• Aktualności
  • Produkty
  • Przepisy
  • O nas
  • Współpraca
  • Sieć sklepów
  • Steakownia
  • Kontakt
Wędliny
  • Biskupieckie Specjały
  • Warmińska Wędzarnia
  • Kruche
  • W siatce
  • Długodojrzewające
  • Wołowe
  • Kiełbasy surowe i metki
  • Kiełbasy cienkie
  • Kiełbasy grube
  • Rolady i pieczenie
  • Wędzone
  • Podrobowe
  • Homogenizowane/Drobiowe
  • Blokowe
  • Garmażeryjne
Mięso
  • Wołowina
    • Wołowina kulinarna
    • Wołowina dojrzewająca
    • ​Wyroby wolno gotowane
    • Produkty mrożone
  • Inne mięsa kulinarne
    Szynka z Warmińskiej Wędzarni
    50820

    Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona

    100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.

    Szynka z Warmińskiej Wędzarni została nagrodzona znakiem Doceń Polskie.

    Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku fosforanów, bez dodatku barwików.

    Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.

    • 1,0 - 1,5 kg
    • 25 dni
    Schab z Warmińskiej Wędzarni
    50760

    Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.

    100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.

    Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.

    Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.

    • 1,0 - 1,5 kg
    • 25 dni
    Polędwiczka z Warmińskiej Wędzarni
    50770

    Wędzonka wieprzowa wędzona parzona.

    100 g produktu wyprodukowano ze 113 g mięsa wieprzowego.

    Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.

    Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.

    • 0,4 -0,6 kg
    • 21 dni
    Boczek z Warmińskiej Wędzarni
    50780

    Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.

    100 g produktu wyprodukowano ze 126 g boczku wieprzowego.

    Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.

    Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.

    • 0,8 -1,4 kg
    • 25 dni
    Kiełbasa Gospodarza z Warmińskiej Wędzarni
    50790

    Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

    100 g produktu wyprodukowano ze 120 g mięsa wieprzowego.

    • 0,8 - 1,1 kg
    • 25 dni
    Kiełbasa z Warmińskiej Wędzarni
    50800

    Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

    100 g produktu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego.

    • 0,9 - 1,3 kg
    • 25 dni
    Kiełbasa Pieczona z Warmińskiej Wędzarni
    51400

    Kiełbasa cienka, wieprzowo – wołowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

    Mięso wieprzowe 74 %, mięso wołowe 9 %

    • 0,9 - 1,3 kg
    • 25 dni
    Piecówka
    53410

    Produkt mięsny, wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony, pieczony

    • 1,0 kg
    • 22 dni
    NOWOŚĆ
    Kiełbasa podwawelska
    50060

    Kiełbasa podwawelska  ZM „Warmia” to bogactwo smaku, które przypadnie do gustu wszystkim osobom gustującym w potrawach mięsnych. Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. Zapakowana w małe opakowanie, dzięki czemu zachowuje najlepszą świeżość.

    Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” stworzona została z najlepszej jakości mięsa wieprzowego – 96 %. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia.

    Pyszny smak, który doda charakteru każdej potrawie, szczególnie tym klasycznym, polskim daniom, jak bigos czy zupa grochowa.

    Kiełbasa ZM „Warmia” – dlaczego jest taka smaczna?

    • W składzie najwyższej jakości chude mięso wieprzowe
    • Długie pętka
    • Jest średnio zmielona
    • Doskonale przywędzona
    • Pozbawiona fosforanów i glutaminianu monosodowego

     

     

     

     

     

    • 0,45 kg
    • 22 dni
    NOWOŚĆ
    Pasztet warmiński
    52290

    Wędlina podrobowa, wieprzowa, pieczona.

    Mięso wieprzowe 86%

    Zapieczony na ciemny, lekko rumiany kolor. Wyraziście przyprawiony.

