewędzona.

Wędlina dobrze doprawiona kompozycją naturalnych przypraw – przeważającą nutą majeranku i czosnku.

Polecana do spożycia na ciepło.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1106 kJ/ 267 kcal,

tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,9 g,

węglowodany 1,9 g w tym cukry 0,8 g,

białko 13 g, sól 1,7 g.

 

 

Kiełbasa Polska Surowa
50410
  • 0,4-0,7 kg

  • 19 dni
100g produktu wyprodukowano ze 111g mięsa wieprzowego

Kiełbasa Polska Surowa wyprodukowana ze 111g mięsa wieprzowego to doskonały wybór dla tych, którzy poszukują wędlin wyraźnie przyprawionych i aromatycznych.

Szlachetna kiełbasa surowa, wędzona wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego,

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1004 kJ/ 242 kcal,

tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g,

węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,7 g,

białko 20 g, sól 2,4 g.

 

Kiełbasa z wołowiną
52600
  • 1-1,2 kg

  • 24 dni
100g produktu wyprodukowano ze 105g surowców mięsnych

100 g produktu wyprodukowano ze 105 g surowców mięsnych w tym: mięso wieprzowe 60 g, mięso wołowe 31 g, tłuszcz wieprzowy 14 g.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1192 kJ/ 287 kcal,

tłuszcz 23 g w tym kwasy nasycone 9,4 g,

węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,

białko 17 g, sól 1,8 g.

Polędwica długo dojrzewająca
53270
  • 0,8-1,3 kg

  • 100 dni
100g produktu wyprodukowano ze 133g mięsa wieprzowego

Polędwica długo dojrzewająca to produkt ekskluzywny, który swoim smakiem, konsystencją i aromatem zachwyci najbardziej wymagające podniebienia. Do produkcji polędwicy wykorzystano dokładnie wyselekcjonowane mięso wieprzowe. Z każdych 133 gram powstało 100 gram gotowego wyrobu. Taka koncentracja a także kompozycja przypraw i kolejne procesy produkcji zagwarantowały niepowtarzalny charakter polędwicy. Dojrzewająca, wędzona i suszona jest kwintesencją najlepszych tradycji w produkcji wędlin w Polsce. Już jeden cienki plasterek odmieni każdą nudną kanapkę. Produkt bez dodatku fosforanów.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 600 kJ/ 142 kcal,

tłuszcz 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,

węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,8 g,

białko 29 g, sól 3,3 g

Szynka długo dojrzewająca
53260
  • 0,8-1,1 kg

  • 100 dni
100g produktu wyprodukowano ze 133g mięsa wieprzowego

Jest to doskonałej jakości szynka wieprzowa, na wyprodukowanie której 100g użyto aż 133 g mięsa wieprzowego. Szynkę tą charakteryzuje smak i zapach tak bardzo przypominające wędliny przygotowywane domowymi sposobami. Jest niezwykle krucha i smaczna. Proces dojrzewania, któremu została poddana gwarantuje także je soczystość i piękną barwę, którą zachwyca na każdym plasterku. Szynka ta doskonale komponuje się z serami oraz warzywami. Dzięki niej każda kanapka nabierze wyjątkowego charakteru. Podsmażona szynka doskonale komponuje się też z jajkami po benedyktyńsku. Szynka nie zawiera fosforanów.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1086 kJ/ 261 kcal,

tłuszcz 19 g w tym kwasy nasycone 7,2 g,

węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,9 g,

białko 21 g, sól 4,5 g.

Karczek w Siatce
53210
  • 1,5-2,2 kg

  • 23 dni
  • 2-8°C

Wędzonka wieprzowa, wędzona dymem olchowo-bukowym, parzona z dodatkiem wody.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 840 kJ/ 202 kcal,

tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,9 g,

węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,6 g,

białko 15 g, sól 1,9 g.