
Burger wołowy to smaczne, łatwe i szybkie do przyrządzenia danie znane na całym świecie. Tajemnica pysznego burgera tkwi przede wszystkim, w jakości mięsa, z którego się go przygotowuje.
Produkt przygotowany z wysokiej jakości mielonego mięsa wołowego (98%) wraz z przyprawami.
Soczysty i kruchy.
Kształt okrągły: średnica 95 mm, grubość ok. 17 mm.
Dostępny w wersji klasycznej i o smaku jalapeno.
220g / 2szt.
13 dni

To doskonałe połączenie powstało z myślą o tych, którzy nie lubią wybierać między ulubionymi smakami – dlatego serwujemy je w duecie: mięsno-serowym!
Cienkie, wędzone kiełbaski wieprzowe, w naturalnej osłonce, dodatek sera cheddar dodaje im niepowtarzalnego smaku. Aromatyczne i soczyste.
Zawierają 93 % mięsa wieprzowego oraz 4,7% sera cheddar.
To świetna propozycja zarówno na rodzinne spotkanie grillowe, jak i codzienną kolację na gorąco (po zrumienieniu w piekarniku lub na patelni).
0,5-0,7 kg
21 dni

Cienkie, pikantne, wędzone kiełbaski wieprzowe, w naturalnej osłonce, z wyczuwalną nutą chili. Aromatyczne, dobrze doprawione.
100 g produktu wyprodukowano ze 105 g mięsa wieprzowego.
Zaserwowane na przyjęciu grillowym na długo pozostają w pamięci gości. Najlepiej podawać je na gorąco – po zrumienieniu na grillu, w piekarniku lub na patelni.
Smak kiełbasek doskonale uzupełni wyrazisty w smaku sos na bazie jogurtu lub majonezu.
0,5-0,7 kg
21 dni

Tradycyjna polska wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy gryczanej.
W smaku wyczuwalne naturalne przyprawy oraz suszone warzywa w tym cebulka.
Produkt idealny do spożycia po grillowaniu, podgrzaniu w wodzie lub na patelni, polecany również do spożycia na zimno. Doskonale komponują się z kapustą kiszoną.
0,5-0,8 kg
18 dni

Potrawa z ziemniaków w warmińskim wydaniu.
Stworzona z myślą o wielbicielach tradycyjnej polskiej kuchni, którzy doceniają smak poprzednich pokoleń.
Kiszka ziemniaczana to regionalny produkt wschodniej polski. Dzięki ZM Warmia jej smak mogą poznać koneserzy smaków z innych rejonów polski.
Idealna harmonia smaku kiszki została uzyskana dzięki połączeniu gotowanych polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki i doskonałego mięsa wieprzowego. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest również doskonałym samodzielnym daniem, które można przyrządzić na grillu, na patelni czy w piekarniku.
Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz smakowym oraz możliwości różnorodnego przyrządzania Kiszka ziemniaczana stanowi doskonałą propozycją przez cały rok.
100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków i 14 g mięsa wieprzowego.
0,5-0,7 kg
12 dni

Znakomite parzona kiełbasa wieprzowe to nasza propozycja nie tylko na wielkanocne śniadanie!
Wyraźny aromat przypraw idealnie komponuje się z delikatnym smakiem mięsa. Soczysta i aromatyczna.
Dobrze smakuje zarówno upieczona, podsmażona do zrumienienia na patelni, jak i prosto z grilla.
0,5-0,7 kg
17 dni

Tradycyjna cienka kaszanka, z dodatkiem podrobów, kaszy jęczmiennej i idealnie dobranych przypraw i suszonych warzyw.
Najlepiej upiec ją na grillu lub podsmażyć na patelni.
Serwowana w towarzystwie ulubionej sałatki lub sosu będzie hitem każdego przyjęcia na świeżym powietrzu.
0,5-0,8 kg
17 dni

