Wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody.
Boczek świetnie nadaje się do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki!
Forma pakowania: MAP
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1191 kJ/ 288 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,
węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g,
białko 12 g, sól 1,7 g.
- 0,6-1,6 kg
- 21 dni
- 2-8 stopni C°C
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 104 g mięsa wieprzowego
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1085 kJ/ 261 kcal,
tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2 g,
węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,8 g,
białko 17 g, sól 2.2 g.
- 0,5 kg
- 21 dni
- 2-8 stopni C°C
Produkt blokowy, wieprzowy, średnio rozdrobniony w osłonce niejadalnej
Idealnie sprawdzi się na kanapkę. Jego smak wielu z nas pamięta z dzieciństwa.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 952 KJ/ 230 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g,
węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,7 g,
białko 10 g, sól 2,1 g.
- 1,2 - 1,5 kg
- 21 dni
- 2-8 stopni C°C
Wyselekcjonowany mięsień karkówki, bez kości, przygotowany tradycyjną metodą zalewową. Wędzony dymem olchowo – bukowym.
Aromatyczny i pyszny!
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.
W jego skład wchodzi mięso z karkówki wieprzowej, przyprawy, sól, substancja konserwująca: E250.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 983 kJ/ 236 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 g,
węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,6 g,
białko 20 g, sól 2,3 g.
- 1,5 kg
- 25 dni
Produkt wytwarzany z udźca wołowego najwyższej jakości.
Mięso po odpowiednim uformowaniu poddajemy procesowi suchego peklowania. Następnie mięso poddawane jest wędzeniu.
Po przebyciu wszystkich etapów produkcyjnych otrzymujemy niepowtarzalny produkt, charakteryzujący się lekką słonością, kruchością oraz dominującym wołowym smakiem.
.
.
Wartości odżywcze:
energia 600 kJ/ 142 kcal,
tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,5 g,
białko 26 g, sól 1,1 g.
- 1,5 - 2,0 kg
- 21 dni
Aromatyczna wędzonka z ćwiartki kurczęcej. Do wyprodukowania 100g produktu użyto 117 g ćwiartki z kurczaka, którą wędzono dymem bukowo – olchowym.
Doskonała jako dodatek do sałatek , zup i bigosów.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 849 kJ/ 204 kcal,
tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g,
węglowodany 0,8 g w tym cukry < 0,5 g,
białko 17 g, sól 1,8 g.
- 1,2 - 1,5 kg
- 21 dni
Niezwykle smaczna, delikatna wędlina dojrzewająca wyprodukowana z najlepszej wołowiny.
W przekroju ma charakterystyczną marmurkowatą strukturę, jest aromatyczna i soczysta.
Polecana do kanapek czy dodatek do sałatek jak i wykwintna samodzielna przystawka.
energia 516 kJ/ 123 kcal,
tłuszcz 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g,
węglowodany 6,1 g w tym cukry 1,2 g,
białko 16 g, sól 2,3 g.
- 1,00
- 24 dni
Kiełbasa średnio rozdrobniona. Wyprodukowana z mięsa wieprzowego.
Charakterystyczny smak z pewnością zaspokoi nawet najbardziej wymagającego klienta.
Wyrazisty smak nada daniom wyjątkowego charakteru sprawdzi się również na grilla.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1098 kJ/ 265 kcal,
tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,1 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,6 g, białko 17 g, sól 2,0 g.
- 0,5-0,8 kg
- 21
Krucha i soczysta wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego, parzonego i wędzonego. Charakterystyczny, delikatny smak i zapach podkreślony został poprzez dodane odpowiedniej mieszanki przypraw. Sprawdzi się zarówno jako dodatek do śniadań nadając charakter potrawom jajecznym, jak również jako składnik spaghetti, lub ziemniaczanych zapiekanek. Jest też często wybierany przez miłośników dań grillowych oraz przez wielbicieli sałatek z dodatkiem uprażonych chipsów z boczku.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1307 kJ/ 316 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy nasycone 11 g,
węglowodany 0,7 g w tym cukry 0,7 g,
białko 17 g, sól 1,8 g.
- 4 kg
- 24 dni
Produkt garmażeryjny, warzywno – mięsny, parzony, pieczony.
100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków, 23 g mięsa wieprzowego.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 753 kJ/ 181 kcal,
tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g,
węglowodany 10,4 g w tym cukry 1,3 g,
białko 7,3 g, sól 1,6 g.
- 400 g
- 14 dni
Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 435 kJ/ 104 kcal,
tłuszcz 5,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g,
węglowodany 3,2 g w tym cukry 0,7 g,
białko 11 g, sól 2,1 g.
- 2 kg
- 21 dni
Kiełbasa cienka, średnio rozdrobniona – nasyci i zachwyci swoim aromatem i smakiem.
Sprawdzi się w polskiej kuchni jako dodatek do bigosu, kapuśniaku czy zupy grochowej.
Idealnie sprawdzi się również na grillu.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1044 kJ/ 252 kcal,
tłuszcz 21 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,8 g,
węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,7 g,
białko 14 g, sól 1,8 g.
- 1,0 - 1,2 kg
- 32 dni
Kiełbasa Głogowska to propozycja dla miłośników polskich smaków.
Wysoką jakość produktu podkreśla wysoka mięsność: 100 g produktu wyprodukowano ze 106 g mięsa wieprzowego. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia.
Produkt doskonały na grilla.
Kiełbasa głogowska ZM „Warmia” – dlaczego jest taka smaczna?
W składzie najwyższej jakości chude mięso wieprzowe
Krótkie pętka
Jest średnio zmielona
Doskonale przywędzona
Pozbawiona fosforanów, barwników i glutaminianu sodu
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1067 kJ/ 257 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g,
węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g, sól 1,9 g
- 25 dni
Szynka od teścia to idealny dodatek do kanapek.
Świetny smak i idealna kruchość uzyskana dzięki wędzeniu dymem z buku i olchy oraz cienkiej okrywie tłuszczyku.
100 g produktu wyprodukowano ze 102 g mięsa wieprzowego
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 754 kJ/ 181 kcal,
tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g,
węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,6 g,
białko 18 g, sól 2,4 g.
- 1,2 - 1,5 kg
- 28 dni
Kiełbasa wieprzowa, homogenizowana i parzona.
Jest to wędlina o klasycznym, dość wyrazistym smaku, lekko słona, z wyczuwalna nutą pieprzu. Konsystencja gwarantuje łatwe krojenie w cienkie plastry.
Mortadela to smaczna wędlina, znakomita zarówno na kanapki, jak również do smażenia, pizzy i zapiekanek.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1224 kJ/ 296 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,
węglowodany 3,8 g w tym cukry 0,8 g,
białko 9,6 g,
sól 2,0 g.
- 2,0 kg
- 21 dni
Jeśli lubisz delikatne mięso drobiowe, kurczak gotowany z pewnością zachwyci twoje podniebienie.
Do produkcji wędliny wykorzystane zostało doskonałej jakości mięso z piersi kurczak, którego połączone kawałki zostały poddane parzeniu.
Takie połączenie gwarantuje delikatność wędliny i jej niezwykłą soczystość.
Doskonale sprawdzi się ona na kanapkach w towarzystwie świeżych warzyw, twarogów i ziół.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 349 kJ/ 82 kcal,
tłuszcz 1,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,6 g,
białko 16 g,
sól 2,3 g.
- 2,3-2,4 kg
- 24 dni
Sekret jej smaku to mięso wieprzowe i wątroba w połączeniu z odpowiednio dobraną kompozycją przypraw.
Wzorowana na starych recepturach. Bardzo smaczna i smarowna.
Doskonała na kanapkę z dodatkiem ogórka kiszonego i koperku.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1158 kJ/ 279 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g,
węglowodany 4,8 g w tym cukry 1,0 g,
białko 12 g,
sól 1,3 g.
