NOWOŚĆ
Kiełbasa warmińska
51581
  • 0,30 kg

  • 24 dni
100g wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego

Kiełbasa wieprzowa przygotowana z wyselekcjonowanych kawałków mięs. Charakteryzuje się kruchą konsystencją oraz intensywnym smakiem i aromatem podkreślonym przez użyte przyprawy. Wędlina znakomita zarówno na kanapki jak i stół szwedzki.

100g produktu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 914 kJ/ 220 kcal, tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,3 g, węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g, białko 20 g, sól 2,1 g.

 

 

Kiełbasa Wójta
52231
  • 1,8 - 3,5 kg

  • 24 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, wędzona, parzona.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 786 kJ/ 189 kcal, tłuszcz 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 g, węglowodany 2,3 g w tym cukry 0,8 g, białko 16 g, sól 2,2 g.

Szynkówka
52500
  • 1,5-1,75 kg

  • 27 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

Żywiecka
50290
  • 0,7-0,8 kg

  • 24 dni

Pośród wszystkich naszych kiełbas nie mogło zabraknąć klasycznej Żywieckiej.

Jest to parzona, średnio rozdrobniona kiełbasa wieprzowa, której smak akcentują wyczuwalne przyprawy z wyraźną nutą pieprzu, a proces wędzenia nadaje jej głęboką, brązową barwę oraz słono-dymny aromat.

Idealna na kanapkę. Sama w sobie, pokrojona w ulubionej grubości plastry, może stanowić smakowitą przekąskę.

.

Wartość odżywcza 100g produktu:

energia 497 kJ/ 118 kcal,

tłuszcz 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g,

węglowodany 2,9 g w tym cukry 0,7 g,

białko 17 g,

sól 2,0 g.

 

Żywiecka Podsuszana
50320
  • 0,4-0,5 kg

  • 30 dni
100g produktu wyprodukowano ze 105g mięsa wieprzowego

Kiełbasa żywiecka podsuszana jest niezwykle charakterystyczna w smaku, który jest efektem doskonałej jakości mięsa wieprzowego.

ZM „Warmia” do przygotowania każdych 100 gram kiełbasy potrzebują 1o5 gram mięsa. Przed połączeniem zostaje ono średnio rozdrobnione. Następnie przyprawione aromatycznymi przyprawami i umieszczone w osłonkach białkowych. Tak przygotowane kawałki poddawane są najpierw wędzeniu, a następnie parzeniu i podsuszaniu. Podsuszanie, choć redukuje soczystość kiełbasy, wydobywa z niej niezwykłą głębię smaku. Plastry kiełbasy doskonale komponują się na kanapkach czy tostach.

100 g produktu wyprodukowano ze 105 g mięsa wieprzowego

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 962 kJ/ 231 kcal, tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g, węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,7 g, białko 20 g, sól 2,3 g

 

 

 

 

Karkowska sucha
50310
  • 0,75-0,9 kg

  • 60 dni
100g produktu wyprodukowano ze 120g mięsa wieprzowego

Kolebką krakowskiej suchej jest, jak sama nazwa wskazuje, Kraków 🐉 To właśnie tam zaczęła się historia kiełbasy uwielbianej przez wielu do dziś. A wszystko za sprawą majstra masarskiego – Wincentego Sataleckiego, który odziedziczył tradycje masarskie po przodkach i założył pierwszy zakład oraz sklep, w którym można było kupić ten poszukiwany wówczas przysmak.

Każde 100 g naszej krakowskiej wyprodukowano ze 120 g mięsa wieprzowego. Długotrwały proces suszenia pozbawia krakowską nadmiaru wody, która jest naturalnym składnikiem każdego mięsa, łącząc w ten sposób kwintesencję smaku i starannie dobranych przypraw. Dzięki długiemu procesowi suszenia zachowuje swoją ekstra kruchość i delikatność w każdym kawałku.

Krakowska sucha to doskonałej jakości wędlina, którą urozmaicisz kanapki, a także różnego rodzaju przekąski. Sekret tkwi w recepturze i sposobie produkcji. To bogaty smak, z którego skorzysta cała rodzina.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 755 kJ/ 180 kcal, tłuszcz 7,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g, węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g, białko 26 g, sól 2,3 g.