Boczek paski
50900
  • 0,6-1,6 kg

  • 21 dni
  • 2-8 stopni C°C

Wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody.

Boczek świetnie nadaje się do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki!

Forma pakowania: MAP

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1191 kJ/ 288 kcal,

tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,

węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g,

białko 12 g, sól 1,7 g.

NOWOŚĆ
Kiełbasa na kartki
  • 0,5 kg

  • 21 dni
  • 2-8 stopni C°C
100 g produktu wyprodukowano ze 104 g mięsa wieprzowego

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

100 g produktu wyprodukowano ze 104 g mięsa wieprzowego

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1085 kJ/ 261 kcal,

tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2 g,

węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,8 g,

białko 17 g, sól 2.2 g.

Mielonka tyrolska
50350
  • 1,2 - 1,5 kg

  • 21 dni
  • 2-8 stopni C°C

Produkt  blokowy,  wieprzowy, średnio rozdrobniony w osłonce niejadalnej

Idealnie sprawdzi się na kanapkę. Jego smak wielu z nas pamięta z dzieciństwa.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 952 KJ/ 230 kcal,

tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g,

węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,7 g,

białko 10 g, sól 2,1 g.

NOWOŚĆ
Karczek z warmińskiej wędzarni
50750
  • 1,5 kg

  • 25 dni
Bez fosforanów
Bez barwników
Bez glutaminianu sodu
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego

Wyselekcjonowany mięsień karkówki, bez kości, przygotowany tradycyjną metodą zalewową. Wędzony dymem olchowo – bukowym.

Aromatyczny i pyszny!

100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.

W jego skład wchodzi mięso z karkówki wieprzowej, przyprawy, sól, substancja konserwująca: E250.

.

.
Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 983 kJ/ 236 kcal,

tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 g,

węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,6 g,

białko 20 g, sól 2,3 g.

Wołowina w przyprawach
53750
  • 1,5 - 2,0 kg

  • 21 dni
90 % mięsa wołowego z udźca

Produkt wytwarzany z udźca wołowego najwyższej jakości.

Mięso po odpowiednim uformowaniu poddajemy procesowi suchego peklowania. Następnie mięso poddawane jest wędzeniu.

Po przebyciu wszystkich etapów produkcyjnych otrzymujemy niepowtarzalny produkt, charakteryzujący się lekką słonością, kruchością oraz dominującym wołowym smakiem.

.

.

Wartości odżywcze:

energia 600 kJ/ 142 kcal,

tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,

węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,5 g,

białko 26 g, sól 1,1 g.

Ćwiartka wędzona z kurczaka
51731
  • 1,2 - 1,5 kg

  • 21 dni
100 g produktu wyprodukowano ze 117 g ćwiartki z kurczaka

Aromatyczna wędzonka z ćwiartki kurczęcej. Do wyprodukowania 100g produktu użyto 117 g ćwiartki z kurczaka, którą wędzono dymem bukowo – olchowym.

Doskonała jako dodatek do sałatek , zup i bigosów.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 849 kJ/ 204 kcal,

tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g,

węglowodany 0,8 g w tym cukry < 0,5 g,

białko 17 g, sól 1,8 g.