- 1,3 kg
- 18 dni
Znakomita kiełbasa drobiowo, wędzona, w osłonce niejadalnej. Wyrób charakteryzujący się wyrazistym smakiem.
Idealna na każdą okazję – zarówno na piknik, jak i przekąska na przyjęciu.
Kiełbasa o szerokim zastosowaniu kulinarnym: doskonały dodatek do kanapek, pizzy i zapiekanek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 679 kJ/ 163 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone
3,5 g, węglowodany 3,3 g w tym cukry
0,6 g, białko 14 g,
sól 2,2 g.
- 0,8 - 1,0 kg
- 24 dni
Kiełbasa Głogowska to propozycja dla miłośników polskich smaków.
Wysoką jakość produktu podkreśla wysoka mięsność: 100 g produktu wyprodukowano ze 106 g mięsa wieprzowego. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia.
Głogowska znalazła swoje stałe miejsce na stołach w wielu domach. Produkt ten smakuje świetnie zarówno na zimno jak i na ciepło.
Kiełbasa ZM „Warmia” – dlaczego jest taka smaczna?
W składzie najwyższej jakości chude mięso wieprzowe
Krótkie pętka
Jest średnio zmielona
Doskonale przywędzona
Pozbawiona fosforanów, barwników i glutaminianu sodu
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1067 kJ/ 257 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g,
węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g,
sól 1,9 g
- 0,5 kg
- 25 dni
Burger wołowy to smaczne, łatwe i szybkie do przyrządzenia danie znane na całym świecie. Tajemnica pysznego burgera tkwi przede wszystkim, w jakości mięsa, z którego się go przygotowuje.
Produkt przygotowany z wysokiej jakości mielonego mięsa wołowego (98%) wraz z przyprawami.
Soczysty i kruchy.
Kształt okrągły: średnica 95 mm, grubość ok. 17 mm.
Dostępny w wersji klasycznej i o smaku jalapeno.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1037 kJ/ 250 kcal,
tłuszcz 20 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,0
węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g,
białko 17 g, sól 1,0 g.
- 220g / 2szt.
- 7 dni
- 0-4°C
To doskonałe połączenie powstało z myślą o tych, którzy nie lubią wybierać między ulubionymi smakami – dlatego serwujemy je w duecie: mięsno-serowym!
Cienkie, wędzone kiełbaski wieprzowe, w osłonce kolagenowej, dodatek sera cheddar dodaje im niepowtarzalnego smaku. Aromatyczne i soczyste.
Zawierają 93 % mięsa wieprzowego oraz 4,4% sera cheddar.
To świetna propozycja zarówno na rodzinne spotkanie grillowe, jak i codzienną kolację na gorąco (po zrumienieniu w piekarniku lub na patelni).
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1312 kJ/ 317 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,
węglowodany 2,2 g w tym cukry 0,7 g,
białko 16 g, sól 2,0 g
- 0,3 kg
- 18 dni
Tradycyjna polska wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy gryczanej.
W smaku wyczuwalne naturalne przyprawy oraz suszone warzywa w tym cebulka.
Produkt idealny do spożycia po grillowaniu, podgrzaniu w wodzie lub na patelni, polecany również do spożycia na zimno. Doskonale komponują się z kapustą kiszoną.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 806 kJ/ 193 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g,
węglowodany 11 g w tym cukry1,6 g,
białko 12 g, sól 1,1 g.
- 0,6 kg
- 18 dni
Potrawa z ziemniaków w warmińskim wydaniu.
Stworzona z myślą o wielbicielach tradycyjnej polskiej kuchni, którzy doceniają smak poprzednich pokoleń.
Kiszka ziemniaczana to regionalny produkt wschodniej polski. Dzięki ZM Warmia jej smak mogą poznać koneserzy smaków z innych rejonów polski.
Idealna harmonia smaku kiszki została uzyskana dzięki połączeniu gotowanych polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki i doskonałego mięsa wieprzowego. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest również doskonałym samodzielnym daniem, które można przyrządzić na grillu, na patelni czy w piekarniku.
Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz smakowym oraz możliwości różnorodnego przyrządzania Kiszka ziemniaczana stanowi doskonałą propozycją przez cały rok.
100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków i 14 g mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 955 kJ/ 230 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g,
węglowodany 11 g w tym cukry 1,3 g,
białko 6,6 g, sól 1,3 g.
- 0,6 kg
- 12 dni
Znakomite parzona kiełbasa wieprzowe to nasza propozycja nie tylko na wielkanocne śniadanie!
Wyraźny aromat przypraw idealnie komponuje się z delikatnym smakiem mięsa. Soczysta i aromatyczna.
Dobrze smakuje zarówno upieczona, podsmażona do zrumienienia na patelni, jak i prosto z grilla.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 944 kJ/ 228 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 g,
węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,5 g,
białko 13 g, sól 1,5 g.
- 0,6 kg
- 18 dni
Kiełbasa wieprzowa idealna na grilla.
Dodatek sera (12 %) nadaje jej niepowtarzalny smak.
Jest to kiełbasa aromatyczna, dobrze doprawiona, oraz soczysta i krucha.
Jej aromat uwydatnia się szczególnie w momencie pieczenia na grillu lub przy ognisku.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1101 kJ/ 265 kcal,
tłuszcz 21 g w tym kwasy nasycone 8,0 g,
węglowodany 2,3 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g,
sól 1,7 g.
- 0,6 kg
- 18 dni
Cienkie parzone kiełbaski wieprzowe w naturalnej osłonce. Wyraźny aromat przypraw idealnie komponuje się z delikatnym smakiem mięsa.
Wyrób ten stanowi idealną propozycję na grilla. Dobrze smakują również upieczone czy podsmażone do zrumienienia na patelni.
Dzięki delikatnej osłonce, produkt jest szczególnie polecany dla dzieci i osób starszych.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1093 kJ/ 264 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy nasycone 8,8 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,3 g,
białko 12 g, sól 1,4 g.
- 0,6 kg
- 18 dni
Tradycyjna kaszanka z dodatkiem wątróbki, suszonych warzyw oraz kaszy gryczanej i jęczmiennej to imprezowy klasyk.
Soczysta i aromatyczna.
Można upiec ją na grillu lub przesmażyć na patelni – zawsze smakuje doskonale!
Serwowana w towarzystwie ulubionej sałatki lub sosu będzie hitem każdego przyjęcia na świeżym powietrzu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 685 kJ/ 164 kcal,
tłuszcz 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g,
węglowodany 9,9 g w tym cukry 1,4 g,
białko 12 g, sól 1,3 g.
- 0,6 kg
- 18 dni
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. W naturalnej osłonce.
Batony długości 12-13 cm o charakterystycznej złocistej barwie.
Niezwykle smaczna i aromatyczna kiełbasa cienka, z lekko wyczuwalnym smakiem pieprzu.
Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.
Sprawdzi się również jako dodatek do jajecznicy lub innych potraw.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 797 kJ/ 191 kcal,
tłuszcz 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,6 g,
białko 16 g, sól 1,9 g.
- 0,6 kg
- 22 dni
Pełna aromatycznych przypraw pieczeń. Ścisła konsystencja produktu pozwala na krojenie w cienkie plastry.
Ten śniadaniowy rarytas doskonale sprawdzi się na kanapce, czy jako dodatek do warzyw. Idealna z dodatkiem ogórka kiszonego.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 845 kJ/ 210 kcal,
tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g
węglowodany 3,2 g w tym cukry 0,8 g
białko 14 g
sól 1,9 g.
- 1,1-1,4 kg
- 22 dni
Szynka z warmińskiej wędzarni jest przygotowywana według receptury, która wydobywa z niej najlepszy smak.