    • 0,30 kg
    • 20 dni
    NOWOŚĆ
    Kiełbasa warmińska
    51581

    Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

    100g produktu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego

     

     

    • 0,30 kg
    • 24 dni
    Szynka z pieca
    52900

    Wędzonka wieprzowa parzona, pieczona.

    100 g produktu wyprodukowano ze 105 g szynki wieprzowej.

    • 1,5 - 1,9 kg
    • 24 dni
    Kaszanka do pieca z boczkiem i cebulką
    53340

     

    Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona, z dodatkiem boczku i cebulki.

    Produkt do przygotowania na ciepło. Piec w piekarniku przez 25 min w temperaturze 180 °C

    • 0,5 kg
    • 18 dni
    Krupniok z cebulką
    50660

    Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona

    • 0,5 - 0,85 kg
    • 18 dni
    Kiełbaski Delikatesowe/Rusztowe
    50580

    Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, parzona

    • 0,5- 0,8 kg
    • 17 dni
    Kiełbasa Krucha
    50010

    Do produkcji kiełbasy kruchej wykorzystano wysokiej jakości mięso wieprzowe – 92 %, które rozdrobniliśmy dodając aromatyczny czosnek. Smak mięsa, aromat czosnku  dostarcza niesamowitych doznań kuliarno-smakowych. Wędzone pętko kiełbasy uformowane w wianki, wędzone na ciemnobrązowy kolor, zaś osłonka jest jadalna i bardzo delikatna.

     

     

    • 0,4 - 0,6 kg
    • 24 dni
    Parówki z szynki
    53140

    Parówki z szynki są produkowane z najwyższej jakości mięsa, którego w ich składzie jest aż 94%. Mają delikatny smak oraz aromat, który docenia wielu klientów. Klienci chętnie sięgają po produkty  ZM „Warmia”, które są gwarancją najwyższej jakości. Parówki z szynki po ściągnięciu zabezpieczającej ich osłonki są gotowe do spożycia zarówno na surowo jako przekąska między posiłkami. Można je również podawać smażone, gotowane lub pieczone (na przykład w cieście francuskim podane z dipami).

    Parówki z szynki – idealne do przygotowania:

    • Hot dog z parówką oraz warzywami
    • Parówki smażone z serem żółtym
    • Parówki gotowane, jedzone z wybranymi sosami
    • Pieczone w cieście francuskim podane z dipami

     

    • 0,4 kg
    • 19 dni
    Kabanosy
    51380

    Nasze Kabanosy to doskonała przekąska, która sprawdzi się nie tylko na imprezach w postaci koreczków, ale także jest to fajny pomysł na pożywne i zdrowe przegryzanie pomiędzy posiłkami. Doskonale nadadzą się również do dań obiadowych z makaronami, będą pasować też do jajek i zapiekanek. Kabanosy ZM „Warmia”:  można jeść na surowo, a także smażyć i piec, np. na pizzy. Produkowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, w poręcznym opakowaniu, które możesz wziąć ze sobą zawsze i wszędzie. Są mocno wysuszone, co znacznie polepsza ich smak, który jest delikatny oraz jednolity.

    Do wytworzenia 100 g gotowej wędliny zużyto 156 g świeżego mięsa wieprzowego.

    Produkt w osłonce naturalnej.

    Temperatura przechowywania do 22 stopni C.

    • 0,2 kg
    • 40 dni
    • 22°C
    Salceson
    53540

    Salceson –  biskupieckie specjały , ZM „Warmia” to powrót do przeszłości i smaków domowych wyrobów.  Swój niepowtarzalny aromat salceson zawdzięcza recepturze, w doborze kawałków mięsa wieprzowego zatopionych w galaretce z dodatkiem przypraw i kropli octu. Doskonały na kanapki z razowym chlebem i domowym smarowidłem.

    Wędlina wieprzowa, parzona, w osłonce niejadalnej.

    • 0,6 kg
    • 22 dni
    Pieczeń
    51910

    Produkt mięsny wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony, pieczony.

