
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
100g produktu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego
0,30 kg
24 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, wędzona, parzona
1,8 - 3,5 kg
24 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,5-1,75 kg
27 dni

Kiełbasa żywiecka to delikatna w smaku kiełbasa gruba o bardzo przyjemnym, świeżym aromacie. Kiełbasa z mięsa wieprzowego, które zostało grubo rozdrobnione, dzięki czemu w wędlinie doskonale wyczuwalne są całe kawałki mięsa, nadające jej uroku. Połączone i odpowiednio przyprawione, trafiły do osłonki białkowej, która podczas wędzenia i parzenia zatrzymała ich soczystość. Wędlina ta doskonale komponuje się ze świeżymi warzywami i serami. W połączeniu z chrzanem lub musztardą może stanowić bazę do farszu jajecznego lub pasty.
0,7-0,8 kg
24 dni

Kiełbasa żywiecka jest niezwykle charakterystyczna w smaku, który jest efektem doskonałej jakości mięsa wieprzowego. ZM „Warmia” do przygotowania każdych 100 gram kiełbasy potrzebują 1o5 gram mięsa. Przed połączeniem zostaje ono średnio rozdrobnione. Następnie przyprawione aromatycznymi przyprawami i umieszczone w osłonkach białkowych. Tak przygotowane kawałki poddawane są najpierw wędzeniu, a następnie parzeniu i podsuszaniu. Podsuszanie, choć redukuje soczystość kiełbasy, wydobywa z niej niezwykłą głębię smaku. Plastry kiełbasy doskonale komponują się na kanapkach czy tostach.
0,4-0,5 kg
30 dni

Kolebką krakowskiej suchej jest, jak sama nazwa wskazuje, Kraków 🐉 To właśnie tam zaczęła się historia kiełbasy uwielbianej przez wielu do dziś. A wszystko za sprawą majstra masarskiego – Wincentego Sataleckiego, który odziedziczył tradycje masarskie po przodkach i założył pierwszy zakład oraz sklep, w którym można było kupić ten poszukiwany wówczas przysmak.
Każde 100 g naszej krakowskiej wyprodukowano ze 120,5 g mięsa wieprzowego. Długotrwały proces suszenia pozbawia krakowską nadmiaru wody, która jest naturalnym składnikiem każdego mięsa, łącząc w ten sposób kwintesencję smaku i starannie dobranych przypraw. Dzięki długiemu procesowi suszenia zachowuje swoją ekstra kruchość i delikatność w każdym kawałku.
Krakowska sucha to doskonałej jakości wędlina, którą urozmaicisz kanapki, a także różnego rodzaju przekąski. Sekret tkwi w recepturze i sposobie produkcji. To bogaty smak, z którego skorzysta cała rodzina.
0,75-0,9 kg
60 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,5-1,7 kg
24 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,5-1,7 kg
24 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1.0-1.1 kg
24 dni

Kiełbasa Szynkowa jest kompozycją doskonałej jakości mięsa wieprzowego i przypraw. Jej smak został zachowany przede wszystkim dzięki grubemu rozdrobnieniu oraz procesowi wędzenia a następnie parzenia. Kiełbasa uformowana w grubszy baton zapewnia komfort krojenia i układania na ulubionej kanapce. Wyjątkowo smakuje na ciepłych bajglach.
1.0-1.1 kg
24 dni