Najpierw mięso jest marynowane w starannie skomponowanej zalewie z naturalnych przypraw i soli peklującej.
Następnie zostaje uwędzona w odpowiedniej temperaturze. Wędzenie drewnem bukowo-olchowym oddaje szynce całą gamę swoich aromatów, nadając jej niepowtarzalny smak.
Do wytworzenia 100 g gotowego produktu zużyto 126 g świeżej, wysokiej jakości szynki wieprzowej.
Szynka z Warmińskiej Wędzarni została nagrodzona znakiem Doceń Polskie.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku fosforanów, bez dodatku barwików.
Szynka Premium! Z polskiego mięsa. Prosty skład. Odmieni każdą nudną kanapkę.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 876 kJ/ 210 kcal
tłuszcz 14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g
węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g
białko 22 g
sól 1,9 g
- 1,0 - 1,5 kg
- 25 dni
Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 524 kJ/ 124 kcal
tłuszcz 3,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,6 g
białko 22 g
sól 2,3 g
- 1,0 - 1,5 kg
- 25 dni
Wędzonka wieprzowa wędzona parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 113 g mięsa wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 497 kJ/ 118 kcal, tłuszcz 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g, węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,7 g, białko 21 g, sól 2,6 g
- 0,4 -0,6 kg
- 21 dni
Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g boczku wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
.
.
Składniki: boczek wieprzowy bez skóry, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1211 kJ/ 292 kcal,
tłuszcz 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,3 g,
białko 18 g, sól 2,4 g.
- 0,8 -1,4 kg
- 25 dni
Kiełbasa z mięsa wieprzowego, parzona i wędzona drewnem bukowym. Wyraziście doprawiona kompozycją aromatycznych przypraw, z dominującą nutą czosnku.
Idealna w każdym kęsie!
Bez dodatku fosforanów, bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników.
Do wyprodukowania 100 g gotowego produktu użyto 120 g świeżego, wysokiej jakości mięsa wieprzowego.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1169 kJ/ 281 kcal, tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g, węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,8 g, białko 21 g, sól 1,6 g.
- 0,8 - 1,1 kg
- 25 dni
Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego.
.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, hydrolizat białka roślinnego (uzyskany ze słonecznika i kukurydzy), glukoza, czosnek, ocet, cukier, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy. Osłonka jadalna- jelito wieprzowe.
.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, seler, soję
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1209 kJ/ 291 kcal, tłuszcz 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g, węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,7 g, białko 22 g, sól 1,8 g.
- 0,9 - 1,3 kg
- 25 dni
Kiełbasa cienka, wieprzowo – wołowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Mięso wieprzowe 74 %, mięso wołowe 9 %
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1282 kJ/ 309 kcal,
tłuszcz 26 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 17 g, sól 2,0 g.
- 0,9 - 1,3 kg
- 25 dni
Pieczeń charakteryzująca się wyrazistym smakiem.
W środku w klopsie z farszu mięsnego o specyficznym kształcie chlebka umieszczono kawałki schabu.
Produkt pieczony.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 741 kJ/ 178 kcal, tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g, węglowodany 4,1 g w tym cukry 0,8 g, białko 14 g, sól 2,1 g.
- 1,5 kg
- 22 dni
Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” to bogactwo smaku, które przypadnie do gustu wszystkim osobom gustującym w potrawach mięsnych. Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. Zapakowana w małe opakowanie, dzięki czemu zachowuje najlepszą świeżość.
Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” stworzona została z najlepszej jakości mięsa wieprzowego – 96 %. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia.
Pyszny smak, który doda charakteru każdej potrawie, szczególnie tym klasycznym, polskim daniom, jak bigos czy zupa grochowa.
Kiełbasa ZM „Warmia” – dlaczego jest taka smaczna?
W składzie najwyższej jakości chude mięso wieprzowe
Długie pętka
Jest średnio zmielona
Doskonale przywędzona
Pozbawiona fosforanów i glutaminianu sodu
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 970 kJ/ 234 kcal,
tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g,
węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,7 g,
białko 16 g, sól 2,1 g.
- 0,45 kg
- 28 dni
Wyrób podrobowy, wieprzowy, pieczony w foremce papierowej. Puszysty i aksamitny, lekko wilgotny.
Mięso wieprzowe 86%, wątroba wieprzowa 13%
Zapieczony na brązowy, lekko rumiany kolor. Delikatnienie doprawiony.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1126 kJ/ 272 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g,
węglowodany 3,1 g w tym cukry 1,0 g,
białko 13 g, sól 2,4 g.
- 0,3 kg
- 20 dni
Kiełbasa wieprzowa przygotowana z wyselekcjonowanych kawałków mięs. Charakteryzuje się kruchą konsystencją oraz intensywnym smakiem i aromatem podkreślonym przez użyte przyprawy. Wędlina znakomita zarówno na kanapki jak i stół szwedzki.
100g produktu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 914 kJ/ 220 kcal,
tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,3 g,
węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g,
białko 20 g, sól 2,1 g.
- 0,3 kg
- 24 dni
Wędzonka wieprzowa parzona, pieczona.
100 g produktu wyprodukowano ze 105 g szynki wieprzowej.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 742 kJ/ 178 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g,
węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,7 g,
białko 18 g, sól 2,5 g.
- 1,5 - 1,9 kg
- 29 dni
Tradycyjna polska wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy gryczanej.
W smaku wyczuwalne naturalne przyprawy oraz suszone warzywa w tym cebulka.
Produkt idealny do spożycia po grillowaniu, podgrzaniu w wodzie lub na patelni, polecany również do spożycia na zimno. Doskonale komponują się z kapustą kiszoną.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 806 kJ/ 193 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g,
węglowodany 11 g w tym cukry1,6 g,
białko 12 g,
sól 1,1 g.
- 0,5 - 0,85 kg
- 18 dni
Cienkie parzone kiełbaski wieprzowe w naturalnej osłonce. Wyraźny aromat przypraw idealnie komponuje się z delikatnym smakiem mięsa.
Wyrób ten stanowi idealną propozycję na grilla. Dobrze smakują również upieczone czy podsmażone do zrumienienia na patelni.
Dzięki delikatnej osłonce, produkt jest szczególnie polecany dla dzieci i osób starszych.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1093 kJ/ 264 kcal
tłuszcz 23 g w tym kwasy nasycone 8,8 g
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,3 g
białko 12 g
sól 1,4 g
- 0,5- 0,8 kg
- 17 dni
Do produkcji kiełbasy kruchej wykorzystano wysokiej jakości mięso wieprzowe – 92 %, które rozdrobniliśmy dodając aromatyczny czosnek.
Smak mięsa, aromat czosnku dostarcza niesamowitych doznań kuliarno-smakowych.
Wędzona na ciemnobrązowy kolor, zaś osłonka jest jadalna i bardzo delikatna.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1061 kJ/ 255 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,7 g,
białko 20 g,
sól 1,7 g.
- 0,4 - 0,6 kg
- 24 dni
Parówki z szynki są produkowane z najwyższej jakości mięsa, którego w ich składzie jest aż 94%. Mają delikatny smak oraz aromat, który docenia wielu klientów.
Klienci chętnie sięgają po produkty ZM „Warmia”, które są gwarancją najwyższej jakości.
Parówki z szynki po ściągnięciu zabezpieczającej ich osłonki są gotowe do spożycia zarówno na surowo jako przekąska między posiłkami.
Można je również podawać smażone, gotowane lub pieczone (na przykład w cieście francuskim podane z dipami).
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1121 kJ / 271 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,6 g,
węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,5 g,
białko 15 g,
sól 2,2 g.