    • 0,5 kg
    • 22 dni
    Mielonka
    53240

    Produkt blokowy, wieprzowy, średnio rozdrobniony w osłonce niejadalnej.

    • 0,6 kg
    • 25 dni
    Słoikowa
    52460

    Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej

    • 0,6 kg
    • 25 dni
    Kiełbasa Wójta
    52231

    Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, wędzona, parzona

    • 1,8 - 3,5 kg
    • 24 dni
    Skrzydełka wędzone
    50160

    Skrzydełka z kurczaka, wędzone, parzone

    • 1 kg
    • 21 dni
    Kiełbasa „Biskupiecka”
    53580

    100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa wieprzowego

    Kiełbasa bez dodatku:

    • konserwantów
    • fosforanów
    • glutaminianu sodu
    • barwników
    • 0,5 - 0,7 kg
    • 21 dni
    Słonina wędzona w przyprawach
    51340

    Wędzonka wieprzowa surowo wędzona

    • 1,5 - 2,0 kg
    • 24 dni
    Szynka szwarna
    50530

    Delikatna i aromatyczna.

    100 g produktu wyprodukowano ze 125 g mięsa wieprzowego

    • 0,4 kg
    • 24 dni
    Metka wianki
    50430

    Produkt powstaje z mięsa wieprzowego.

    • 1,0-1,3 kg
    • 14 dni
    Pasztetowa ze szczypiorkiem
    52410

    Pasztetowa z dodatkiem szczypiorku.

    • 0,4-0,5 kg
    • 24 dni
    Ogonówka wędzona
    50860

    Produkt przygotowany z mięsa wieprzowego.

    • 1,2-1,7 kg
    • 24 dni
    Baleron litewski
    80010

    Produkt produkowany z mięsa wieprzowego.

    • 1,0-1,2 kg
    • 24 dni
    Śląska Familijna
    52390

    Kiełbasa produkowana z mięsa wołowo-wieprzowego.

    • 1,1-1,4 kg
    • 21 dni
    Szynka wołowa
    53510

    Szynka produkowana z mięsa wołowego.

    • 1,0-2,2 kg
    • 24 dni
    Parówkowa
    50200

    Parówkowa produkowana z mięsa wołowo-wieprzowego.

    • 1,0-1,3 kg
    • 19 dni
    Salceson Ozorkowy
    50690

    Salceson produkowany z mięsa wieprzowego.

    • 1,3-1,7 kg
    • 22 dni
    Boczek Szwarny
    50470

    100 g produktu wyprodukowano ze 117 g boczku wieprzowego.

    • 0,9-1,4 kg
    • 25 dni
    Szynkówka
    52500

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

    • 1,5-1,75 kg
    • 27 dni
    Biała Parzona/Grillowa
    50100

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

    • 0,5-0,7
    • 17 dni
    Golonka w sosie własnym
    51790

    Produkt z mięsa wieprzowego, idealny na szybki obiad.

    • 0,4-0,6 kg
    • 60 dni
    Kiszka ziemniaczana
    53330

    Potrawa z ziemniaków w warmińskim wydaniu.

    • 0,8-1,0 kg
    • 12 dni
    Kurczak gotowany
    52700

    Produkt z fileta piersi kurczaka.

    • 2,3-2,4 kg
    • 24 dni
    Serdelki z filetem drobiowym
    52140

    Produkt z mięsa drobiowo-wieprzowego.

    • 1,1-1,3 kg
    • 20 dni
    Kanadyjska z filetem drobiowym
    52330

    Produkt z mięsa drobiowego i wieprzowego.

    • 1,6-1,7 kg
    • 24 dni
    Golonka prasowana
    50370

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 0,8-1,0 kg
    • 25 dni
    Golonka konserwowa
    50330

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,4-1,6 kg
    • 25 dni
    Szynka tostowa
    50380

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 2,4-2,6 kg
    • 25 dni
    Parówki maślane
    50230

    Parówki z mięsa wieprzowego.

