Ogonówka wędzona
50860
  • 1,2-1,7 kg

  • 21 dni

Produkt przygotowany z mięsa wieprzowego.

Wytwarza się ją z mięs z tylnych części mięs wieprzowych z naturalną cienką warstwą tłuszczu, co nadaje miękkości i soczystości.

Ogonówka dla wielu nie wymaga dodatków, na pewno będzie się świetnie komponować z dobrym pieczywem.

Może też podobnie jak szynka zostać użyta do sałatek, zapiekanek i przystawek.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 394 kJ/ 93 kcal,

tłuszcz 1,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g,

węglowodany 1,8 g w tym cukry 0,6 g,

białko 18 g,

sól 2,2 g.

Szynka wołowa
53510
  • 1,0-2,2 kg

  • 24 dni

Coś dla osób o smaku wysublimowanym a jednocześnie pragnących zaznać rozkoszy podczas konsumowania posiłków.

Szynka wołowa to wędlina o dużym przekroju, wytwarzana z mięsa wołowego. W smaku delikatna, soczysta, lekko słona z wyraźnym aromatem dymu wędzarniczego. Charakteryzuje się bardzo małą zawartością tłuszczu, dużą zawartością białka i niską kalorycznością.

Mięso wołowe to również cenne źródło żelaza, fosforu, a także witamin B1, B6 i B12. Polecana na kanapki, do sałatek, tostów i innych oryginalnych potraw.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 541 kJ/ 128 kcal,

tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,

węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,8 g,

białko 25 g, sól 1,8 g.

Parówkowa
50200
  • 1,0-1,3 kg

  • 19 dni

Kiełbasa homogenizowana wyprodukowana z mięsa wieprzowego i wołowego, lekko wędzona oraz parzona, w naturalnej osłonce, delikatna w smaku, o gładkiej konsystencji.

Idealna na posiłek dla całej rodziny.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1151 kJ/ 278 kcal,

tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,

węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,6 g,

białko 12 g,

sól 2,0 g

Salceson Ozorkowy
50690
  • 1,3-1,7 kg

  • 22 dni

Ozorki to jedna z najdelikatniejszych części mięsa wieprzowego.  Wykorzystaliśmy je do wyprodukowania doskonałej jakości salcesonu.

Salceson wyprodukowany został według tradycyjnych receptur, zgodnie z którymi na przekroju widoczne są wyraźnie całe kawałki ozorków. Aby zachować ich smak a także delikatność i soczystość, salceson został poddany parzeniu.

100 g produktu wyprodukowano ze 115 g mięsa i podrobów wieprzowych w tym 110 g ozorów wieprzowych i 5 g mięsa wieprzowego.

Pokrojony w plastry doskonale będzie komponować się wśród innych wędlin na półmisku. Doskonale sprawdzi się również na domowych kanapkach w towarzystwie świeżych warzyw.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1118 kJ/ 269 kcal,

tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,0 g,

węglowodany 4,1 g w tym cukry 1,1 g,

białko 19 g,

sól 2,0 g.

 

Boczek Szwarny
50470
  • 0,9-1,4 kg

  • 28 dni
100g produktu wyprodukowano ze 117g boczku wieprzowego

Boczek szwarny to produkt doskonałej jakości. 100 g produktu wyprodukowano ze 117 g boczku wieprzowego.

Do produkcji boczku wykorzystano wyselekcjonowane elementy wieprzowego boczku, które następnie zostały poddane pieczeniu. Wcześniej jednak mięso zostało odpowiednio przygotowane, głównie poprzez natarcie go odpowiednią kompozycją przypraw,  solą oraz suszonymi warzywami: czosnkiem, marchwią, pasternakiem, selerem, cebulą.

Produkt kruchy, o smaku i wyglądzie wyrobu domowego.

Boczek doskonale sprawdzi się jako składnik  kanapek z dodatkiem kiszonego ogórka. Pokrojony w kostkę i dokładnie przesmażony na patelni stanowi podstawę tradycyjnej polskiej okrasy.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1280 kJ/ 309 kcal,

tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,

węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,4 g,

białko 20 g, sól 1,9 g.

Szynkówka
52500
  • 1,5-1,75 kg

  • 27 dni

Szynkówka to kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 453 kJ/ 108 kcal,

tłuszcz 6,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g,

węglowodany 2,6 g w tym cukry 0,7 g,

białko 11 g, sól 2,4 g.

Po otwarciu lub rozhermetyzowaniu spożyć w ciągu 48 godzin