- 0,4-0,6 kg
- 19 dni
Nasze Kabanosy to doskonała przekąska, która sprawdzi się nie tylko na imprezach w postaci koreczków, ale także jest to fajny pomysł na pożywne i zdrowe przegryzanie pomiędzy posiłkami, jak i w podróży. Doskonale nadadzą się również do dań obiadowych z makaronami, będą pasować też do jajek i zapiekanek.
Kabanosy ZM „Warmia”: można jeść na surowo, a także smażyć i piec, np. doskonale sprawdzą się jako składnik na pizzy. Produkowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, w poręcznym opakowaniu, które możesz wziąć ze sobą zawsze i wszędzie. Są mocno wysuszone, co znacznie polepsza ich smak, który jest delikatny oraz jednolity.
Do wytworzenia 100 g gotowej wędliny zużyto 166 g świeżego mięsa wieprzowego.
Produkt w osłonce naturalnej.
Temperatura przechowywania do 22 stopni C.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1864 kJ/ 450 kcal,
tłuszcz 38 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g,
węglowodany 1,5 g w tym cukry 1,1 g,
białko 25 g, sól 3,4 g.
- 0,2 kg
- 40 dni
- 22°C
Salceson – biskupieckie specjały , ZM „Warmia” to powrót do przeszłości i smaków domowych wyrobów. Swój niepowtarzalny aromat salceson zawdzięcza recepturze, w doborze kawałków mięsa wieprzowego zatopionych w galaretce z dodatkiem przypraw i kropli octu. Doskonały na kanapki z razowym chlebem i domowym smarowidłem.
Wędlina wieprzowa, parzona, w osłonce niejadalnej.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 656 kJ/ 157 kcal,
tłuszcz 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g,
węglowodany 1,9 g w tym cukry 0,7 g,
białko 14 g, sól 2,0 g.
- 0,3 kg
- 22 dni
Produkt mięsny wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony, pieczony. Pieczeń na kanapki z linii Biskupieckich Specjałów to sentymentalna podróż po lokalnych smakach. Jest doskonałym wyborem ze względu na apetyczny wygląd jak również wspaniały aromat.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 857 kJ/ 206 kcal,
tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g,
węglowodany 3,3 g w tym cukry 0,8 g,
białko 13 g, sól 2,3 g.
- 0,3-0,4 kg
- 22 dni
Klasyczny lokalny smak z linii Biskupieckich Specjałów jest atrakcyjną okazją do zmysłowego spotkania, które pozostawia ślad w pamięci najbardziej wymagających smakoszy.
Produkt blokowy, wieprzowy, średnio rozdrobniony w osłonce niejadalnej.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 953 kJ/ 230 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g,
węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,7 g,
białko 12 g, sól 2,2 g.
- 0,3 kg
- 38 dni
Biskupieckie Specjały to wyjątkowa linia produktów, które przypominają nam o regionalnym charakterze naszej marki. Słoikowa to jeden z takich wyrobów, które pozwalają wrócić pamięcią do początków naszej działalności i jeszcze raz poczuć ten wyjątkowy smak.
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
857 kJ/ 207 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g,
węglowodany 1,5 g w tym cukry 0,6 g,
białko 11 g, sól 2,0 g
- 0,3 kg
- 25 dni
Skrzydełka z kurczaka, wędzone, parzone.
Z wyraźnie wyczuwalnym smakiem i zapachem wędzenia.
100 g produktu wyprodukowano ze 125 g skrzydełek z kurczaka.
Idealnie nadaje się do sałatek, doskonale smakuje na zimno oraz po podgrzaniu w piekarniku czy grillu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 902 kJ/ 217 kcal,
tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g,
węglowodany 1,5 g w tym cukry 0,7 g,
białko 19 g,
sól 2,2 g.
- 1 kg
- 21 dni
Wędzonka wieprzowa surowo wędzona.
Wyselekcjonowane płaty grubej słoniny obtoczone w specjalnie skomponowanej mieszance przypraw.
Nabierają przez to specyficznego smaku oraz miękkiej konsystencji. Bardzo aromatyczna.
Przysmak prawdziwego konesera!
Doskonale smakuje ze świeżym chlebem, idealna do jajecznicy, po przetopieniu dobrze smakuje jako okrasa do pierogów.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 2515 kJ/ 611 kcal,
tłuszcz 64 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27 g,
węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,8 g,
białko 7,9 g, sól 3,0 g.
- 1,5 - 2,0 kg
- 33 dni
Metka przygotowana na bazie mięsa wieprzowego. Produkt wyróżnia się charakterystycznym smakiem i aromatem, który nadają mu użyte przyprawy i delikatne wędzenie.
Wędlina polecana na kanapki.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 2394 kJ/ 581 kcal,
tłuszcz 61 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 25 g,
węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,7 g,
białko 7,9 g, sól 2,5 g.
- 1,0-1,3 kg
- 30 dni
Jest to wyrób klasyczny w smaku z wyraźnie wiodącym udziałem wątróbki.
Wyróżnia się dodatkiem rozdrobnionego szczypiorku. Produkt odpowiednio doprawiony, delikatnie pikantny oraz aromatyczny.
Wyrób smarowny, polecany na kanapki.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1147 kJ/ 277 kcal,
tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 3,7 g w tym cukry 0,9 g,
białko 9,0 g, sól 1,7 g.
- 0,4-0,5 kg
- 24 dni
Produkt przygotowany z mięsa wieprzowego.
Wytwarza się ją z mięs z tylnych części mięs wieprzowych z naturalną cienką warstwą tłuszczu, co nadaje miękkości i soczystości.
Ogonówka dla wielu nie wymaga dodatków, na pewno będzie się świetnie komponować z dobrym pieczywem.
Może też podobnie jak szynka zostać użyta do sałatek, zapiekanek i przystawek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 394 kJ/ 93 kcal,
tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,
węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,6 g,
białko 18 g,
sól 2,2 g.
- 1,2-1,7 kg
- 21 dni
Coś dla osób o smaku wysublimowanym a jednocześnie pragnących zaznać rozkoszy podczas konsumowania posiłków.
Szynka wołowa to wędlina o dużym przekroju, wytwarzana z mięsa wołowego. W smaku delikatna, soczysta, lekko słona z wyraźnym aromatem dymu wędzarniczego. Charakteryzuje się bardzo małą zawartością tłuszczu, dużą zawartością białka i niską kalorycznością.
Mięso wołowe to również cenne źródło żelaza, fosforu, a także witamin B1, B6 i B12. Polecana na kanapki, do sałatek, tostów i innych oryginalnych potraw.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 541 kJ/ 128 kcal,
tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,8 g,
białko 25 g, sól 1,8 g.
- 1,0-2,2 kg
- 24 dni
Kiełbasa homogenizowana wyprodukowana z mięsa wieprzowego i wołowego, lekko wędzona oraz parzona, w naturalnej osłonce, delikatna w smaku, o gładkiej konsystencji.
Idealna na posiłek dla całej rodziny.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1151 kJ/ 278 kcal,
tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,6 g,
białko 12 g,
sól 2,0 g
- 1,0-1,3 kg
- 19 dni
Ozorki to jedna z najdelikatniejszych części mięsa wieprzowego. Wykorzystaliśmy je do wyprodukowania doskonałej jakości salcesonu.
Salceson wyprodukowany został według tradycyjnych receptur, zgodnie z którymi na przekroju widoczne są wyraźnie całe kawałki ozorków. Aby zachować ich smak a także delikatność i soczystość, salceson został poddany parzeniu.
100 g produktu wyprodukowano ze 115 g mięsa i podrobów wieprzowych w tym 110 g ozorów wieprzowych i 5 g mięsa wieprzowego.
Pokrojony w plastry doskonale będzie komponować się wśród innych wędlin na półmisku. Doskonale sprawdzi się również na domowych kanapkach w towarzystwie świeżych warzyw.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1118 kJ/ 269 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g,
węglowodany 4,1 g w tym cukry 1,1 g,
białko 19 g,
sól 2,0 g.
