Kiełbasa z Warmińskiej Wędzarni
50800
  • 0,9 - 1,3 kg

  • 25 dni
Bez fosforanów
Bez barwników
Bez glutaminianu sodu
100g produktu wyprodukowano ze 122g mięsa wieprzowego.

Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

100 g produktu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego.

.

.

Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, hydrolizat białka roślinnego (uzyskany ze słonecznika i kukurydzy), glukoza, czosnek, ocet, cukier, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy. Osłonka jadalna- jelito wieprzowe.

.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, seler, soję

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1209 kJ/ 291 kcal, tłuszcz 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g, węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,7 g, białko 22 g, sól 1,8 g.

Kiełbasa Pieczona z Warmińskiej Wędzarni
51400
  • 0,9 - 1,3 kg

  • 25 dni

Kiełbasa cienka, wieprzowo – wołowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.

Mięso wieprzowe 74 %, mięso wołowe 9 %

.

.
Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1282 kJ/ 309 kcal,

tłuszcz 26 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,

węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,

białko 17 g, sól 2,0 g.

Piecówka
53410
  • 1,5 kg

  • 22 dni

Pieczeń charakteryzująca się wyrazistym smakiem.

W środku w klopsie z farszu mięsnego o specyficznym kształcie chlebka umieszczono kawałki schabu.

Produkt pieczony.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 741 kJ/ 178 kcal, tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g, węglowodany 4,1 g w tym cukry 0,8 g, białko 14 g, sól 2,1 g.

Kiełbasa podwawelska
50060
  • 0,45 kg

  • 28 dni
96% mięsa wieprzowego

Kiełbasa podwawelska  ZM „Warmia” to bogactwo smaku, które przypadnie do gustu wszystkim osobom gustującym w potrawach mięsnych. Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. Zapakowana w małe opakowanie, dzięki czemu zachowuje najlepszą świeżość.

Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” stworzona została z najlepszej jakości mięsa wieprzowego – 96 %. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia.

Pyszny smak, który doda charakteru każdej potrawie, szczególnie tym klasycznym, polskim daniom, jak bigos czy zupa grochowa.

Kiełbasa ZM „Warmia” – dlaczego jest taka smaczna?

W składzie najwyższej jakości chude mięso wieprzowe

Długie pętka

Jest średnio zmielona

Doskonale przywędzona

Pozbawiona fosforanów i glutaminianu sodu

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 970 kJ/ 234 kcal,

tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g,

węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,7 g,

białko 16 g, sól 2,1 g.

 

Pasztet warmiński
52290
  • 0,3 kg

  • 20 dni

Wyrób podrobowy, wieprzowy,  pieczony w foremce papierowej. Puszysty i aksamitny, lekko wilgotny.

Mięso wieprzowe 86%, wątroba wieprzowa 13%

Zapieczony na brązowy, lekko rumiany kolor. Delikatnienie doprawiony.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1126 kJ/ 272 kcal,

tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g,

węglowodany 3,1 g w tym cukry 1,0 g,

białko 13 g, sól 2,4 g.

NOWOŚĆ
Kiełbasa warmińska
51581
  • 0,3 kg

  • 24 dni
100g wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego

Kiełbasa wieprzowa przygotowana z wyselekcjonowanych kawałków mięs. Charakteryzuje się kruchą konsystencją oraz intensywnym smakiem i aromatem podkreślonym przez użyte przyprawy. Wędlina znakomita zarówno na kanapki jak i stół szwedzki.

100g produktu wyprodukowano ze 101g mięsa wieprzowego

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 914 kJ/ 220 kcal,

tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,3 g,

węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g,

białko 20 g, sól 2,1 g.