    • 0,8-1,1 kg
    • 19 dni
    Pasztetowa wędzona
    52170

    Pasztetowa z mięsa wieprzowego.

    • 0,7-1,3 kg
    • 13 dni
    Kaszanka na patelnię
    50630

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,0-1,1 kg
    • 22 dni
    Kaszanka z wątróbką
    50640

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 0,6-0,85 kg
    • 18 dni
    Kaszanka jęczmienna
    50650

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,2-1,6 kg
    • 18 dni
    Salceson włoski
    50700

    Podroby w polskiej kuchni często traktowane po macoszemu, dzięki ZM „Warmia” nabierają nowego wymiaru. Ich kompozycja została wykorzystana do wyprodukowania doskonałej jakości salcesonu. W naturalnej osłonce znajdziemy finezyjne połączenie kawałków użytych mięs, które nadają wędlinie charakteru. Połączone i przyprawione doskonałą kompozycją przypraw, poddane zostały procesowi parzenia. Dzięki niemu mięso pozostało niezwykle delikatne, a zarazem soczyste i świeże. Salceson jest przede wszystkim produktem polecanym na kanapki. Doskonale komponuje się z marynowanymi warzywami i grzybami.

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,3-2,6 kg
    • 20 dni
    Pasztet chłopski
    50670

    Pasztet z mięsa wieprzowego.

    • 0,45-0,55 kg
    • 20 dni
    Pasztet z blachy
    50720

    Pasztet z mięsa wieprzowego.

    • 1,9-2,3 kg
    • 24 dni
    Szynka szlachecka
    52920

    Szynka z mięsa wieprzowego.

    • 1/2 szt. 1,1-1,8 kg; całe szt. 3,0-3,6 kg
    • 24 dni
    Szynka włoska parzona
    51710

    Szynka z mięsa wieprzowego.

    • 1/2 szt. 2,2-2,8 kg; całe 3,4-4,7
    • 23 dni
    Szynka słowiańska
    51000

    Szynka z mięsa wieprzowego.

    • 1/2 szt. 1,3-1,9 kg; Cała 3,0-3,7 kg
    • 23 dni
    Szynka z beczki
    50960

    Szynka z mięsa wieprzowego.

    • 1/2 szt. 1,4-1,8 kg; Całe 3,0-3,5 kg
    • 23 dni
    Polędwica łososiowa
    50890

    Polędwica łososiowa to produkt, który pokocha cała twoja rodzina i który szybko stanie się stałym bywalcem na Waszym stole. Polędwica jest doskonałym połączeniem najwyższej jakości i ceny. Swoje walory smakowe, a także niezwykle żywą barwę i aromat zawdzięcza procesowi wędzenia.  Niezwykle soczysta, idealnie przyprawiona. Plastry sprawią, że każda kanapka, tost czy domowa pizza staną się bardziej eleganckie i wykwintne.

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,7-2,1 kg
    • 23 dni
    Polędwica z beczki
    50970

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,9-2,5 kg
    • 24 dni
    Krotoszyńska
    50840

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,5-2,1kg
    • 23 dni
    Schab mazurski
    53490

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,9-2,5 kg
    • 24 dni
    Polędwica sopocka
    50880

    Polędwica sopocka to jeden z najczęściej wybieranych produktów uznany przez polskich konsumentów. Jej delikatny, soczysty smak sprawdzi się idealnie na kanapkach, w koreczkach czy z dodatkiem jajek, a także na desce wędlin i serów czy na stole szwedzkim jako pyszna imprezowa przekąska. Ma niską zawartość tłuszczu.

    Polędwica sopocka to klasyczna, polska wędlina.