- 1,3-1,7 kg
- 22 dni
Boczek szwarny to produkt doskonałej jakości. 100 g produktu wyprodukowano ze 117 g boczku wieprzowego.
Do produkcji boczku wykorzystano wyselekcjonowane elementy wieprzowego boczku, które następnie zostały poddane pieczeniu. Wcześniej jednak mięso zostało odpowiednio przygotowane, głównie poprzez natarcie go odpowiednią kompozycją przypraw, solą oraz suszonymi warzywami: czosnkiem, marchwią, pasternakiem, selerem, cebulą.
Produkt kruchy, o smaku i wyglądzie wyrobu domowego.
Boczek doskonale sprawdzi się jako składnik kanapek z dodatkiem kiszonego ogórka. Pokrojony w kostkę i dokładnie przesmażony na patelni stanowi podstawę tradycyjnej polskiej okrasy.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1280 kJ/ 309 kcal,
tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,4 g,
białko 20 g, sól 1,9 g.
- 0,9-1,4 kg
- 28 dni
Szynkówka to kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 453 kJ/ 108 kcal,
tłuszcz 6,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g,
węglowodany 2,6 g w tym cukry 0,7 g,
białko 11 g, sól 2,4 g.
Po otwarciu lub rozhermetyzowaniu spożyć w ciągu 48 godzin
- 1,5-1,75 kg
- 27 dni
Typowa polska biała kiełbasa parzona, niewędzona, w naturalnej osłonce.
Produkt doskonale nadaje się na grilla oraz do przygotowania żurku. W smaku wyczuwalny pieprz i majeranek.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 944 kJ/ 228 kcal, tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 g, węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,5 g, białko 13 g, sól 1,5 g.
- 0,5-0,7
- 17 dni
Coś dla miłośników golonki.
Do przygotowania golonki wykorzystano wysokiej jakości mięso wieprzowe. Połączone z kompozycją przypraw zostało następnie poddane parzeniu. Dzięki temu golonka jest niezwykle soczysta i delikatna.
Idealna na szybki obiad.
Polecany sposób przygotowania:
Podgrzej golonkę, nie wyjmując z woreczka, w gotującej się wodzie, w zależności od wielkości, od 15-25 minut.
Można również ją podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, ale przed podgrzaniem należy wyjąc z folii.
Można podawać z ulubioną surówką i ziemniakami.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1067 kJ/ 257 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g,
węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g,
sól 1,9 g
- 0,4-0,6 kg
- 60 dni
Potrawa z ziemniaków w warmińskim wydaniu.
Stworzona z myślą o wielbicielach tradycyjnej polskiej kuchni, którzy doceniają smak poprzednich pokoleń.
Kiszka ziemniaczana to regionalny produkt wschodniej polski. Dzięki ZM Warmia jej smak mogą poznać koneserzy smaków z innych rejonów polski.
Idealna harmonia smaku kiszki została uzyskana dzięki połączeniu gotowanych polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki i doskonałego mięsa wieprzowego. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest również doskonałym samodzielnym daniem, które można przyrządzić na grillu, na patelni czy w piekarniku.
Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz smakowym oraz możliwości różnorodnego przyrządzania Kiszka ziemniaczana stanowi doskonałą propozycją przez cały rok.
100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków i 14 g mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 955 kJ/ 230 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g,
węglowodany 11 g w tym cukry 1,3 g,
białko 6,6 g,
sól 1,3 g.
- 0,8-1,0 kg
- 12 dni
Produkt z mięsa drobiowo-wieprzowego.
Doskonałe na gorąco na szybki posiłek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1213 kJ/ 293 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,4 g,
białko 10 g,
sól 1,7 g.
- 1,1-1,3 kg
- 20 dni
Produkt z mięsa drobiowego i wieprzowego, wyróżniający się delikatnym smakiem
Wędlina polecana jako dodatek do kanapek, sałatek, przekąsek, zapiekanek i pizzy.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 327 kJ/ 78 kcal,
tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
węglowodany 3,1 g w tym cukry 0,8 g,
białko 11 g,
sól 2,0 g.
- 1,6-1,7 kg
- 24 dni
ZM Warmia przygotowały coś dla miłośników smaku golonki. Tym razem została ona podana w formie wędliny.
Niezwykle soczysta i delikatna.
Plastry golonki podaje się na zimno, między innymi w kompozycji z konserwowanymi warzywami i serami pleśniowymi. Idealna również na kanapkę.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 444 kJ/ 105 kcal,
tłuszcz 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,5 g,
białko 18 g,
sól 1,9 g.
- 0,8-1,0 kg
- 26 dni
Szynka przygotowana w formie bloku, parzona, niewędzona.
Charakteryzuje się delikatnym, lekko słonawym smakiem. Znakomity dodatek do tostów, kanapek i pizzy.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 355 kJ/ 84 kcal,
tłuszcz 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,
węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,6 g,
białko 16 g,
sól 2,1 g.
- 2,4-2,6 kg
- 25 dni
Wyraziste w smaku parówki z mięsa wieprzowego, wędzone i parzone.
Produkt wyróżniający się soczystością i jędrną konsystencją oraz dobrze wyczuwalnym aromatem wędzenia.
Można je spożywać zarówno na ciepło, podgrzewając w wodzie na patelni lub grillu, jak też na zimno jako szybką przekąskę. Znakomite do hot dogów.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 982 kJ/ 237 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g,
węglowodany 2,3 g w tym cukry 0,6 g,
białko 14 g,
sól 1,7 g.
- 0,4-0,6 kg
- 19 dni
Pasztetowa produkowana w naturalnej osłonce z mięsa wieprzowego. Dzięki wędzeniu nabiera złotego koloru i aromatu.
Ma kremową konsystencję przez co łatwo się rozsmarowuje.
Doskonale smakuje w towarzystwie pomidorów oraz zielonych oliwek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1042 kJ/ 252 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g,
węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,7 g,
białko 9,4 g,
sól 1,7 g.
- 0,7-1,3 kg
- 13 dni
Kaszanka na patelnię to produkt dla osób o wyszukanym smaku. Dopracowana receptura sprawia, że to wybitny przysmak, w którym wyczujemy intensywne przyprawy.
Kaszanka zamknięta jest w hermetycznym opakowaniu, dlatego zachowuje idealną świeżość i bogaty smak.
Doskonały posiłek na codzienny obiad oraz jako dodatek do różnych dań.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 770 kJ/ 185 kcal,
tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g,
węglowodany 9,8 g w tym cukry 1,4 g,
białko 9,9 g,
sól 1,1 g.
- 1,0-1,1 kg
- 22 dni
Wyśmienicie soczysta i aromatyczna kaszanka z dodatkiem wątróbki wieprzowej oraz kaszy gryczanej i jęczmiennej to propozycja dla miłośników wyrafinowanych podrobów.
Doskonale smakuje z grilla lub podgrzana na patelni podsmażana z cebulką i duszonymi jabłkami.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 685 kJ/ 164 kcal,
tłuszcz 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g,
węglowodany 9,9 g w tym cukry 1,4 g,
białko 12 g,
sól 1,3 g.
- 0,5-0,85 kg
- 18 dni
Kaszanka jęczmienna to produkt dla osób o wyszukanym smaku. Najlepsza jakość i tradycyjna receptura sprawia, że to wybitny przysmak, w którym wyczujemy intensywne przyprawy.
To doskonały posiłek na codzienny obiad oraz jako dodatek do różnych dań.
