Krotoszyńska
50840
  • 1,5-2,1kg

  • 23 dni

Wygląd, smak i aromat tego produktu docenią wszyscy wielbiciele wędlin.

Delikatna wędzonka surowa otrzymana z polędwicy wieprzowej z pozostawioną częścią boczku. Ma piękną barwę charakterystyczna dla naturalnej wędliny i niezwykły aromat. Tworzy to pyszny dodatek do świeżo wypiekanego pieczywa i warzyw.

Dzięki swoim wyjątkowym walorom smakowym produkt cieszy się niesłabnącym uznaniem wśród konsumentów w całym kraju.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 450 kJ/ 106 kcal,

tłuszcz 4,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,

węglowodany 2,5 g w tym cukry 0,8 g,

białko 16 g,

sól 2,4 g.

Schab mazurski
53490
  • 1,9-2,5 kg

  • 24 dni

Schab Mazurski poddany procesom parzenia i pieczenia to wyjątkowa propozycja z kategorii wyrobów pieczonych, jego w pełni polskie pochodzenie podkreśla charakter tego wyrobu.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 488 kJ/ 116 kcal,

tłuszcz 3,1 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,

węglowodany 1,3 g w tym cukry 0,7 g,

białko 21 g, sól 2,2 g.

Schab wieprzowy pochodzi z Polski.

Polędwica sopocka
50880
  • 1,9-2,5 kg

  • 24 dni

Polędwica sopocka to jeden z najczęściej wybieranych produktów uznany przez polskich konsumentów. Jej delikatny, soczysty smak sprawdzi się idealnie na kanapkach, w koreczkach czy z dodatkiem jajek, a także na desce wędlin i serów czy na stole szwedzkim jako pyszna imprezowa przekąska.

Polędwica sopocka to klasyczna, polska wędlina.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 407 kJ/ 95 kcal,

tłuszcz 2,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g,

węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,6 g,

białko 17 g,

sól 2,2 g.

 

 

Szynka pieczona z nogą
53360
  • 5,0-7,0 kg

  • 14 dni
100g produktu wyprodukowano ze 128g szynki wieprzowej

Szynka pieczona z nogą to produkt niezwykle elegancki, który swoją formą odwołuje się do tradycji naszych przodków w zakresie produkcji wędlin. Szynka została niezwykle precyzyjnie wykrojona z zachowaniem kości miedniczki, udowej i podudzia. Dzięki temu podczas wędzenia, kości nadały mięsu niepowtarzalny aromat i głębię smaku.

100 g szynki wyprodukowano z 128 g mięsa wieprzowego. Przygotowana tradycyjną metodą, peklowana przez 10 dni.  Bez wzmacniaczy smaku!  Urzeka swym aromatem.

To wędlina na niecodzienne okazje, niezwykle efektowna i doskonale prezentująca się na stole. Podana w całości, stanie się wyjątkową atrakcją każdej uroczystości, wesela czy przyjęcia rodzinnego lub firmowego, zwłaszcza gdy goście będą mogli własnoręcznie ukroić dla siebie kawałek. 😋🍴🍗

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 896 kJ/ 214 kcal,

tłuszcz 11 g w tym kwasy nasycone 3,5 g,

węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,2 g,

białko 29 g, sól 1,2 g.

Boczek wędzony łuskany
50910
  • 1,1-1,6 kg

  • 24 dni

Boczek wędzony łuskany to znakomita wędlina. Jego lekko słonawy smak znajdzie uznanie nawet u najbardziej wymagających smakoszy. Wspaniały aromat boczku powstaje zarówno dzięki dbałości o mięso, jak i o czas jaki potrzebują przyprawy na przeniknięcie każdej cząstki mięsa.

Boczek – doskonały do  smażenia, do jajecznicy, do obiadu, carbonary i kolacji na ciepło. Boczek jest po prostu niezastąpiony.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1404 kJ/ 340 kcal,

tłuszcz 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g,

węglowodany 0,7 g w tym cukry 0,5 g,

białko 14 g, sól 1,7 g.

Słonina surowa wędzona
51010
  • 0,9-1,3 kg

  • 24 dni

Klasyczny produkt bardzo często wykorzystywany do przygotowania licznych potraw, takich jak gołąbki, barszcz czerwony, pasztety, kluski, a nawet pikantne ciasteczka ze skwarek.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1426 kJ/345 kcal,

tłuszcz 32 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13 g,

węglowodany 0,8 g w tym cukry 0,5 g,

białko 13 g, sól 2,4 g.