NOWOŚĆ
Szynka od teścia
52400
  • 1,4 - 1,8 kg

  • 21 dni
100 g produktu wyprodukowano ze 102 g mięsa wieprzowego

Szynka od teścia to idealny dodatek do kanapek.

Świetny smak i idealna kruchość uzyskana dzięki wędzeniu dymem z buku i olchy oraz cienkiej okrywie tłuszczyku.

100 g produktu wyprodukowano ze 102 g mięsa wieprzowego

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 754 kJ/ 181 kcal,

tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g,

węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,6 g,

białko 18 g, sól 2,4 g.

Szynka smakosza
51500
  • 0,3 - 0,4 kg

  • 24 dni

Szynka wieprzowa, parzona, wędzona przygotowana z najlepszego mięśnia szynki wieprzowej. W smaku delikatna, lekko słona.

Produkt soczysty o kruchej konsystencji.

Ciemne wędzenie nadaje tej wędzonce charakterystyczny smak.

Znakomita wędlina na kanapki i stół szwedzki.

100g produktu wyprodukowano ze 104g mięsa wieprzowego.

 

 

 

Szynka z pieca
52900
  • 1,5 - 1,9 kg

  • 24 dni
100g produktu wyprodukowano ze 105g szynki wieprzowej

Wędzonka wieprzowa parzona, pieczona.

100 g produktu wyprodukowano ze 105 g szynki wieprzowej.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 742 kJ/ 178 kcal, tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g, węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,7 g, białko 18 g, sól 2,5 g.

Słonina wędzona w przyprawach
51340
  • 1,5 - 2,0 kg

  • 33 dni

Wędzonka wieprzowa surowo wędzona

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 2515 kJ/ 611 kcal, tłuszcz 64 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27 g, węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,8 g, białko 7,9 g, sól 3,0 g.

Ogonówka wędzona
50860
  • 1,2-1,7 kg

  • 24 dni

Produkt przygotowany z mięsa wieprzowego.

Wytwarza się ją z mięs z tylnych części mięs wieprzowych z naturalną cienką warstwą tłuszczu, co nadaje miękkości i soczystości.

Ogonówka dla wielu nie wymaga dodatków, na pewno będzie się świetnie komponować z dobrym pieczywem.

Może też podobnie jak szynka zostać użyta do sałatek, zapiekanek i przystawek.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 394 kJ/ 93 kcal,

tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,

węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,6 g,

białko 18 g,

sól 2,2 g.

Baleron litewski
80010
  • 1,0-1,2 kg

  • 24 dni

Produkt wędzony, parzony, otrzymany z peklowanych karczków wieprzowych, o kształcie anatomicznym mięśnia.

Wędzonka soczysta z lekką nutą wędzenia.

Wędlina doskonała na kanapki, pizzę i tosty.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 677 kJ/ 162 kcal

tłuszcz 10 g w tym kwasy nasycone 4,0 g

węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,6 g

białko 16 g

sól 2,1 g