Boczek paski
50900
  • 0,6-1,6 kg

  • 21 dni
  • 2-8 stopni C°C

Wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody.

Boczek świetnie nadaje się do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki!

Forma pakowania: MAP

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1191 kJ/ 288 kcal,

tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,

węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g,

białko 12 g, sól 1,7 g.

Boczek kruchy
52250
  • 4 kg

  • 24 dni

Krucha i soczysta wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego, parzonego i wędzonego. Charakterystyczny, delikatny smak i zapach podkreślony został poprzez dodane odpowiedniej mieszanki przypraw. Sprawdzi się zarówno jako dodatek do śniadań nadając charakter potrawom jajecznym, jak również jako składnik spaghetti, lub ziemniaczanych zapiekanek. Jest też często wybierany przez miłośników dań grillowych oraz przez wielbicieli sałatek z dodatkiem uprażonych chipsów z boczku.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1307 kJ/ 316 kcal,

tłuszcz 27 g w tym kwasy nasycone 11 g,

węglowodany 0,7 g w tym cukry 0,7 g,

białko 17 g, sól 1,8 g.

NOWOŚĆ
Szynka od teścia
52400
  • 1,2 - 1,5 kg

  • 28 dni
100 g produktu wyprodukowano ze 102 g mięsa wieprzowego

Szynka od teścia to idealny dodatek do kanapek.

Świetny smak i idealna kruchość uzyskana dzięki wędzeniu dymem z buku i olchy oraz cienkiej okrywie tłuszczyku.

100 g produktu wyprodukowano ze 102 g mięsa wieprzowego

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 754 kJ/ 181 kcal,

tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g,

węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,6 g,

białko 18 g, sól 2,4 g.

Szynka z pieca
52900
  • 1,5 - 1,9 kg

  • 29 dni
100g produktu wyprodukowano ze 105g szynki wieprzowej

Wędzonka wieprzowa parzona, pieczona.

100 g produktu wyprodukowano ze 105 g szynki wieprzowej.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 742 kJ/ 178 kcal,

tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g,

węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,7 g,

białko 18 g, sól 2,5 g.

Słonina wędzona w przyprawach
51340
  • 1,5 - 2,0 kg

  • 33 dni

Wędzonka wieprzowa surowo wędzona.

Wyselekcjonowane płaty grubej słoniny obtoczone w specjalnie skomponowanej mieszance przypraw.

Nabierają przez to specyficznego smaku oraz miękkiej konsystencji. Bardzo aromatyczna.

Przysmak prawdziwego konesera!
Doskonale smakuje ze świeżym chlebem, idealna do jajecznicy, po przetopieniu dobrze smakuje jako okrasa do pierogów.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 2515 kJ/ 611 kcal,

tłuszcz 64 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27 g,

węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,8 g,

białko 7,9 g, sól 3,0 g.

Ogonówka wędzona
50860
  • 1,2-1,7 kg

  • 21 dni

Produkt przygotowany z mięsa wieprzowego.

Wytwarza się ją z mięs z tylnych części mięs wieprzowych z naturalną cienką warstwą tłuszczu, co nadaje miękkości i soczystości.

Ogonówka dla wielu nie wymaga dodatków, na pewno będzie się świetnie komponować z dobrym pieczywem.

Może też podobnie jak szynka zostać użyta do sałatek, zapiekanek i przystawek.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 394 kJ/ 93 kcal,

tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,

węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,6 g,

białko 18 g,

sól 2,2 g.