NOWOŚĆ
Kiełbaski Merquez
51450
  • Tacka, 300 g

Bez fosforanów
Bez glutaminianu sodu
90% mięsa wołowego

Cienkie, pikantne kiełbaski wołowe – z polskiej wołowiny.

Mają tylko 190 kcal w 100 gramach i ok. 18 g białka.

Wyrazisty smak sprawia, że nie potrzebują wielu przypraw, aby stanowić doskonałe danie.

 

Sposoby przygotowania:

a) 200 stopni piekarnik/ termoobieg/ piec przez 15 minut.

b) doskonałe na grilla ( ok.15 minut), jako alternatywa kiełbas wieprzowych. Można ją także zapiec z warzywami lub usmażyć.

Szynka wołowa
53510
  • 1,0-2,2 kg

  • 24 dni

Coś dla osób o smaku wysublimowanym a jednocześnie pragnących zaznać rozkoszy podczas konsumowania posiłków.

Szynka wołowa to wędlina o dużym przekroju, wytwarzana z mięsa wołowego. W smaku delikatna, soczysta, lekko słona z wyraźnym aromatem dymu wędzarniczego. Charakteryzuje się bardzo małą zawartością tłuszczu, dużą zawartością białka i niską kalorycznością.

Mięso wołowe to również cenne źródło żelaza, fosforu, a także witamin B1, B6 i B12. Polecana na kanapki, do sałatek, tostów i innych oryginalnych potraw.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 541 kJ/ 128 kcal,

tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,

węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,8 g,

białko 25 g, sól 1,8 g.

Kiełbasa z wołowiną
52600
  • 1-1,2 kg

  • 24 dni
100g produktu wyprodukowano ze 105g surowców mięsnych

100 g produktu wyprodukowano ze 105 g surowców mięsnych w tym: mięso wieprzowe 60 g, mięso wołowe 31 g, tłuszcz wieprzowy 14 g.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1192 kJ/ 287 kcal,

tłuszcz 23 g w tym kwasy nasycone 9,4 g,

węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,

białko 17 g, sól 1,8 g.

Pastrami wołowe
50870
  • 0,4-0,8 kg

  • 24 dni

Pastrami to wędlina, której tradycyjna receptura pochodzi z XIX wiecznej Rumunii.  ZM „Warmia”  zachowując tę tradycję przygotowały prawdziwie mistrzowski produkt. Do jego produkcji wykorzystano wyłącznie najwyższej jakości mięso wołowe. Doskonale połączone i przyprawione zostały następnie poddane tradycyjnemu wędzeniu. Dzięki temu pastrami ma tak charakterystyczny, głęboki smak i aromat. Jego charakterystyczną cechą są też posypane na wierzchu suszone zioła i warzywa. Wędlina każdej kanapce nada wyjątkowego charakteru.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 462 kJ/ 109 kcal,

tłuszcz 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g,

węglowodany 4,9 g w tym cukry 1,1 g,

białko 20 g, sól 2,1 g.