NOWOŚĆ
Kiełbasa warmińska
51581
  • 0,30 kg

  • 24 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

100g produktu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego

 

 

Kiełbasa Wójta
52231
  • 1,8 - 3,5 kg

  • 24 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, wędzona, parzona

Szynkówka
52500
  • 1,5-1,75 kg

  • 27 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.

Żywiecka
50290
  • 0,7-0,8 kg

  • 24 dni

Kiełbasa  żywiecka to delikatna w smaku kiełbasa gruba o bardzo przyjemnym, świeżym aromacie. Kiełbasa z  mięsa wieprzowego, które zostało grubo rozdrobnione, dzięki czemu w wędlinie doskonale wyczuwalne są całe kawałki mięsa, nadające jej uroku. Połączone i odpowiednio przyprawione, trafiły do osłonki białkowej, która podczas wędzenia i parzenia zatrzymała ich soczystość. Wędlina ta doskonale komponuje się ze świeżymi warzywami i serami. W połączeniu z chrzanem lub musztardą może stanowić bazę do farszu jajecznego lub pasty.

 

 

Żywiecka Podsuszana
50320
  • 0,4-0,5 kg

  • 30 dni

Kiełbasa żywiecka jest niezwykle charakterystyczna w smaku, który jest efektem doskonałej jakości mięsa wieprzowego.  ZM „Warmia” do przygotowania każdych 100 gram kiełbasy potrzebują 1o5 gram mięsa. Przed połączeniem zostaje ono średnio rozdrobnione. Następnie przyprawione aromatycznymi przyprawami i umieszczone w osłonkach białkowych. Tak przygotowane kawałki poddawane są najpierw wędzeniu, a następnie parzeniu i podsuszaniu. Podsuszanie, choć redukuje soczystość kiełbasy, wydobywa z niej niezwykłą głębię smaku. Plastry kiełbasy doskonale komponują się na kanapkach czy tostach.

 

 

 

 

Krakowska Sucha
50310
  • 0,75-0,9 kg

  • 60 dni

100g kiełbasy wyprodukowano z 120,5 g mięsa wieprzowego.