     

     

    • 1,9-2,5 kg
    • 24 dni
    Szynka wieprzowa z nogą
    53360

    Szynka pieczona z nogą to produkt niezwykle elegancki, który swoją formą odwołuje się do tradycji naszych przodków w zakresie produkcji wędlin. Szynka została niezwykle precyzyjnie wykrojona z zachowaniem kości miedniczki, udowej i podudzia. Dzięki temu podczas wędzenia, kości nadały mięsu niepowtarzalny aromat i głębię smaku. Dla ich zachowania, a także zapewnienia lepszej tolerancji białka, po uwędzeniu szynkę poddano także procesowi pieczenia.

    100 g szynki wyprodukowano z 128 g mięsa wieprzowego. Przygotowana tradycyjną metodą, peklowana przez 10 dni.  Bez wzmacniaczy smaku! Doskonała na przyjęcia, biesiady i święta.  Urzeka swym aromatem.

    • 5,0-7,0 kg
    • 14 dni
    Boczek wędzony łuskany
    50910

    Boczek – doskonały do  smażenia, do jajecznicy, do obiadu, carbonary i kolacji na ciepło. Boczek jest po prostu niezastąpiony 😋

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,1-1,6 kg
    • 24 dni
    Słonina surowa wędzona
    51010

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 0,9-1,3 kg
    • 24 dni
    Szynka surowa wędzona
    51350

    Szynka  z mięsa wieprzowego.

    • 1,4-1,8 kg
    • 23 dni
    Boczek zawijany
    50460

    Produkt z mięsa wieprzowego.

    • 1,1-1,5 kg
    • 24 dni
    Żywiecka
    50290

    Kiełbasa  żywiecka to delikatna w smaku kiełbasa gruba o bardzo przyjemnym, świeżym aromacie. Kiełbasa z  mięsa wieprzowego, które zostało grubo rozdrobnione, dzięki czemu w wędlinie doskonale wyczuwalne są całe kawałki mięsa, nadające jej uroku. Połączone i odpowiednio przyprawione, trafiły do osłonki białkowej, która podczas wędzenia i parzenia zatrzymała ich soczystość. Wędlina ta doskonale komponuje się ze świeżymi warzywami i serami. W połączeniu z chrzanem lub musztardą może stanowić bazę do farszu jajecznego lub pasty.

     

     

    • 0,7-0,8 kg
    • 24 dni
    Żywiecka Podsuszana
    50320

    Kiełbasa żywiecka jest niezwykle charakterystyczna w smaku, który jest efektem doskonałej jakości mięsa wieprzowego.  ZM „Warmia” do przygotowania każdych 100 gram kiełbasy potrzebują 1o5 gram mięsa. Przed połączeniem zostaje ono średnio rozdrobnione. Następnie przyprawione aromatycznymi przyprawami i umieszczone w osłonkach białkowych. Tak przygotowane kawałki poddawane są najpierw wędzeniu, a następnie parzeniu i podsuszaniu. Podsuszanie, choć redukuje soczystość kiełbasy, wydobywa z niej niezwykłą głębię smaku. Plastry kiełbasy doskonale komponują się na kanapkach czy tostach.

     

     

     

     

    • 0,4-0,5 kg
    • 30 dni
    Krakowska Sucha
    50310

    100g kiełbasy wyprodukowano z 120,5 g mięsa wieprzowego.

    • 0,75-0,9 kg
    • 60 dni
    Pieprzowa
    50260

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

    • 1,5-1,7 kg
    • 24 dni
    Czosnkowa
    50610

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

    • 1,5-1,7 kg
    • 24 dni
    Boczkowa
    50250

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

    • 1.0-1.1 kg
    • 24 dni
    Szynkowa
    50280

    Kiełbasa Szynkowa jest kompozycją doskonałej jakości mięsa wieprzowego i przypraw. Jej smak został zachowany przede wszystkim dzięki grubemu rozdrobnieniu oraz procesowi wędzenia a następnie parzenia. Kiełbasa uformowana w grubszy baton zapewnia komfort krojenia i układania na ulubionej kanapce. Wyjątkowo smakuje na ciepłych bajglach.

     

     

    • 1.0-1.1 kg
    • 24 dni
    Francuska
    50110

    Kiełbasa z mięsa wieprzowo-wołowego.