Krucha i aromatyczna, idealna na grilla czy duszona z cebulką.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 669 kJ/ 160 kcal,
tłuszcz 8,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g,
węglowodany 11 g w tym cukry 1,5 g,
białko 11 g,
sól 1,3 g
- 1,2 kg
- 18 dni
Salceson włoski z Warmii to pyszna wędlina o niezwykłym aromacie, któremu ciężko się oprzeć.
Salceson włoski ma lekko czosnkowy aromat, wzbogacony mieszanką ziół, oraz idealną konsystencję. Wyśmienity w połączeniu z pieczywem lub samodzielnie, jako przekąska.
100 g produktu wyprodukowano ze 122 g surowców wieprzowych w tym: mięso wieprzowe 85 g, serca wieprzowe 32 g oraz skórki wieprzowe 5 g.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1067 kJ/ 257 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g,
węglowodany 3,5 g w tym cukry 0,5 g,
białko 17 g,
sól 1,7 g.
- 1,3-2,6 kg
- 22 dni
Doskonały pasztet wieprzowy, pieczony w tradycyjny sposób, którego recepturę oparto na najlepszej jakości mięsach (mięso wieprzowe 78 %, wątroba wieprzowa 11 %) oraz aromatycznych przyprawach i ziołach odpowiednio podkreślających znakomity smak.
Powierzchnia pasztetu pokryta jest zapieczoną kruszonką, która doskonale współgra z lekko smarowną konsystencją.
Pasztet z blachy można również kroić w cienkie plastry. Idealnie nadaje się zarówno na kanapki, jak też do przygotowania przystawek i przekąsek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1062 kJ/ 256 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g,
węglowodany 6,7 g w tym cukry 1,3 g,
białko 14 g,
sól 1,9 g.
- 1,9-2,3 kg
- 24 dni
Produkt wieprzowy, parzony, niewędzony.
Szynka delikatna w smaku i wyjątkowo krucha.
Doskonale nadaje się do przygotowania kanapek i sałatek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 358 kJ/ 85 kcal,
tłuszcz 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,5 g,
białko 18 g,
sól 2,0 g.
- 1/2 szt. 2,2-2,8 kg; całe 3,4-4,7
- 23 dni
Szynka z mięsa wieprzowego, parzona i wędzona na kolor ciemno-brązowy.
Produkt soczysty, z wyczuwalną nutą dymu wędzarniczego, lekko słony.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 408 kJ/ 97 kcal,
tłuszcz 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g,
węglowodany 1,5 g w tym cukry 0,7 g,
białko 18 g,
sól 2,1 g.
- 1/2 szt. 1,4-1,8 kg; Całe 3,0-3,5 kg
- 23 dni
Polędwica łososiowa to produkt, który pokocha cała twoja rodzina i który szybko stanie się stałym bywalcem na Waszym stole.
Polędwica jest doskonałym połączeniem najwyższej jakości i ceny. Swoje walory smakowe, a także niezwykle żywą barwę i aromat zawdzięcza procesowi wędzenia.
Niezwykle soczysta, idealnie przyprawiona. Plastry sprawią, że każda kanapka, tost czy domowa pizza staną się bardziej eleganckie i wykwintne.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 366 kJ/86 kcal,
tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 16 g,
sól 2,7 g
- 1,7-2,1 kg
- 23 dni
Delikatna struktura polędwicy z beczki, wraz z jej subtelnym smakiem tworzą produkt idealny, który nasi goście doceniają już od wielu lat. Wystarczy raz spróbować, żeby się przekonać i już zawsze przy niej pozostać.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 544 kJ/ 130 kcal,
tłuszcz 5,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,7 g,
białko 18 g, sól 2,1 g.
- 1,9-2,5 kg
- 24 dni
Wygląd, smak i aromat tego produktu docenią wszyscy wielbiciele wędlin.
Delikatna wędzonka surowa otrzymana z polędwicy wieprzowej z pozostawioną częścią boczku. Ma piękną barwę charakterystyczna dla naturalnej wędliny i niezwykły aromat. Tworzy to pyszny dodatek do świeżo wypiekanego pieczywa i warzyw.
Dzięki swoim wyjątkowym walorom smakowym produkt cieszy się niesłabnącym uznaniem wśród konsumentów w całym kraju.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 450 kJ/ 106 kcal,
tłuszcz 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,8 g,
białko 16 g,
sól 2,4 g.
- 1,5-2,1kg
- 23 dni
Schab Mazurski poddany procesom parzenia i pieczenia to wyjątkowa propozycja z kategorii wyrobów pieczonych, jego w pełni polskie pochodzenie podkreśla charakter tego wyrobu.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 488 kJ/ 116 kcal,
tłuszcz 3,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,7 g,
białko 21 g, sól 2,2 g.
Schab wieprzowy pochodzi z Polski.
- 1,9-2,5 kg
- 24 dni
Polędwica sopocka to jeden z najczęściej wybieranych produktów uznany przez polskich konsumentów. Jej delikatny, soczysty smak sprawdzi się idealnie na kanapkach, w koreczkach czy z dodatkiem jajek, a także na desce wędlin i serów czy na stole szwedzkim jako pyszna imprezowa przekąska.
Polędwica sopocka to klasyczna, polska wędlina.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 407 kJ/ 95 kcal,
tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g,
węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g,
sól 2,2 g.
- 1,9-2,5 kg
- 24 dni
Szynka pieczona z nogą to produkt niezwykle elegancki, który swoją formą odwołuje się do tradycji naszych przodków w zakresie produkcji wędlin. Szynka została niezwykle precyzyjnie wykrojona z zachowaniem kości miedniczki, udowej i podudzia. Dzięki temu podczas wędzenia, kości nadały mięsu niepowtarzalny aromat i głębię smaku.
100 g szynki wyprodukowano z 128 g mięsa wieprzowego. Przygotowana tradycyjną metodą, peklowana przez 10 dni. Bez wzmacniaczy smaku! Urzeka swym aromatem.
To wędlina na niecodzienne okazje, niezwykle efektowna i doskonale prezentująca się na stole. Podana w całości, stanie się wyjątkową atrakcją każdej uroczystości, wesela czy przyjęcia rodzinnego lub firmowego, zwłaszcza gdy goście będą mogli własnoręcznie ukroić dla siebie kawałek. 😋🍴🍗
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 896 kJ/ 214 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy nasycone 3,5 g,
węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,2 g,
białko 29 g, sól 1,2 g.
- 5,0-7,0 kg
- 14 dni
Boczek wędzony łuskany to znakomita wędlina. Jego lekko słonawy smak znajdzie uznanie nawet u najbardziej wymagających smakoszy. Wspaniały aromat boczku powstaje zarówno dzięki dbałości o mięso, jak i o czas jaki potrzebują przyprawy na przeniknięcie każdej cząstki mięsa.
Boczek – doskonały do smażenia, do jajecznicy, do obiadu, carbonary i kolacji na ciepło. Boczek jest po prostu niezastąpiony.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1404 kJ/ 340 kcal,
tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g,
węglowodany 0,7 g w tym cukry 0,5 g,
białko 14 g, sól 1,7 g.
- 1,1-1,6 kg
- 24 dni
Klasyczny produkt bardzo często wykorzystywany do przygotowania licznych potraw, takich jak gołąbki, barszcz czerwony, pasztety, kluski, a nawet pikantne ciasteczka ze skwarek.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1426 kJ/345 kcal,
tłuszcz 32 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g,
węglowodany 0,8 g w tym cukry 0,5 g,
białko 13 g, sól 2,4 g.
- 0,9-1,3 kg
- 24 dni
Szynka z mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 577 kJ/ 138 kcal,
tłuszcz 7,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g,
węglowodany 2,0 g w tym cukry 0,7 g,
białko 17 g,
sól 2,0 g.
