Sekret jej smaku to mięso wieprzowe i wątroba w połączeniu z odpowiednio dobraną kompozycją przypraw.
Wzorowana na starych recepturach. Bardzo smaczna i smarowna.
Doskonała na kanapkę z dodatkiem ogórka kiszonego i koperku.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1158 kJ/ 279 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g,
węglowodany 4,8 g w tym cukry 1,0 g,
białko 12 g,
sól 1,3 g.
- 1,3 kg
- 18 dni
Wyrób podrobowy, wieprzowy, pieczony w foremce papierowej. Puszysty i aksamitny, lekko wilgotny.
Mięso wieprzowe 86%, wątroba wieprzowa 13%
Zapieczony na brązowy, lekko rumiany kolor. Delikatnienie doprawiony.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1126 kJ/ 272 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g,
węglowodany 3,1 g w tym cukry 1,0 g,
białko 13 g, sól 2,4 g.
- 0,3 kg
- 20 dni
Tradycyjna polska wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy gryczanej.
W smaku wyczuwalne naturalne przyprawy oraz suszone warzywa w tym cebulka.
Produkt idealny do spożycia po grillowaniu, podgrzaniu w wodzie lub na patelni, polecany również do spożycia na zimno. Doskonale komponują się z kapustą kiszoną.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 806 kJ/ 193 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g,
węglowodany 11 g w tym cukry1,6 g,
białko 12 g,
sól 1,1 g.
- 0,5 - 0,85 kg
- 18 dni
Jest to wyrób klasyczny w smaku z wyraźnie wiodącym udziałem wątróbki.
Wyróżnia się dodatkiem rozdrobnionego szczypiorku. Produkt odpowiednio doprawiony, delikatnie pikantny oraz aromatyczny.
Wyrób smarowny, polecany na kanapki.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1147 kJ/ 277 kcal,
tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 3,7 g w tym cukry 0,9 g,
białko 9,0 g, sól 1,7 g.
- 0,4-0,5 kg
- 24 dni
Ozorki to jedna z najdelikatniejszych części mięsa wieprzowego. Wykorzystaliśmy je do wyprodukowania doskonałej jakości salcesonu.
Salceson wyprodukowany został według tradycyjnych receptur, zgodnie z którymi na przekroju widoczne są wyraźnie całe kawałki ozorków. Aby zachować ich smak a także delikatność i soczystość, salceson został poddany parzeniu.
100 g produktu wyprodukowano ze 115 g mięsa i podrobów wieprzowych w tym 110 g ozorów wieprzowych i 5 g mięsa wieprzowego.
Pokrojony w plastry doskonale będzie komponować się wśród innych wędlin na półmisku. Doskonale sprawdzi się również na domowych kanapkach w towarzystwie świeżych warzyw.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1118 kJ/ 269 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g,
węglowodany 4,1 g w tym cukry 1,1 g,
białko 19 g,
sól 2,0 g.
- 1,3-1,7 kg
- 22 dni
Pasztetowa produkowana w naturalnej osłonce z mięsa wieprzowego. Dzięki wędzeniu nabiera złotego koloru i aromatu.
Ma kremową konsystencję przez co łatwo się rozsmarowuje.
Doskonale smakuje w towarzystwie pomidorów oraz zielonych oliwek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1042 kJ/ 252 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g,
węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,7 g,
białko 9,4 g,
sól 1,7 g.
- 0,7-1,3 kg
- 13 dni
Kaszanka na patelnię to produkt dla osób o wyszukanym smaku. Dopracowana receptura sprawia, że to wybitny przysmak, w którym wyczujemy intensywne przyprawy.
Kaszanka zamknięta jest w hermetycznym opakowaniu, dlatego zachowuje idealną świeżość i bogaty smak.
Doskonały posiłek na codzienny obiad oraz jako dodatek do różnych dań.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 770 kJ/ 185 kcal,
tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g,
węglowodany 9,8 g w tym cukry 1,4 g,
białko 9,9 g,
sól 1,1 g.
- 1,0-1,1 kg
- 22 dni
Wyśmienicie soczysta i aromatyczna kaszanka z dodatkiem wątróbki wieprzowej oraz kaszy gryczanej i jęczmiennej to propozycja dla miłośników wyrafinowanych podrobów.
Doskonale smakuje z grilla lub podgrzana na patelni podsmażana z cebulką i duszonymi jabłkami.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 685 kJ/ 164 kcal,
tłuszcz 8,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,5 g,
węglowodany 9,9 g w tym cukry 1,4 g,
białko 12 g,
sól 1,3 g.
- 0,5-0,85 kg
- 18 dni
Kaszanka jęczmienna to produkt dla osób o wyszukanym smaku. Najlepsza jakość i tradycyjna receptura sprawia, że to wybitny przysmak, w którym wyczujemy intensywne przyprawy.
To doskonały posiłek na codzienny obiad oraz jako dodatek do różnych dań.
Krucha i aromatyczna, idealna na grilla czy duszona z cebulką.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 669 kJ/ 160 kcal,
tłuszcz 8,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g,
węglowodany 11 g w tym cukry 1,5 g,
białko 11 g,
sól 1,3 g
- 1,2 kg
- 18 dni
Salceson włoski z Warmii to pyszna wędlina o niezwykłym aromacie, któremu ciężko się oprzeć.
Salceson włoski ma lekko czosnkowy aromat, wzbogacony mieszanką ziół, oraz idealną konsystencję. Wyśmienity w połączeniu z pieczywem lub samodzielnie, jako przekąska.
100 g produktu wyprodukowano ze 122 g surowców wieprzowych w tym: mięso wieprzowe 85 g, serca wieprzowe 32 g oraz skórki wieprzowe 5 g.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1067 kJ/ 257 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g,
węglowodany 3,5 g w tym cukry 0,5 g,
białko 17 g,
sól 1,7 g.
- 1,3-2,6 kg
- 22 dni
Doskonały pasztet wieprzowy, pieczony w tradycyjny sposób, którego recepturę oparto na najlepszej jakości mięsach (mięso wieprzowe 78 %, wątroba wieprzowa 11 %) oraz aromatycznych przyprawach i ziołach odpowiednio podkreślających znakomity smak.
Powierzchnia pasztetu pokryta jest zapieczoną kruszonką, która doskonale współgra z lekko smarowną konsystencją.
Pasztet z blachy można również kroić w cienkie plastry. Idealnie nadaje się zarówno na kanapki, jak też do przygotowania przystawek i przekąsek.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1062 kJ/ 256 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g,
węglowodany 6,7 g w tym cukry 1,3 g,
białko 14 g,
sól 1,9 g.
- 1,9-2,3 kg
- 24 dni