Pasztet warmiński
52290
  • 0,30 kg

  • 20 dni

Wyrób podrobowy, wieprzowy,  pieczony w foremce papierowej. Puszysty i aksamitny, lekko wilgotny.

Mięso wieprzowe 86%, wątroba wieprzowa 13%

Zapieczony na brązowy, lekko rumiany kolor. Delikatnienie doprawiony.

 

 

 

 

Kaszanka do pieca z boczkiem i cebulką
53340
  • 0,5 kg

  • 18 dni

Kaszanka wieprzowa na bazie kaszy jęczmiennej.  Z okrasą z cebulki i kawałkami wędzonego boczku.

Wyraziście doprawiona. W wygodnej aluminiowej tacce (bez konieczności brudzenia dodatkowych naczyń)!

 

Produkt do przygotowania na ciepło. Piec w piekarniku przez 25 min w temperaturze 180 °C

Krupniok z cebulką
50660
  • 0,5 - 0,85 kg

  • 18 dni

Tradycyjna polska wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy gryczanej.

W smaku wyczuwalne naturalne przyprawy oraz suszone warzywa w tym cebulka.

Produkt idealny do spożycia po grillowaniu, podgrzaniu w wodzie lub na patelni, polecany również do spożycia na zimno. Doskonale komponują się z kapustą kiszoną.

 

Pasztetowa ze szczypiorkiem
52410
  • 0,4-0,5 kg

  • 24 dni

Jest to wyrób klasyczny w smaku z wyraźnie wiodącym udziałem wątróbki oraz zapachem smażonej cebulki.

Wyróżnia się dodatkiem rozdrobnionego szczypiorku. Produkt odpowiednio doprawiony, delikatnie pikantny oraz aromatyczny.

Wyrób smarowny, polecany na kanapki.

 

 

Salceson Ozorkowy
50690
  • 1,3-1,7 kg

  • 22 dni

Ozorki to jedna z najdelikatniejszych części mięsa wieprzowego.  Wykorzystaliśmy je do wyprodukowania doskonałej jakości salcesonu.

Salceson wyprodukowany został według tradycyjnych receptur, zgodnie z którymi na przekroju widoczne są wyraźnie całe kawałki ozorków. Aby zachować ich smak a także delikatność i soczystość, salceson został poddany parzeniu.

100 g produktu wyprodukowano ze 115 g mięsa i podrobów wieprzowych w tym 110 g ozorów wieprzowych i 5 g mięsa wieprzowego.

Pokrojony w plastry doskonale będzie komponować się wśród innych wędlin zimnej płyty. Doskonale sprawdzi się również na domowych kanapkach w towarzystwie świeżych warzyw.

Pasztetowa wędzona
52170
  • 0,7-1,3 kg

  • 13 dni

Pasztetowa produkowana w naturalnej osłonce  z mięsa wieprzowego.  Dzięki wędzeniu nabiera złotego koloru i  aromatu.

Ma kremową konsystencję przez co łatwo się rozsmarowuje.

Doskonale smakuje w towarzystwie pomidorów oraz zielonych oliwek.