- 1,4-1,8 kg
- 23 dni
Najwyższej jakości boczek wieprzowy, dzięki specjalnemu procesowi produkcji, przyprawom m.in. czosnkowi, wykorzystanym w recepturze został zamieniony w delikatną, soczystą i niezwykle aromatyczną roladę boczkową.
Można go piec, smażyć oraz grillować.
Podany na świeżym, chrupiącym chlebie z dodatkiem tartego chrzanu będzie również idealną przekąską na chłodne dni.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1171 kJ/ 283 kcal,
tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,6 g,
białko 13 g, sól 2,1 g.
- 1,1-1,5 kg
- 24 dni
Pośród wszystkich naszych kiełbas nie mogło zabraknąć klasycznej Żywieckiej.
Jest to parzona, średnio rozdrobniona kiełbasa wieprzowa, której smak akcentują wyczuwalne przyprawy z wyraźną nutą pieprzu, a proces wędzenia nadaje jej głęboką, brązową barwę oraz słono-dymny aromat.
Idealna na kanapkę. Sama w sobie, pokrojona w ulubionej grubości plastry, może stanowić smakowitą przekąskę.
.
Wartość odżywcza 100g produktu:
energia 497 kJ/ 118 kcal,
tłuszcz 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g,
węglowodany 2,9 g w tym cukry 0,7 g,
białko 17 g,
sól 2,0 g.
- 0,8-1,0 kg
- 24 dni
Kiełbasa żywiecka podsuszana jest niezwykle charakterystyczna w smaku, który jest efektem doskonałej jakości mięsa wieprzowego.
ZM „Warmia” do przygotowania każdych 100 gram kiełbasy potrzebują 1o5 gram mięsa. Przed połączeniem zostaje ono średnio rozdrobnione. Następnie przyprawione aromatycznymi przyprawami i umieszczone w osłonkach białkowych. Tak przygotowane kawałki poddawane są najpierw wędzeniu, a następnie parzeniu i podsuszaniu. Podsuszanie, choć redukuje soczystość kiełbasy, wydobywa z niej niezwykłą głębię smaku. Plastry kiełbasy doskonale komponują się na kanapkach czy tostach.
100 g produktu wyprodukowano ze 105 g mięsa wieprzowego
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 962 kJ/ 231 kcal,
tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g,
węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,7 g,
białko 20 g, sól 2,3 g
- 0,4-0,5 kg
- 32 dni
Kolebką krakowskiej suchej jest, jak sama nazwa wskazuje, Kraków 🐉 To właśnie tam zaczęła się historia kiełbasy uwielbianej przez wielu do dziś. A wszystko za sprawą majstra masarskiego – Wincentego Sataleckiego, który odziedziczył tradycje masarskie po przodkach i założył pierwszy zakład oraz sklep, w którym można było kupić ten poszukiwany wówczas przysmak.
Każde 100 g naszej krakowskiej wyprodukowano ze 120 g mięsa wieprzowego. Długotrwały proces suszenia pozbawia krakowską nadmiaru wody, która jest naturalnym składnikiem każdego mięsa, łącząc w ten sposób kwintesencję smaku i starannie dobranych przypraw. Dzięki długiemu procesowi suszenia zachowuje swoją ekstra kruchość i delikatność w każdym kawałku.
Krakowska sucha to doskonałej jakości wędlina, którą urozmaicisz kanapki, a także różnego rodzaju przekąski. Sekret tkwi w recepturze i sposobie produkcji. To bogaty smak, z którego skorzysta cała rodzina.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 755 kJ/ 180 kcal,
tłuszcz 7,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 26 g, sól 2,3 g.
- 0,75-0,9 kg
- 60 dni
Kiełbasa z pieprzem to gratka dla fanów tej wspaniałej przyprawy, zachwyca smakiem i aromatem, a na stole wygląda bardzo efektownie.
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona w osłonce niejadalnej
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 736 kJ/ 177 kcal,
tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g,
węglowodany 2,1 g w tym cukry 0,5 g,
białko 15 g, sól 1,8 g.
- 1,5-1,7 kg
- 34 dni
Kiełbasa z czosnkiem to coś dla fanów tego naturalnego antybiotyku. Jej zapach i wygląd to powód, dla którego nasi goście po nią sięgają.
Wartość odżywcza 100g produktu:
energia 683 kJ/ 164 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy nasycone 4,1 g,
węglowodany 2,1 g w tym cukry 0,5 g,
białko 15 g, sól 1,7 g.
- 1,5-1,7 kg
- 34 dni
Boczkowa nie tylko wygląda apetycznie, ale również smakuje. Doceniają ją stali goście sklepów firmowych ZM Warmia.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 897 kJ/ 216 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy nasycone 6,2 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,7 g,
białko 14 g, sól 1,9 g.
- 1.0-1.1 kg
- 34 dni
Kiełbasa Szynkowa jest kompozycją doskonałej jakości mięsa wieprzowego i przypraw. Jej smak został zachowany przede wszystkim dzięki grubemu rozdrobnieniu oraz procesowi wędzenia a następnie parzenia. Kiełbasa uformowana w grubszy baton zapewnia komfort krojenia i układania na ulubionej kanapce. Wyjątkowo smakuje na ciepłych bajglach.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 417 kJ/ 99 kcal,
tłuszcz 2,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g,
węglowodany 1,9 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g, sól 1,9 g.
- 1.0-1.1 kg
- 34 dni
Kiełbasa Francuska wieprzowo-wołowa jest bardzo dobrym wyborem z gamy kiełbas cienkich, jej wartość użytkową docenia każdy kucharz, ze względu na jej uniwersalność, oraz elastyczność użytkową.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 919 kJ/221 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g,
węglowodany 3,1 g w tym cukry 0,9 g,
białko 15 g, sól 2,1 g
- 0,8-1,2 kg
- 20 dni
Kiełbasa wieprzowo-wołowa, wędzona i parzona. W smaku lekko wyczuwalny pieprz. Znakomita zarówno do przygotowania na ciepło, jak również na zimno.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1237 kJ/299 kcal,
tłuszcz 26 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,
węglowodany 2,7 w tym cukry 0,9 g,
białko 13 g, sól 1,8 g.
- 1,0-1,4 kg
- 34 dni
Jej oryginalny smak i atrakcyjny wygląd sprawia, że
Oryginalny smak i atrakcyjny wygląd kiełbasy Słomkowej sprawia, że dobrze wygląda pokrojona na biesiadnym stole, a także można ją wykorzystywać do domowych potraw.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1322 kJ/ 320 kcal,
tłuszcz 29 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12 g,
węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,9 g,
białko 14 g, sól 2,2
- 1,0-1,3 kg
- 22 dni
Smakowite kiełbaski z mięsa wieprzowego.
Delikatna kompozycja przypraw i wysokiej jakości kawałki soczystego mięsa w jadalnej osłonce kolagenowej.
Idealna z wody jak i z piekarnika, pyszna na GRILLA!
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1029 kJ/ 248 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,5 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,7 g,
białko 14 g, sól 1,9 g.
- 0,65-0,85 kg
- 20 dni
Klasyczna propozycja, absolutna podstawa w każdej kuchni. Wykorzystywana do bigosu, mięsnego leczo, wszelkiego rodzaju zup, jak również na grilla.
Kiełbasa z mięsa wołowo-wieprzowego.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 943 kJ/227 kcal,
tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 g,
węglowodany 2,8 w tym cukry 0,8 g,
białko 14 g, sól 1,8 g.
- 0,8-1,2 kg
- 21 dni
Kiełbasa wieprzowa (85 %), średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. W naturalnej osłonce.
Batony długości 12-13 cm o charakterystycznej złocistej barwie.
Niezwykle smaczna i aromatyczna kiełbasa cienka, z lekko wyczuwalnym smakiem pieprzu.
Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.