Kiełbasa wieprzowa idealna na grilla.
Dodatek sera (12 %) nadaje jej niepowtarzalny smak.
Jest to kiełbasa aromatyczna, dobrze doprawiona, oraz soczysta i krucha.
Jej aromat uwydatnia się szczególnie w momencie pieczenia na grillu lub przy ognisku.
0,5-0,7 kg
22 dni

Cienkie parzone kiełbaski wieprzowe w naturalnej osłonce. Wyraźny aromat przypraw idealnie komponuje się z delikatnym smakiem mięsa.
Wyrób ten stanowi idealną propozycję na grilla. Dobrze smakują również upieczone czy podsmażone do zrumienienia na patelni.
Dzięki delikatnej osłonce, produkt jest szczególnie polecany dla dzieci i osób starszych.
0,5-0,8 kg
17 dni

Tradycyjna kaszanka grillowa z dodatkiem wątróbki, suszonych warzyw oraz kaszy gryczanej i jęczmiennej to imprezowy klasyk.
Soczysta i aromatyczna.
Można upiec ją na grillu lub przesmażyć na patelni – zawsze smakuje doskonale!
Serwowana w towarzystwie ulubionej sałatki lub sosu będzie hitem każdego przyjęcia na świeżym powietrzu.
0,5-0,8 kg
18 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. W naturalnej osłonce.
Batony długości 12-13 cm o charakterystycznej złocistej barwie.
Niezwykle smaczna i aromatyczna kiełbasa cienka, z lekko wyczuwalnym smakiem pieprzu.
Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.
Sprawdzi się również jako dodatek do jajecznicy lub innych potraw.
0,5-0,7 kg
22 dni

1,1-1,4 kg
22 dni

Szynka z warmińskiej wędzarni jest przygotowywana według receptury, która wydobywa z niej najlepszy smak.
Najpierw mięso jest marynowane w starannie skomponowanej zalewie z naturalnych przypraw i soli peklującej.
Następnie zostaje uwędzona w odpowiedniej temperaturze. Wędzenie drewnem bukowo-olchowym oddaje szynce całą gamę swoich aromatów, nadając jej niepowtarzalny smak.
Do wytworzenia 100 g gotowego produktu zużyto 126 g świeżej, wysokiej jakości szynki wieprzowej.
Szynka z Warmińskiej Wędzarni została nagrodzona znakiem Doceń Polskie.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku fosforanów, bez dodatku barwików.
Szynka Premium! Z polskiego mięsa. Prosty skład. Odmieni każdą nudną kanapkę.
1,0 - 1,5 kg
25 dni

Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
1,0 - 1,5 kg
25 dni

Wędzonka wieprzowa wędzona parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 113 g mięsa wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
0,4 -0,6 kg
21 dni

Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g boczku wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
0,8 -1,4 kg
25 dni

Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 120 g mięsa wieprzowego.
0,8 - 1,1 kg
25 dni

Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego.
0,9 - 1,3 kg
25 dni

Kiełbasa cienka, wieprzowo – wołowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Mięso wieprzowe 74 %, mięso wołowe 9 %
0,9 - 1,3 kg
25 dni

Pieczeń charakteryzująca się wyrazistym smakiem.
W środku w klopsie z farszu mięsnego o specyficznym kształcie chlebka umieszczono kawałki schabu.
Produkt pieczony.
1,0 kg
22 dni

Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” to bogactwo smaku, które przypadnie do gustu wszystkim osobom gustującym w potrawach mięsnych. Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. Zapakowana w małe opakowanie, dzięki czemu zachowuje najlepszą świeżość.
Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” stworzona została z najlepszej jakości mięsa wieprzowego – 96 %. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia.
Pyszny smak, który doda charakteru każdej potrawie, szczególnie tym klasycznym, polskim daniom, jak bigos czy zupa grochowa.
Kiełbasa ZM „Warmia” – dlaczego jest taka smaczna?
- W składzie najwyższej jakości chude mięso wieprzowe
- Długie pętka
- Jest średnio zmielona
- Doskonale przywędzona
- Pozbawiona fosforanów i glutaminianu monosodowego
0,45 kg
22 dni

