Wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z dodatkiem wody.
Boczek świetnie nadaje się do zup, pierogów, makaronów oraz jako omasta, skwarki!
Forma pakowania: MAP
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1191 kJ/ 288 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,
węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g,
białko 12 g, sól 1,7 g.
- 0,6-1,6 kg
- 21 dni
- 2-8 stopni C°C
Krucha i soczysta wędzonka otrzymana z peklowanego boczku wieprzowego, parzonego i wędzonego. Charakterystyczny, delikatny smak i zapach podkreślony został poprzez dodane odpowiedniej mieszanki przypraw. Sprawdzi się zarówno jako dodatek do śniadań nadając charakter potrawom jajecznym, jak również jako składnik spaghetti, lub ziemniaczanych zapiekanek. Jest też często wybierany przez miłośników dań grillowych oraz przez wielbicieli sałatek z dodatkiem uprażonych chipsów z boczku.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1307 kJ/ 316 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy nasycone 11 g,
węglowodany 0,7 g w tym cukry 0,7 g,
białko 17 g, sól 1,8 g.
- 4 kg
- 24 dni
Szynka od teścia to idealny dodatek do kanapek.
Świetny smak i idealna kruchość uzyskana dzięki wędzeniu dymem z buku i olchy oraz cienkiej okrywie tłuszczyku.
100 g produktu wyprodukowano ze 102 g mięsa wieprzowego
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 754 kJ/ 181 kcal,
tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g,
węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,6 g,
białko 18 g, sól 2,4 g.
- 1,2 - 1,5 kg
- 28 dni
Wędzonka wieprzowa parzona, pieczona.
100 g produktu wyprodukowano ze 105 g szynki wieprzowej.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 742 kJ/ 178 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,4 g,
węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,7 g,
białko 18 g, sól 2,5 g.
- 1,5 - 1,9 kg
- 29 dni
Wędzonka wieprzowa surowo wędzona.
Wyselekcjonowane płaty grubej słoniny obtoczone w specjalnie skomponowanej mieszance przypraw.
Nabierają przez to specyficznego smaku oraz miękkiej konsystencji. Bardzo aromatyczna.
Przysmak prawdziwego konesera!
Doskonale smakuje ze świeżym chlebem, idealna do jajecznicy, po przetopieniu dobrze smakuje jako okrasa do pierogów.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 2515 kJ/ 611 kcal,
tłuszcz 64 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27 g,
węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,8 g,
białko 7,9 g, sól 3,0 g.
- 1,5 - 2,0 kg
- 33 dni
Produkt przygotowany z mięsa wieprzowego.
Wytwarza się ją z mięs z tylnych części mięs wieprzowych z naturalną cienką warstwą tłuszczu, co nadaje miękkości i soczystości.
Ogonówka dla wielu nie wymaga dodatków, na pewno będzie się świetnie komponować z dobrym pieczywem.
Może też podobnie jak szynka zostać użyta do sałatek, zapiekanek i przystawek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 394 kJ/ 93 kcal,
tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,
węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,6 g,
białko 18 g,
sól 2,2 g.
- 1,2-1,7 kg
- 21 dni
Produkt wieprzowy, parzony, niewędzony.
Szynka delikatna w smaku i wyjątkowo krucha.
Doskonale nadaje się do przygotowania kanapek i sałatek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 358 kJ/ 85 kcal,
tłuszcz 0,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g,
węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,5 g,
białko 18 g,
sól 2,0 g.
- 1/2 szt. 2,2-2,8 kg; całe 3,4-4,7
- 23 dni
Szynka z mięsa wieprzowego, parzona i wędzona na kolor ciemno-brązowy.
Produkt soczysty, z wyczuwalną nutą dymu wędzarniczego, lekko słony.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 408 kJ/ 97 kcal,
tłuszcz 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g,
węglowodany 1,5 g w tym cukry 0,7 g,
białko 18 g,
sól 2,1 g.
- 1/2 szt. 1,4-1,8 kg; Całe 3,0-3,5 kg
- 23 dni
Polędwica łososiowa to produkt, który pokocha cała twoja rodzina i który szybko stanie się stałym bywalcem na Waszym stole.
Polędwica jest doskonałym połączeniem najwyższej jakości i ceny. Swoje walory smakowe, a także niezwykle żywą barwę i aromat zawdzięcza procesowi wędzenia.