Sprawdzi się również jako dodatek do jajecznicy lub innych potraw.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 797 kJ/ 191 kcal,
tłuszcz 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,6 g,
białko 16 g, sól 1,9 g.
- 0,5-0,8 kg
- 34 dni
Kiełbaski z mięsa wieprzowego.
Te cienkie kiełbaski wieprzowe to specjał zajadany zarówno na ciepło jak i na zimno, wśród naszych smakoszy mają rzeszę fanów w każdym wieku.
Wystarczy podgrzać, postawić na stół, podać z pajdą chleba i uczta gotowa.
Doskonałe z grilla, jak i usmażone na patelni.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1098 kJ/ 265 kcal,
tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,1 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g, sól 2,0 g.
- 0,5-0,8 kg
- 21 dni
Wiecie, co to „szyszkojagody”? To nic innego jak owoce jałowca! Bardzo popularne w kuchni słowiańskiej i szczególnie doceniane przy wyrobie wędlin. To właśnie one nadają potrawom wyjątkowy korzenny posmak i charakterystyczny balsamiczny aromat . Nie wierzycie? Spróbujcie naszej jałowcowej …od zawsze, a już na zawsze zapamiętacie jej smak.
Jest to niezwykle aromatyczna i pełna tradycyjnego smaku kiełbasa, którą niewątpliwie pokocha cała twoja rodzina. Kiełbasa jest kompozycją średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego i wołowego. Z każdych 111 gram tej kompozycji powstało 100 gram gotowego produktu owiniętego naturalną osłonką. Dzięki temu jego smak jest tak głęboki. Wyrazistości nadały mu kolejno procesy wędzenia, parzenia i podsuszenia, a niezwykłej finezji wyraźnie wyczuwalna nuta jałowca. Kiełbasa ma średnicę około 26 mm. Doskonale sprawdzi się zarówno na kanapce, w koreczku, jak i w potrawach jednogarnkowych, głównie na bazie papryki czy kapusty kiszonej.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1238 KJ/ 299 kcal,
tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,7 g,
białko 17 g, sól 2,2 g.
- 0,9-1,3 kg
- 24 dni
100 g produktu powstaje z 120 g mięsa wieprzowego i z 13 g mięsa wołowego.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1132 kJ/ 272 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g,
węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,4 g,
białko 24 g, sól 2,0 g.
- 0,4 kg
- MAP 45 dni
Kiełbasa wieprzowa w naturalnej osłonce, surowa, niewędzona.
Wędlina dobrze doprawiona kompozycją naturalnych przypraw – przeważającą nutą majeranku i czosnku.
Polecana do spożycia na ciepło.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1106 kJ/ 267 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,9 g,
węglowodany 1,9 g w tym cukry 0,8 g,
białko 13 g, sól 1,7 g.
- 0,6-0,8 kg
- 7 dni
Kiełbasa Polska Surowa wyprodukowana ze 111g mięsa wieprzowego to doskonały wybór dla tych, którzy poszukują wędlin wyraźnie przyprawionych i aromatycznych.
Szlachetna kiełbasa surowa, wędzona wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wieprzowego,
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1004 kJ/ 242 kcal,
tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g,
węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,7 g,
białko 20 g, sól 2,4 g.
- 0,4-0,7 kg
- 19 dni
100 g produktu wyprodukowano ze 105 g surowców mięsnych w tym: mięso wieprzowe 60 g, mięso wołowe 31 g, tłuszcz wieprzowy 14 g.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1192 kJ/ 287 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy nasycone 9,4 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 17 g, sól 1,8 g.
- 1-1,2 kg
- 24 dni
Polędwica długo dojrzewająca to produkt ekskluzywny, który swoim smakiem, konsystencją i aromatem zachwyci najbardziej wymagające podniebienia. Do produkcji polędwicy wykorzystano dokładnie wyselekcjonowane mięso wieprzowe. Z każdych 133 gram powstało 100 gram gotowego wyrobu. Taka koncentracja a także kompozycja przypraw i kolejne procesy produkcji zagwarantowały niepowtarzalny charakter polędwicy. Dojrzewająca, wędzona i suszona jest kwintesencją najlepszych tradycji w produkcji wędlin w Polsce. Już jeden cienki plasterek odmieni każdą nudną kanapkę. Produkt bez dodatku fosforanów.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 600 kJ/ 142 kcal,
tłuszcz 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,8 g,
białko 29 g, sól 3,3 g
- 0,8-1,3 kg
- 100 dni
Jest to doskonałej jakości szynka wieprzowa, na wyprodukowanie której 100g użyto aż 133 g mięsa wieprzowego. Szynkę tą charakteryzuje smak i zapach tak bardzo przypominające wędliny przygotowywane domowymi sposobami. Jest niezwykle krucha i smaczna. Proces dojrzewania, któremu została poddana gwarantuje także je soczystość i piękną barwę, którą zachwyca na każdym plasterku. Szynka ta doskonale komponuje się z serami oraz warzywami. Dzięki niej każda kanapka nabierze wyjątkowego charakteru. Podsmażona szynka doskonale komponuje się też z jajkami po benedyktyńsku. Szynka nie zawiera fosforanów.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1086 kJ/ 261 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy nasycone 7,2 g,
węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,9 g,
białko 21 g, sól 4,5 g.
- 0,8-1,1 kg
- 100 dni
Wędzonka wieprzowa, wędzona dymem olchowo-bukowym, parzona z dodatkiem wody.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 840 kJ/ 202 kcal,
tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,9 g,
węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,6 g,
białko 15 g, sól 1,9 g.
- 1,5-2,2 kg
- 23 dni
- 2-8°C
Schab z mięsa wieprzowego.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 455 kJ/ 108 kcal,
tłuszcz 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g,
węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,7 g,
białko 19 g, sól 2,4 g.
- 1,5-2,2 kg
- 24 dni
Szynka z mięsa wieprzowego.
- 1,4-1,8 kg
- 24 dni
100 g kiełbasy wyprodukowano z 101 g mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 674 kJ/ 161 kcal,
tłuszcz 8,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g,
węglowodany 1,9 g w tym cukry 0,7 g,
białko 19 g,
sól 2,2 g.
- 0,6-1,1 kg
- 24 dni
Delikatna i niezwykle krucha wędlina klasy premium. Wyprodukowana z wybranych, wysokiej jakości kawałków szynki wieprzowej.
Dla zachowania pełni smaku poddana peklowaniu i doprawiona odpowiednią kompozycją przypraw. Rozpływa się w ustach.
Będzie idealnym wyborem dla małych i dużych smakoszy.
100 g szynki powstaje ze 101 g mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 489 kJ/ 116 kcal,
tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g,
węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,7 g,
białko 22 g,
sól 2,2 g.
- 1,0-1,5 kg
- 24 dni
Schab kruchy to wędzonka wysokiej jakości. Doskonałej klasy mięso i zbiór specjalnie przygotowanych przypraw tworzą razem wędlinę najwyższej jakości.
Bardzo kruchy, który w zestawieniu ze starannie dobranymi przyprawami powoduje, że jej smak jest wyjątkowy.
100 g schabu powstaje ze 101 g mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 469 kJ/ 111 kcal,
tłuszcz 1,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g,
węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,7 g,
białko 22 g,
sól 2,0 g
- 1,4-2,0 kg
- 24 dni
Kaszanka z mięsa wieprzowego, podrobowa, parzona, pieczona. Doskonały smak i wygląd zawdzięcza m.in. suszonym warzywom w zmiennych proporcjach, naturalnym olejom i kaszy jęczmiennej. Wszystko to składa się na bardzo dobry produkt, który zachwyca swoimi właściwościami.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 786 kJ/ 188 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g,
węglowodany 13 g w tym cukry 0,6 g,
białko 8,7 g, sól 1,4 g.
- 0,4 - 0,8 kg
- 18 dni