Wędlina podrobowa, wieprzowa, pieczona.
Mięso wieprzowe 86%
Zapieczony na ciemny, lekko rumiany kolor. Wyraziście przyprawiony.
0,30 kg
20 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
100g produktu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego
0,30 kg
24 dni

Wędzonka wieprzowa parzona, pieczona.
100 g produktu wyprodukowano ze 105 g szynki wieprzowej.
1,5 - 1,9 kg
24 dni

Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona, z dodatkiem boczku i cebulki.
Produkt do przygotowania na ciepło. Piec w piekarniku przez 25 min w temperaturze 180 °C
0,5 kg
18 dni

Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona
0,5 - 0,85 kg
18 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, parzona
0,5- 0,8 kg
17 dni

Do produkcji kiełbasy kruchej wykorzystano wysokiej jakości mięso wieprzowe – 92 %, które rozdrobniliśmy dodając aromatyczny czosnek. Smak mięsa, aromat czosnku dostarcza niesamowitych doznań kuliarno-smakowych. Wędzone pętko kiełbasy uformowane w wianki, wędzone na ciemnobrązowy kolor, zaś osłonka jest jadalna i bardzo delikatna.
0,4 - 0,6 kg
24 dni

Parówki z szynki są produkowane z najwyższej jakości mięsa, którego w ich składzie jest aż 94%. Mają delikatny smak oraz aromat, który docenia wielu klientów. Klienci chętnie sięgają po produkty ZM „Warmia”, które są gwarancją najwyższej jakości. Parówki z szynki po ściągnięciu zabezpieczającej ich osłonki są gotowe do spożycia zarówno na surowo jako przekąska między posiłkami. Można je również podawać smażone, gotowane lub pieczone (na przykład w cieście francuskim podane z dipami).
Parówki z szynki – idealne do przygotowania:
- Hot dog z parówką oraz warzywami
- Parówki smażone z serem żółtym
- Parówki gotowane, jedzone z wybranymi sosami
- Pieczone w cieście francuskim podane z dipami
0,4 kg
19 dni

Nasze Kabanosy to doskonała przekąska, która sprawdzi się nie tylko na imprezach w postaci koreczków, ale także jest to fajny pomysł na pożywne i zdrowe przegryzanie pomiędzy posiłkami. Doskonale nadadzą się również do dań obiadowych z makaronami, będą pasować też do jajek i zapiekanek. Kabanosy ZM „Warmia”: można jeść na surowo, a także smażyć i piec, np. na pizzy. Produkowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, w poręcznym opakowaniu, które możesz wziąć ze sobą zawsze i wszędzie. Są mocno wysuszone, co znacznie polepsza ich smak, który jest delikatny oraz jednolity.
Do wytworzenia 100 g gotowej wędliny zużyto 156 g świeżego mięsa wieprzowego.
Produkt w osłonce naturalnej.
Temperatura przechowywania do 22 stopni C.
0,2 kg
40 dni
22°C

Salceson – biskupieckie specjały , ZM „Warmia” to powrót do przeszłości i smaków domowych wyrobów. Swój niepowtarzalny aromat salceson zawdzięcza recepturze, w doborze kawałków mięsa wieprzowego zatopionych w galaretce z dodatkiem przypraw i kropli octu. Doskonały na kanapki z razowym chlebem i domowym smarowidłem.
Wędlina wieprzowa, parzona, w osłonce niejadalnej.
0,6 kg
22 dni

Produkt mięsny wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony, pieczony.
0,5 kg
22 dni

Produkt blokowy, wieprzowy, średnio rozdrobniony w osłonce niejadalnej.
0,6 kg
25 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej
0,6 kg
25 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, wędzona, parzona
1,8 - 3,5 kg
24 dni

Skrzydełka z kurczaka, wędzone, parzone.
Z wyraźnie wyczuwalnym smakiem i zapachem wędzenia. 100 g produktu wyprodukowano ze 125 g skrzydełek z kurczaka.
Idealnie nadaje się do sałatek, doskonale smakuje na zimno oraz po podgrzaniu w piekarniku czy grillu.
1 kg
21 dni