Niezwykle soczysta, idealnie przyprawiona. Plastry sprawią, że każda kanapka, tost czy domowa pizza staną się bardziej eleganckie i wykwintne.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 366 kJ/86 kcal,
tłuszcz 2,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 16 g,
sól 2,7 g
- 1,7-2,1 kg
- 23 dni
Delikatna struktura polędwicy z beczki, wraz z jej subtelnym smakiem tworzą produkt idealny, który nasi goście doceniają już od wielu lat. Wystarczy raz spróbować, żeby się przekonać i już zawsze przy niej pozostać.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 544 kJ/ 130 kcal,
tłuszcz 5,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,7 g,
białko 18 g, sól 2,1 g.
- 1,9-2,5 kg
- 24 dni
Wygląd, smak i aromat tego produktu docenią wszyscy wielbiciele wędlin.
Delikatna wędzonka surowa otrzymana z polędwicy wieprzowej z pozostawioną częścią boczku. Ma piękną barwę charakterystyczna dla naturalnej wędliny i niezwykły aromat. Tworzy to pyszny dodatek do świeżo wypiekanego pieczywa i warzyw.
Dzięki swoim wyjątkowym walorom smakowym produkt cieszy się niesłabnącym uznaniem wśród konsumentów w całym kraju.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 450 kJ/ 106 kcal,
tłuszcz 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,8 g,
białko 16 g,
sól 2,4 g.
- 1,5-2,1kg
- 23 dni
Schab Mazurski poddany procesom parzenia i pieczenia to wyjątkowa propozycja z kategorii wyrobów pieczonych, jego w pełni polskie pochodzenie podkreśla charakter tego wyrobu.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 488 kJ/ 116 kcal,
tłuszcz 3,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,7 g,
białko 21 g, sól 2,2 g.
Schab wieprzowy pochodzi z Polski.
- 1,9-2,5 kg
- 24 dni
Polędwica sopocka to jeden z najczęściej wybieranych produktów uznany przez polskich konsumentów. Jej delikatny, soczysty smak sprawdzi się idealnie na kanapkach, w koreczkach czy z dodatkiem jajek, a także na desce wędlin i serów czy na stole szwedzkim jako pyszna imprezowa przekąska.
Polędwica sopocka to klasyczna, polska wędlina.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 407 kJ/ 95 kcal,
tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g,
węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g,
sól 2,2 g.
- 1,9-2,5 kg
- 24 dni
Szynka pieczona z nogą to produkt niezwykle elegancki, który swoją formą odwołuje się do tradycji naszych przodków w zakresie produkcji wędlin. Szynka została niezwykle precyzyjnie wykrojona z zachowaniem kości miedniczki, udowej i podudzia. Dzięki temu podczas wędzenia, kości nadały mięsu niepowtarzalny aromat i głębię smaku.
100 g szynki wyprodukowano z 128 g mięsa wieprzowego. Przygotowana tradycyjną metodą, peklowana przez 10 dni. Bez wzmacniaczy smaku! Urzeka swym aromatem.
To wędlina na niecodzienne okazje, niezwykle efektowna i doskonale prezentująca się na stole. Podana w całości, stanie się wyjątkową atrakcją każdej uroczystości, wesela czy przyjęcia rodzinnego lub firmowego, zwłaszcza gdy goście będą mogli własnoręcznie ukroić dla siebie kawałek. 😋🍴🍗
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 896 kJ/ 214 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy nasycone 3,5 g,
węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,2 g,
białko 29 g, sól 1,2 g.
- 5,0-7,0 kg
- 14 dni
Boczek wędzony łuskany to znakomita wędlina. Jego lekko słonawy smak znajdzie uznanie nawet u najbardziej wymagających smakoszy. Wspaniały aromat boczku powstaje zarówno dzięki dbałości o mięso, jak i o czas jaki potrzebują przyprawy na przeniknięcie każdej cząstki mięsa.
Boczek – doskonały do smażenia, do jajecznicy, do obiadu, carbonary i kolacji na ciepło. Boczek jest po prostu niezastąpiony.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1404 kJ/ 340 kcal,
tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g,
węglowodany 0,7 g w tym cukry 0,5 g,
białko 14 g, sól 1,7 g.
- 1,1-1,6 kg
- 24 dni
Klasyczny produkt bardzo często wykorzystywany do przygotowania licznych potraw, takich jak gołąbki, barszcz czerwony, pasztety, kluski, a nawet pikantne ciasteczka ze skwarek.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1426 kJ/345 kcal,
tłuszcz 32 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g,
węglowodany 0,8 g w tym cukry 0,5 g,
białko 13 g, sól 2,4 g.
- 0,9-1,3 kg
- 24 dni
Szynka z mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 577 kJ/ 138 kcal,
tłuszcz 7,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g,
węglowodany 2,0 g w tym cukry 0,7 g,
białko 17 g,
sól 2,0 g.
- 1,4-1,8 kg
- 23 dni