    • 0,8-1,2 kg
    • 20 dni
    Zwyczajna
    50090

    Kiełbasa z mięsa wieprzowo-wołowego.

    • 1,0-1,4 kg
    • 21 dni
    Jarmarczna
    50120

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

    • 1,0-1.35 kg
    • 21 dni
    Słomkowa
    50040

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

    • 1,0-1,3 kg
    • 22 dni
    Smakoszki
    50130

    Kiełbasy z mięsa wieprzowego.

    • 0,65-0,85 kg
    • 20 dni
    Weekendowa
    50050

    Kiełbasa z mięsa wołowo-wieprzowego.

    • 0,8-1,2 kg
    • 21 dni
    Śląska Extra
    50080

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego 85 %, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. Kiełbasa idealna na grilla i na rodzinne spotkania oraz w gronie przyjaciół.

    • 0,5-0,8 kg
    • 22 dni
    Kiełbaski Myśliwego
    50140

    Kiełbaski z mięsa wieprzowego.

    • 0,5-0,8 kg
    • 21 dni
    Kiełbasa jałowcowa
    50150

    Jest to niezwykle aromatyczna i pełna tradycyjnego smaku kiełbasa, którą niewątpliwie pokocha cała twoja rodzina. Kiełbasa jest kompozycją średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego i wołowego. Z każdych 111 gram tej kompozycji powstało 100 gram gotowego produktu owiniętego naturalną osłonką. Dzięki temu jego smak jest tak głęboki. Wyrazistości nadały mu kolejno procesy wędzenia, parzenia i podsuszenia, a niezwykłej finezji wyraźnie wyczuwalna nuta jałowca. Kiełbasa ma średnicę około 26 mm. Doskonale sprawdzi się zarówno na kanapce, w koreczku, jak i w potrawach jednogarnkowych, głównie na bazie papryki czy kapusty kiszonej.

     

    • 0,9-1,3 kg
    • 24 dni
    Kiełbaski Suche
    51870

    100 g produktu powstaje z 120,7 g mięsa wieprzowego i z 13,7 g mięsa wołowego.

    • 0,6-0,75 kg
    • 45 dni
    Kiełbasa Surowa Biała
    50400

     

     

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego, surowa, biała.

    • 0,6-0,8 kg
    • 7 dni
    Kiełbasa Polska Surowa
    50410

    Kiełbasa z mięsa wieprzowego, surowa.

    • 0,45-0,7 kg
    • 19 dni
    Kiełbasa wołowa
    52600

    100 g kiełbasy powstaje ze 105 g surowców mięsnych, w tym 84,2 g to mięso wołowe.

    • 1-1,2 kg
    • 24 dni
    Pastrami wołowe
    50870

    Pastrami to wędlina, której tradycyjna receptura pochodzi z XIX wiecznej Rumunii.  ZM „Warmia”  zachowując tę tradycję przygotowały prawdziwie mistrzowski produkt. Do jego produkcji wykorzystano wyłącznie najwyższej jakości mięso wołowe. Doskonale połączone i przyprawione zostały następnie poddane tradycyjnemu wędzeniu. Dzięki temu pastrami ma tak charakterystyczny, głęboki smak i aromat. Jego charakterystyczną cechą są też posypane na wierzchu suszone zioła i warzywa. Wędlina każdej kanapce nada wyjątkowego charakteru.

     

     

    • 0,4-0,8 kg
    • 24 dni
    Polędwica długodojrzewająca
    53270

    Polędwica długo dojrzewająca to produkt ekskluzywny, który swoim smakiem, konsystencją i aromatem zachwyci najbardziej wymagające podniebienia. Do produkcji polędwicy wykorzystano dokładnie wyselekcjonowane mięso wieprzowe. Z każdych 133 gram powstało 100 gram gotowego wyrobu. Taka koncentracja a także kompozycja przypraw i kolejne procesy produkcji zagwarantowały niepowtarzalny charakter polędwicy. Dojrzewająca, wędzona i suszona jest kwintesencją najlepszych tradycji w produkcji wędlin w Polsce. Już jeden cienki plasterek odmieni każdą nudną kanapkę. Produkt bez dodatku fosforanów.