100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa wieprzowego
Kiełbasa bez dodatku:
- konserwantów
- fosforanów
- glutaminianu sodu
- barwników
0,5 - 0,7 kg
21 dni

Wędzonka wieprzowa surowo wędzona
1,5 - 2,0 kg
24 dni

Delikatna i aromatyczna.
100 g produktu wyprodukowano ze 125 g mięsa wieprzowego
0,4 kg
24 dni

Produkt powstaje z mięsa wieprzowego.
1,0-1,3 kg
14 dni

Pasztetowa z dodatkiem szczypiorku.
0,4-0,5 kg
24 dni

Produkt przygotowany z mięsa wieprzowego.
1,2-1,7 kg
24 dni

Produkt produkowany z mięsa wieprzowego.
1,0-1,2 kg
24 dni

Kiełbasa produkowana z mięsa wołowo-wieprzowego.
1,1-1,4 kg
21 dni

Szynka produkowana z mięsa wołowego.
1,0-2,2 kg
24 dni

Parówkowa produkowana z mięsa wołowo-wieprzowego.
1,0-1,3 kg
19 dni

Ozorki to jedna z najdelikatniejszych części mięsa wieprzowego. Wykorzystaliśmy je do wyprodukowania doskonałej jakości salcesonu.
Salceson wyprodukowany został według tradycyjnych receptur, zgodnie z którymi na przekroju widoczne są wyraźnie całe kawałki ozorków. Aby zachować ich smak a także delikatność i soczystość, salceson został poddany parzeniu.
100 g produktu wyprodukowano ze 115 g mięsa i podrobów wieprzowych w tym 110 g ozorów wieprzowych i 5 g mięsa wieprzowego.
Pokrojony w plastry doskonale będzie komponować się wśród innych wędlin zimnej płyty. Doskonale sprawdzi się również na domowych kanapkach w towarzystwie świeżych warzyw.
1,3-1,7 kg
22 dni

Boczek szwarny to produkt doskonałej jakości. 100 g produktu wyprodukowano ze 117 g boczku wieprzowego.
Do produkcji boczku wykorzystano wyselekcjonowane elementy wieprzowego boczku, które następnie zostały poddane pieczeniu. Wcześniej jednak mięso zostało odpowiednio przygotowane, głównie poprzez natarcie go odpowiednią kompozycją przypraw, solą oraz suszonymi warzywami: czosnkiem, marchwią, pasternakiem, selerem, cebulą.
Produkt kruchy, o smaku i wyglądzie wyrobu domowego.
Boczek doskonale sprawdzi się jako składnik kanapek z dodatkiem kiszonego ogórka. Pokrojony w kostkę i dokładnie przesmażony na patelni stanowi podstawę tradycyjnej polskiej okrasy.
0,9-1,4 kg
25 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,5-1,75 kg
27 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
0,5-0,7
17 dni

Coś dla miłośników golonki.
Do przygotowania golonki wykorzystano wysokiej jakości mięso wieprzowe. Połączone z kompozycją przypraw zostało następnie poddane parzeniu. Dzięki temu golonka jest niezwykle soczysta i delikatna.
Idealna na szybki obiad.
Polecany sposób przygotowania:
Podgrzej golonkę, nie wyjmując z woreczka, w gotującej się wodzie, w zależności od wielkości, od 15-25 minut.
Można również ją podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, ale przed podgrzaniem należy wyjąc z folii.
Można podawać z ulubioną surówką i ziemniakami.
0,4-0,6 kg
60 dni

Potrawa z ziemniaków w warmińskim wydaniu.
Stworzona z myślą o wielbicielach tradycyjnej polskiej kuchni, którzy doceniają smak poprzednich pokoleń.
Kiszka ziemniaczana to regionalny produkt wschodniej polski. Dzięki ZM Warmia jej smak mogą poznać koneserzy smaków z innych rejonów polski.
Idealna harmonia smaku kiszki została uzyskana dzięki połączeniu gotowanych polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki i doskonałego mięsa wieprzowego. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest również doskonałym samodzielnym daniem, które można przyrządzić na grillu, na patelni czy w piekarniku.
Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz smakowym oraz możliwości różnorodnego przyrządzania Kiszka ziemniaczana stanowi doskonałą propozycją przez cały rok.
100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków i 14 g mięsa wieprzowego.
0,8-1,0 kg
12 dni

