Szynka wołowa
53510
  • 1,0-2,2 kg

  • 24 dni

Coś dla osób o smaku wysublimowanym a jednocześnie pragnących zaznać rozkoszy podczas konsumowania posiłków.

Szynka wołowa to wędlina o dużym przekroju, wytwarzana z mięsa wołowego. W smaku delikatna, soczysta, lekko słona z wyraźnym aromatem dymu wędzarniczego. Charakteryzuje się bardzo małą zawartością tłuszczu, dużą zawartością białka i niską kalorycznością.

Mięso wołowe to również cenne źródło żelaza, fosforu, a także witamin B1, B6 i B12. Polecana na kanapki, do sałatek, tostów i innych oryginalnych potraw.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 541 kJ/ 128 kcal, tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g, węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,8 g, białko 25 g, sól 1,8 g.

Kiełbasa wołowa
52600
  • 1-1,2 kg

  • 24 dni
100g produktu wyprodukowano ze 105g surowców mięsnych

100 g kiełbasy powstaje ze 105 g surowców mięsnych, w tym 84,2 g to mięso wołowe.

Pastrami wołowe
50870
  • 0,4-0,8 kg

  • 24 dni

Pastrami to wędlina, której tradycyjna receptura pochodzi z XIX wiecznej Rumunii.  ZM „Warmia”  zachowując tę tradycję przygotowały prawdziwie mistrzowski produkt. Do jego produkcji wykorzystano wyłącznie najwyższej jakości mięso wołowe. Doskonale połączone i przyprawione zostały następnie poddane tradycyjnemu wędzeniu. Dzięki temu pastrami ma tak charakterystyczny, głęboki smak i aromat. Jego charakterystyczną cechą są też posypane na wierzchu suszone zioła i warzywa. Wędlina każdej kanapce nada wyjątkowego charakteru.