Pieczeń chlebowa
50510
  • 1,1-1,4 kg

  • 22 dni

Pełna aromatycznych przypraw pieczeń.  Ścisła konsystencja produktu pozwala na krojenie w cienkie plastry.

Ten śniadaniowy rarytas doskonale sprawdzi się na kanapce, czy jako dodatek do warzyw. Idealna z dodatkiem ogórka kiszonego.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 845 kJ/ 210 kcal,

tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g

węglowodany 3,2 g w tym cukry 0,8 g

białko 14 g

sól 1,9 g.

Piecówka
53410
  • 1,0 kg

  • 22 dni

Pieczeń charakteryzująca się wyrazistym smakiem.

W środku w klopsie z farszu mięsnego o specyficznym kształcie chlebka umieszczono kawałki schabu.

Produkt pieczony.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 741 kJ/ 178 kcal, tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g, węglowodany 4,1 g w tym cukry 0,8 g, białko 14 g, sól 2,1 g.

Szynka szwarna
50530
  • 0,4 kg

  • 24 dni
100g produktu wyprodukowano ze 125g mięsa wieprzowego

Delikatna i aromatyczna.

100 g produktu wyprodukowano ze 125 g mięsa wieprzowego

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1131 KJ/ 272 kcal, tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,4 g, węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,6 g, białko 21 g, sól 1,7 g.

Boczek Szwarny
50470
  • 0,9-1,4 kg

  • 25 dni
100g produktu wyprodukowano ze 117g boczku wieprzowego

Boczek szwarny to produkt doskonałej jakości. 100 g produktu wyprodukowano ze 117 g boczku wieprzowego.

Do produkcji boczku wykorzystano wyselekcjonowane elementy wieprzowego boczku, które następnie zostały poddane pieczeniu. Wcześniej jednak mięso zostało odpowiednio przygotowane, głównie poprzez natarcie go odpowiednią kompozycją przypraw,  solą oraz suszonymi warzywami: czosnkiem, marchwią, pasternakiem, selerem, cebulą.

Produkt kruchy, o smaku i wyglądzie wyrobu domowego.

Boczek doskonale sprawdzi się jako składnik  kanapek z dodatkiem kiszonego ogórka. Pokrojony w kostkę i dokładnie przesmażony na patelni stanowi podstawę tradycyjnej polskiej okrasy.

 

Boczek zawijany
50460
  • 1,1-1,5 kg

  • 24 dni

Najwyższej jakości boczek wieprzowy, dzięki specjalnemu procesowi produkcji, przyprawom m.in. czosnkowi, wykorzystanym w recepturze został zamieniony w delikatną, soczystą i niezwykle aromatyczną roladę boczkową.

Można go piec, smażyć oraz grillować.

Podany na świeżym, chrupiącym chlebie z dodatkiem tartego chrzanu będzie również idealną przekąską na chłodne dni.