Produkt z fileta piersi kurczaka.
2,3-2,4 kg
24 dni

Produkt z mięsa drobiowo-wieprzowego.
1,1-1,3 kg
20 dni

Produkt z mięsa drobiowego i wieprzowego.
1,6-1,7 kg
24 dni

ZM Warmia przygotowały coś dla miłośników smaku golonki. Tym razem została ona podana w formie wędliny. Do golonki wykorzystano mięso wieprzowe.
Niezwykle soczysta i delikatna.
Plastry golonki podaje się na zimno, między innymi w kompozycji z konserwowanymi warzywami i serami pleśniowymi. Idealna również na kanapkę.
0,8-1,0 kg
25 dni

Produkt z mięsa wieprzowego.
Wyjątkowa kompozycja przypraw, podkreślająca smak mięsa wieprzowego oraz smakowita galaretka dookoła farszu.
Posiada charakterystyczny smak konserwy.
Plastry golonki można podawać na kanapkach, lub z dodatkiem cytryny jako zimną przystawkę.
1,4-1,6 kg
25 dni

Produkt blokowy gruborozdrobniony, z grupy szynek wieprzowych, parzony, w folii barierowej.
Wyrób formowany w wygodne do porcjowania batony.
Doskonale smakuje na kanapce, a także jako składnik przekąsek i sałatek. Sprawdza się również w zapiekankach. Jej delikatny smak podkreśla specjalnie dobrana kompozycja przypraw.
2,4-2,6 kg
25 dni

Parówki z mięsa wieprzowego.
0,8-1,1 kg
19 dni

Pasztetowa produkowana w naturalnej osłonce z mięsa wieprzowego. Dzięki wędzeniu nabiera złotego koloru i aromatu.
Ma kremową konsystencję przez co łatwo się rozsmarowuje.
Doskonale smakuje w towarzystwie pomidorów oraz zielonych oliwek.
0,7-1,3 kg
13 dni

Produkt z mięsa wieprzowego.
1,0-1,1 kg
22 dni

Wyśmienicie soczysta i aromatyczna kaszanka z dodatkiem wątróbki wieprzowej oraz kaszy gryczanej i jęczmiennej to propozycja dla miłośników wyrafinowanych podrobów.
Doskonale smakuje z grilla lub podgrzana na patelni podsmażana z cebulką i duszonymi jabłkami.
0,6-0,85 kg
18 dni

Produkt z mięsa wieprzowego.
1,2-1,6 kg
18 dni

Salceson włoski z Warmii to pyszna wędlina o niezwykłym aromacie, któremu ciężko się oprzeć. Salceson włoski ma lekko czosnkowy aromat, wzbogacony mieszanką ziół, oraz idealną konsystencję. Wyśmienity w połączeniu z pieczywem lub samodzielnie, jako przekąska.
100 g produktu wyprodukowano ze 122 g surowców wieprzowych w tym: mięso wieprzowe 85 g, serca wieprzowe 32 g oraz skórki wieprzowe 5 g.
1,3-2,6 kg
20 dni

