Wątrobianka
50832
  • 1,3 kg

  • 18 dni

Sekret jej smaku to mięso wieprzowe i wątroba w połączeniu z odpowiednio dobraną kompozycją przypraw.

Wzorowana na starych recepturach. Bardzo smaczna i smarowna.

Doskonała na kanapkę z dodatkiem ogórka kiszonego i koperku.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1158 kJ/ 279 kcal,

tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g,

węglowodany 4,8 g w tym cukry 1,0 g,

białko 12 g,

sól 1,3 g.

Pasztet warmiński
52290
  • 0,3 kg

  • 20 dni

Wyrób podrobowy, wieprzowy,  pieczony w foremce papierowej. Puszysty i aksamitny, lekko wilgotny.

Mięso wieprzowe 86%, wątroba wieprzowa 13%

Zapieczony na brązowy, lekko rumiany kolor. Delikatnienie doprawiony.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1126 kJ/ 272 kcal,

tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g,

węglowodany 3,1 g w tym cukry 1,0 g,

białko 13 g, sól 2,4 g.

Krupniok z cebulką
50660
  • 0,5 - 0,85 kg

  • 18 dni

Tradycyjna polska wędlina podrobowa z dodatkiem kaszy gryczanej.

W smaku wyczuwalne naturalne przyprawy oraz suszone warzywa w tym cebulka.

Produkt idealny do spożycia po grillowaniu, podgrzaniu w wodzie lub na patelni, polecany również do spożycia na zimno. Doskonale komponują się z kapustą kiszoną.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 806 kJ/ 193 kcal,

tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g,

węglowodany 11 g w tym cukry1,6 g,

białko 12 g,

sól 1,1 g.

 

 

Pasztetowa ze szczypiorkiem
52410
  • 0,4-0,5 kg

  • 24 dni

Jest to wyrób klasyczny w smaku z wyraźnie wiodącym udziałem wątróbki.

Wyróżnia się dodatkiem rozdrobnionego szczypiorku. Produkt odpowiednio doprawiony, delikatnie pikantny oraz aromatyczny.

Wyrób smarowny, polecany na kanapki.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1147 kJ/ 277 kcal,

tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,

węglowodany 3,7 g w tym cukry 0,9 g,

białko 9,0 g, sól 1,7 g.

 

 

Salceson Ozorkowy
50690
  • 1,3-1,7 kg

  • 22 dni

Ozorki to jedna z najdelikatniejszych części mięsa wieprzowego.  Wykorzystaliśmy je do wyprodukowania doskonałej jakości salcesonu.

Salceson wyprodukowany został według tradycyjnych receptur, zgodnie z którymi na przekroju widoczne są wyraźnie całe kawałki ozorków. Aby zachować ich smak a także delikatność i soczystość, salceson został poddany parzeniu.

100 g produktu wyprodukowano ze 115 g mięsa i podrobów wieprzowych w tym 110 g ozorów wieprzowych i 5 g mięsa wieprzowego.

Pokrojony w plastry doskonale będzie komponować się wśród innych wędlin na półmisku. Doskonale sprawdzi się również na domowych kanapkach w towarzystwie świeżych warzyw.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1118 kJ/ 269 kcal,

tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g,

węglowodany 4,1 g w tym cukry 1,1 g,

białko 19 g,

sól 2,0 g.

 

Pasztetowa wędzona
52170
  • 0,7-1,3 kg

  • 13 dni

Pasztetowa produkowana w naturalnej osłonce  z mięsa wieprzowego.  Dzięki wędzeniu nabiera złotego koloru i  aromatu.

Ma kremową konsystencję przez co łatwo się rozsmarowuje.

Doskonale smakuje w towarzystwie pomidorów oraz zielonych oliwek.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1042 kJ/ 252 kcal,

tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g,

węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,7 g,

białko 9,4 g,

sól 1,7 g.