     

     

    • 0,8-1,3 kg
    • 100 dni
    Szynka długodojrzewająca
    53260

    Jest to doskonałej jakości szynka wieprzowa, na wyprodukowanie której 100g użyto aż 133 g mięsa wieprzowego. Szynkę tą charakteryzuje smak i zapach tak bardzo przypominające wędliny przygotowywane domowymi sposobami. Jest niezwykle krucha i smaczna. Proces dojrzewania, któremu została poddana gwarantuje także je soczystość i piękną barwę, którą zachwyca na każdym plasterku. Szynka ta doskonale komponuje się z serami oraz warzywami. Dzięki niej każda kanapka nabierze wyjątkowego charakteru. Podsmażona szynka doskonale komponuje się też z jajkami po benedyktyńsku. Szynka nie zawiera fosforanów.

     

     

    • 0,8-1,1 kg
    • 100 dni
    Karczek w Siatce
    53210

    Wędlina z mięsa wieprzowego.

    • 1,5-2,2 kg
    • 23 dni
    Schab w Siatce
    53180

    Schab z mięsa wieprzowego.

    • 1,5-2,2 kg
    • 24 dni
    Szynka w Siatce
    53200

    Szynka z mięsa wieprzowego.

    • 1,4-1,8 kg
    • 24 dni
    Kiełbasa Sołtysa
    52220

    100 g kiełbasy wyprodukowano z 101 g mięsa wieprzowego.

    • 0,6-1,1 kg
    • 24 dni
    Szynka Krucha
    51890

    100 g szynki powstaje ze 101 g mięsa wieprzowego. Nasza Szynka Krucha została nagrodzona certyfikatem Doceń Polskie.

    • 1,0-1,5 kg
    • 24 dni
    Schab Kruchy
    52240

    100 g schabu powstaje ze 101 g mięsa wieprzowego.

    • 1,4-2,0 kg
    • 24 dni
    Kaszanka z Warmińskiej Wędzarni
    50740

    Kaszanka z mięsa wieprzowego.

    • 0,4 - 0,8 kg
    • 18 dni
    Wędliny
    • Biskupieckie Specjały
      • Warmińska Wędzarnia
        • Kruche
          • W siatce
            • Długodojrzewające
              • Wołowe
                • Kiełbasy surowe i metki
                  • Kiełbasy cienkie
                    • Kiełbasy grube
                      • Rolady i pieczenie
                        • Wędzone
                          • Podrobowe
                            • Homogenizowane/Drobiowe
                              • Blokowe
                                • Garmażeryjne
                                  Schab Kruchy
                                  52240
                                  • 1,4-2,0 kg

                                  • 24 dni

                                  100 g schabu powstaje ze 101 g mięsa wieprzowego.

                                  Kaszanka z Warmińskiej Wędzarni
                                  50740
                                  • 0,4 - 0,8 kg

                                  • 18 dni

                                  Kaszanka z mięsa wieprzowego.

                                  • «
                                  • 01
                                  • ...
                                  • 16
                                  • 17
                                  • Nota prawna
                                  • Polityka jakości
                                  • Polityka prywatności
                                  • Katalog wołowina
                                  • Katalog  wędlina
                                  • Ochrona danych osobowych

                                   

                                  Mardi Sp.z o.o

                                  Zakłady Mięsne „Warmia”

                                   

                                  11-300 Biskupiec

                                  ul. Olsztyńska 1

                                  Sekretariat

                                  • 89 715 02 50
                                  • warmia@zmwarmia.pl
                                  Copyright © 2021
                                  Zakłady Mięsne "Warmia" ideative.pl