Pasztet z mięsa wieprzowego.
0,45-0,55 kg
20 dni

Pasztet z mięsa wieprzowego.
1,9-2,3 kg
24 dni

Szynka z mięsa wieprzowego.
1/2 szt. 1,1-1,8 kg; całe szt. 3,0-3,6 kg
24 dni

Szynka z mięsa wieprzowego.
1/2 szt. 2,2-2,8 kg; całe 3,4-4,7
23 dni

Szynka z mięsa wieprzowego.
1/2 szt. 1,3-1,9 kg; Cała 3,0-3,7 kg
23 dni

Szynka z mięsa wieprzowego.
1/2 szt. 1,4-1,8 kg; Całe 3,0-3,5 kg
23 dni

Polędwica łososiowa to produkt, który pokocha cała twoja rodzina i który szybko stanie się stałym bywalcem na Waszym stole. Polędwica jest doskonałym połączeniem najwyższej jakości i ceny. Swoje walory smakowe, a także niezwykle żywą barwę i aromat zawdzięcza procesowi wędzenia. Niezwykle soczysta, idealnie przyprawiona. Plastry sprawią, że każda kanapka, tost czy domowa pizza staną się bardziej eleganckie i wykwintne.
Produkt z mięsa wieprzowego.
1,7-2,1 kg
23 dni

Produkt z mięsa wieprzowego.
1,9-2,5 kg
24 dni

Produkt z mięsa wieprzowego.
1,5-2,1kg
23 dni

Produkt z mięsa wieprzowego.
1,9-2,5 kg
24 dni

Polędwica sopocka to jeden z najczęściej wybieranych produktów uznany przez polskich konsumentów. Jej delikatny, soczysty smak sprawdzi się idealnie na kanapkach, w koreczkach czy z dodatkiem jajek, a także na desce wędlin i serów czy na stole szwedzkim jako pyszna imprezowa przekąska. Ma niską zawartość tłuszczu.
Polędwica sopocka to klasyczna, polska wędlina.
1,9-2,5 kg
24 dni

Szynka pieczona z nogą to produkt niezwykle elegancki, który swoją formą odwołuje się do tradycji naszych przodków w zakresie produkcji wędlin. Szynka została niezwykle precyzyjnie wykrojona z zachowaniem kości miedniczki, udowej i podudzia. Dzięki temu podczas wędzenia, kości nadały mięsu niepowtarzalny aromat i głębię smaku. Dla ich zachowania, a także zapewnienia lepszej tolerancji białka, po uwędzeniu szynkę poddano także procesowi pieczenia.
100 g szynki wyprodukowano z 128 g mięsa wieprzowego. Przygotowana tradycyjną metodą, peklowana przez 10 dni. Bez wzmacniaczy smaku! Doskonała na przyjęcia, biesiady i święta. Urzeka swym aromatem.
5,0-7,0 kg
14 dni

Boczek wędzony łuskany to znakomita wędlina. Jego lekko słonawy smak znajdzie uznanie nawet u najbardziej wymagających smakoszy. Wspaniały aromat boczku powstaje zarówno dzięki dbałości o mięso, jak i o czas jaki potrzebują przyprawy na przeniknięcie każdej cząstki mięsa.
Boczek – doskonały do smażenia, do jajecznicy, do obiadu, carbonary i kolacji na ciepło. Boczek jest po prostu niezastąpiony.
1,1-1,6 kg
24 dni

Produkt z mięsa wieprzowego.
0,9-1,3 kg
24 dni

Szynka z mięsa wieprzowego.
1,4-1,8 kg
23 dni

Najwyższej jakości boczek wieprzowy, dzięki specjalnemu procesowi produkcji, przyprawom m.in. czosnkowi, wykorzystanym w recepturze został zamieniony w delikatną, soczystą i niezwykle aromatyczną roladę boczkową.
Można go piec, smażyć oraz grillować.
Podany na świeżym, chrupiącym chlebie z dodatkiem tartego chrzanu będzie również idealną przekąską na chłodne dni.
1,1-1,5 kg
24 dni

Kiełbasa żywiecka to delikatna w smaku kiełbasa gruba o bardzo przyjemnym, świeżym aromacie. Kiełbasa z mięsa wieprzowego, które zostało grubo rozdrobnione, dzięki czemu w wędlinie doskonale wyczuwalne są całe kawałki mięsa, nadające jej uroku. Połączone i odpowiednio przyprawione, trafiły do osłonki białkowej, która podczas wędzenia i parzenia zatrzymała ich soczystość. Wędlina ta doskonale komponuje się ze świeżymi warzywami i serami. W połączeniu z chrzanem lub musztardą może stanowić bazę do farszu jajecznego lub pasty.
0,7-0,8 kg
24 dni

