
Cienkie, pikantne kiełbaski wołowe – z polskiej wołowiny.
Mają tylko 190 kcal w 100 gramach i ok. 18 g białka.
Wyrazisty smak sprawia, że nie potrzebują wielu przypraw, aby stanowić doskonałe danie.
Sposoby przygotowania:
a) 200 stopni piekarnik/ termoobieg/ piec przez 15 minut.
b) doskonałe na grilla ( ok.15 minut), jako alternatywa kiełbas wieprzowych. Można ją także zapiec z warzywami lub usmażyć.
Tacka, 300 g

Coś dla osób o smaku wysublimowanym a jednocześnie pragnących zaznać rozkoszy podczas konsumowania posiłków.
Szynka wołowa to wędlina o dużym przekroju, wytwarzana z mięsa wołowego. W smaku delikatna, soczysta, lekko słona z wyraźnym aromatem dymu wędzarniczego. Charakteryzuje się bardzo małą zawartością tłuszczu, dużą zawartością białka i niską kalorycznością.
Mięso wołowe to również cenne źródło żelaza, fosforu, a także witamin B1, B6 i B12. Polecana na kanapki, do sałatek, tostów i innych oryginalnych potraw.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 541 kJ/ 128 kcal,
tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,8 g,
białko 25 g, sól 1,8 g.
1,0-2,2 kg
24 dni

100 g produktu wyprodukowano ze 105 g surowców mięsnych w tym: mięso wieprzowe 60 g, mięso wołowe 31 g, tłuszcz wieprzowy 14 g.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1192 kJ/ 287 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy nasycone 9,4 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 17 g, sól 1,8 g.
1-1,2 kg
24 dni

Pastrami to wędlina, której tradycyjna receptura pochodzi z XIX wiecznej Rumunii. ZM „Warmia” zachowując tę tradycję przygotowały prawdziwie mistrzowski produkt. Do jego produkcji wykorzystano wyłącznie najwyższej jakości mięso wołowe. Doskonale połączone i przyprawione zostały następnie poddane tradycyjnemu wędzeniu. Dzięki temu pastrami ma tak charakterystyczny, głęboki smak i aromat. Jego charakterystyczną cechą są też posypane na wierzchu suszone zioła i warzywa. Wędlina każdej kanapce nada wyjątkowego charakteru.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 462 kJ/ 109 kcal,
tłuszcz 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g,
węglowodany 4,9 g w tym cukry 1,1 g,
białko 20 g, sól 2,1 g.
0,4-0,8 kg
24 dni