Szynka surowa wędzona
51350
  • 1,4-1,8 kg

  • 23 dni

Szynka  z mięsa wieprzowego.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 577 kJ/ 138 kcal,

tłuszcz 7,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g,

węglowodany 2,0 g w tym cukry 0,7 g,

białko 17 g,

sól 2,0 g.

Boczek zawijany
50460
  • 1,1-1,5 kg

  • 24 dni

Najwyższej jakości boczek wieprzowy, dzięki specjalnemu procesowi produkcji, przyprawom m.in. czosnkowi, wykorzystanym w recepturze został zamieniony w delikatną, soczystą i niezwykle aromatyczną roladę boczkową.

Można go piec, smażyć oraz grillować.

Podany na świeżym, chrupiącym chlebie z dodatkiem tartego chrzanu będzie również idealną przekąską na chłodne dni.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1171 kJ/ 283 kcal,

tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,

węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,6 g,

białko 13 g, sól 2,1 g.

Żywiecka
50290
  • 0,8-1,0 kg

  • 24 dni

Pośród wszystkich naszych kiełbas nie mogło zabraknąć klasycznej Żywieckiej.

Jest to parzona, średnio rozdrobniona kiełbasa wieprzowa, której smak akcentują wyczuwalne przyprawy z wyraźną nutą pieprzu, a proces wędzenia nadaje jej głęboką, brązową barwę oraz słono-dymny aromat.

Idealna na kanapkę. Sama w sobie, pokrojona w ulubionej grubości plastry, może stanowić smakowitą przekąskę.

.

Wartość odżywcza 100g produktu:

energia 497 kJ/ 118 kcal,

tłuszcz 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g,

węglowodany 2,9 g w tym cukry 0,7 g,

białko 17 g,

sól 2,0 g.

 

Żywiecka Podsuszana
50320
  • 0,4-0,5 kg

  • 32 dni
100g produktu wyprodukowano ze 105g mięsa wieprzowego

Kiełbasa żywiecka podsuszana jest niezwykle charakterystyczna w smaku, który jest efektem doskonałej jakości mięsa wieprzowego.

ZM „Warmia” do przygotowania każdych 100 gram kiełbasy potrzebują 1o5 gram mięsa. Przed połączeniem zostaje ono średnio rozdrobnione. Następnie przyprawione aromatycznymi przyprawami i umieszczone w osłonkach białkowych. Tak przygotowane kawałki poddawane są najpierw wędzeniu, a następnie parzeniu i podsuszaniu. Podsuszanie, choć redukuje soczystość kiełbasy, wydobywa z niej niezwykłą głębię smaku. Plastry kiełbasy doskonale komponują się na kanapkach czy tostach.

100 g produktu wyprodukowano ze 105 g mięsa wieprzowego

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 962 kJ/ 231 kcal,

tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g,

węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,7 g,

białko 20 g, sól 2,3 g

 

 

 

 

Krakowska sucha
50310
  • 0,75-0,9 kg

  • 60 dni
100g produktu wyprodukowano ze 120g mięsa wieprzowego

Kolebką krakowskiej suchej jest, jak sama nazwa wskazuje, Kraków 🐉 To właśnie tam zaczęła się historia kiełbasy uwielbianej przez wielu do dziś. A wszystko za sprawą majstra masarskiego – Wincentego Sataleckiego, który odziedziczył tradycje masarskie po przodkach i założył pierwszy zakład oraz sklep, w którym można było kupić ten poszukiwany wówczas przysmak.

Każde 100 g naszej krakowskiej wyprodukowano ze 120 g mięsa wieprzowego. Długotrwały proces suszenia pozbawia krakowską nadmiaru wody, która jest naturalnym składnikiem każdego mięsa, łącząc w ten sposób kwintesencję smaku i starannie dobranych przypraw. Dzięki długiemu procesowi suszenia zachowuje swoją ekstra kruchość i delikatność w każdym kawałku.

Krakowska sucha to doskonałej jakości wędlina, którą urozmaicisz kanapki, a także różnego rodzaju przekąski. Sekret tkwi w recepturze i sposobie produkcji. To bogaty smak, z którego skorzysta cała rodzina.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 755 kJ/ 180 kcal,

tłuszcz 7,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g,

węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,

białko 26 g, sól 2,3 g.

 

Kiełbasa z pieprzem
50260
  • 1,5-1,7 kg

  • 34 dni

Kiełbasa z pieprzem to gratka dla fanów tej wspaniałej przyprawy, zachwyca smakiem i aromatem, a na stole wygląda bardzo efektownie.

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona w osłonce niejadalnej

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 736 kJ/ 177 kcal,

tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g,

węglowodany 2,1 g w tym cukry 0,5 g,

białko 15 g, sól 1,8 g.