Kiełbasa żywiecka jest niezwykle charakterystyczna w smaku, który jest efektem doskonałej jakości mięsa wieprzowego. ZM „Warmia” do przygotowania każdych 100 gram kiełbasy potrzebują 1o5 gram mięsa. Przed połączeniem zostaje ono średnio rozdrobnione. Następnie przyprawione aromatycznymi przyprawami i umieszczone w osłonkach białkowych. Tak przygotowane kawałki poddawane są najpierw wędzeniu, a następnie parzeniu i podsuszaniu. Podsuszanie, choć redukuje soczystość kiełbasy, wydobywa z niej niezwykłą głębię smaku. Plastry kiełbasy doskonale komponują się na kanapkach czy tostach.
0,4-0,5 kg
30 dni

Kolebką krakowskiej suchej jest, jak sama nazwa wskazuje, Kraków 🐉 To właśnie tam zaczęła się historia kiełbasy uwielbianej przez wielu do dziś. A wszystko za sprawą majstra masarskiego – Wincentego Sataleckiego, który odziedziczył tradycje masarskie po przodkach i założył pierwszy zakład oraz sklep, w którym można było kupić ten poszukiwany wówczas przysmak.
Każde 100 g naszej krakowskiej wyprodukowano ze 120,5 g mięsa wieprzowego. Długotrwały proces suszenia pozbawia krakowską nadmiaru wody, która jest naturalnym składnikiem każdego mięsa, łącząc w ten sposób kwintesencję smaku i starannie dobranych przypraw. Dzięki długiemu procesowi suszenia zachowuje swoją ekstra kruchość i delikatność w każdym kawałku.
Krakowska sucha to doskonałej jakości wędlina, którą urozmaicisz kanapki, a także różnego rodzaju przekąski. Sekret tkwi w recepturze i sposobie produkcji. To bogaty smak, z którego skorzysta cała rodzina.
0,75-0,9 kg
60 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,5-1,7 kg
24 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,5-1,7 kg
24 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1.0-1.1 kg
24 dni

Kiełbasa Szynkowa jest kompozycją doskonałej jakości mięsa wieprzowego i przypraw. Jej smak został zachowany przede wszystkim dzięki grubemu rozdrobnieniu oraz procesowi wędzenia a następnie parzenia. Kiełbasa uformowana w grubszy baton zapewnia komfort krojenia i układania na ulubionej kanapce. Wyjątkowo smakuje na ciepłych bajglach.
1.0-1.1 kg
24 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowo-wołowego.
0,8-1,2 kg
20 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowo-wołowego.
1,0-1,4 kg
21 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,0-1.35 kg
21 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,0-1,3 kg
22 dni

Kiełbasy z mięsa wieprzowego.
0,65-0,85 kg
20 dni

Kiełbasa z mięsa wołowo-wieprzowego.
0,8-1,2 kg
21 dni

Kiełbasa wieprzowa (85 %), średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. W naturalnej osłonce.
Batony długości 12-13 cm o charakterystycznej złocistej barwie.
Niezwykle smaczna i aromatyczna kiełbasa cienka, z lekko wyczuwalnym smakiem pieprzu.
Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.
Sprawdzi się również jako dodatek do jajecznicy lub innych potraw.
0,5-0,8 kg
22 dni

