Skrzydełka wędzone
50160
  • 1 kg

  • 21 dni

Skrzydełka z kurczaka, wędzone, parzone.

Z wyraźnie wyczuwalnym smakiem i zapachem wędzenia. 100 g produktu wyprodukowano ze 125 g skrzydełek z kurczaka.

Idealnie nadaje się do sałatek, doskonale smakuje na zimno oraz po podgrzaniu w piekarniku czy grillu.

Golonka w sosie własnym
51790
  • 0,4-0,6 kg

  • 60 dni

Coś dla miłośników golonki.

Do przygotowania golonki wykorzystano wysokiej jakości mięso wieprzowe. Połączone z kompozycją przypraw zostało następnie poddane parzeniu. Dzięki temu golonka jest niezwykle soczysta i delikatna.

Idealna na szybki obiad. 

Polecany sposób przygotowania:

Podgrzej golonkę, nie wyjmując z woreczka, w gotującej się wodzie, w zależności od wielkości, od 15-25 minut.

Można również ją podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, ale przed podgrzaniem należy wyjąc z folii.

Można podawać z ulubioną surówką i ziemniakami.

Kiszka ziemniaczana
53330
  • 0,8-1,0 kg

  • 12 dni

Potrawa z ziemniaków w warmińskim wydaniu.

Stworzona  z myślą o wielbicielach tradycyjnej polskiej kuchni, którzy doceniają smak poprzednich pokoleń.

Kiszka ziemniaczana to regionalny produkt wschodniej polski. Dzięki  ZM Warmia jej smak mogą poznać koneserzy smaków z innych rejonów polski.

Idealna harmonia smaku kiszki została uzyskana dzięki połączeniu  gotowanych polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki i doskonałego mięsa wieprzowego. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest również doskonałym samodzielnym daniem, które można przyrządzić na grillu, na patelni czy w piekarniku.

Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz smakowym oraz możliwości różnorodnego przyrządzania Kiszka ziemniaczana stanowi doskonałą  propozycją przez cały rok.

100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków i 14 g mięsa wieprzowego.