Kiełbaski z mięsa wieprzowego.
0,5-0,8 kg
21 dni

Wiecie, co to „szyszkojagody”? To nic innego jak owoce jałowca! Bardzo popularne w kuchni słowiańskiej i szczególnie doceniane przy wyrobie wędlin. To właśnie one nadają potrawom wyjątkowy korzenny posmak i charakterystyczny balsamiczny aromat . Nie wierzycie? Spróbujcie naszej jałowcowej …od zawsze, a już na zawsze zapamiętacie jej smak.
Jest to niezwykle aromatyczna i pełna tradycyjnego smaku kiełbasa, którą niewątpliwie pokocha cała twoja rodzina. Kiełbasa jest kompozycją średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego i wołowego. Z każdych 111 gram tej kompozycji powstało 100 gram gotowego produktu owiniętego naturalną osłonką. Dzięki temu jego smak jest tak głęboki. Wyrazistości nadały mu kolejno procesy wędzenia, parzenia i podsuszenia, a niezwykłej finezji wyraźnie wyczuwalna nuta jałowca. Kiełbasa ma średnicę około 26 mm. Doskonale sprawdzi się zarówno na kanapce, w koreczku, jak i w potrawach jednogarnkowych, głównie na bazie papryki czy kapusty kiszonej.
0,9-1,3 kg
24 dni

100 g produktu powstaje z 120,7 g mięsa wieprzowego i z 13,7 g mięsa wołowego.
0,6-0,75 kg
45 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego, surowa, biała.
0,6-0,8 kg
7 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego, surowa.
0,45-0,7 kg
19 dni

100 g kiełbasy powstaje ze 105 g surowców mięsnych, w tym 84,2 g to mięso wołowe.
1-1,2 kg
24 dni

Pastrami to wędlina, której tradycyjna receptura pochodzi z XIX wiecznej Rumunii. ZM „Warmia” zachowując tę tradycję przygotowały prawdziwie mistrzowski produkt. Do jego produkcji wykorzystano wyłącznie najwyższej jakości mięso wołowe. Doskonale połączone i przyprawione zostały następnie poddane tradycyjnemu wędzeniu. Dzięki temu pastrami ma tak charakterystyczny, głęboki smak i aromat. Jego charakterystyczną cechą są też posypane na wierzchu suszone zioła i warzywa. Wędlina każdej kanapce nada wyjątkowego charakteru.
0,4-0,8 kg
24 dni

Polędwica długo dojrzewająca to produkt ekskluzywny, który swoim smakiem, konsystencją i aromatem zachwyci najbardziej wymagające podniebienia. Do produkcji polędwicy wykorzystano dokładnie wyselekcjonowane mięso wieprzowe. Z każdych 133 gram powstało 100 gram gotowego wyrobu. Taka koncentracja a także kompozycja przypraw i kolejne procesy produkcji zagwarantowały niepowtarzalny charakter polędwicy. Dojrzewająca, wędzona i suszona jest kwintesencją najlepszych tradycji w produkcji wędlin w Polsce. Już jeden cienki plasterek odmieni każdą nudną kanapkę. Produkt bez dodatku fosforanów.
0,8-1,3 kg
100 dni

Jest to doskonałej jakości szynka wieprzowa, na wyprodukowanie której 100g użyto aż 133 g mięsa wieprzowego. Szynkę tą charakteryzuje smak i zapach tak bardzo przypominające wędliny przygotowywane domowymi sposobami. Jest niezwykle krucha i smaczna. Proces dojrzewania, któremu została poddana gwarantuje także je soczystość i piękną barwę, którą zachwyca na każdym plasterku. Szynka ta doskonale komponuje się z serami oraz warzywami. Dzięki niej każda kanapka nabierze wyjątkowego charakteru. Podsmażona szynka doskonale komponuje się też z jajkami po benedyktyńsku. Szynka nie zawiera fosforanów.
0,8-1,1 kg
100 dni

Wędlina z mięsa wieprzowego.
1,5-2,2 kg
23 dni

Schab z mięsa wieprzowego.
1,5-2,2 kg
24 dni

Szynka z mięsa wieprzowego.
1,4-1,8 kg
24 dni

100 g kiełbasy wyprodukowano z 101 g mięsa wieprzowego.
0,6-1,1 kg
24 dni

100 g szynki powstaje ze 101 g mięsa wieprzowego. Nasza Szynka Krucha została nagrodzona certyfikatem Doceń Polskie.
1,0-1,5 kg
24 dni

100 g schabu powstaje ze 101 g mięsa wieprzowego.
1,4-2,0 kg
24 dni

Kaszanka z mięsa wieprzowego.
0,4 - 0,8 kg
18 dni