
Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” to bogactwo smaku, które przypadnie do gustu wszystkim osobom gustującym w potrawach mięsnych. Doskonale smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco. Zapakowana w małe opakowanie, dzięki czemu zachowuje najlepszą świeżość.
Kiełbasa podwawelska ZM „Warmia” stworzona została z najlepszej jakości mięsa wieprzowego – 96 %. Wędzona w naturalnej osłonce, o średnim stopniu zmielenia.
Pyszny smak, który doda charakteru każdej potrawie, szczególnie tym klasycznym, polskim daniom, jak bigos czy zupa grochowa.
Kiełbasa ZM „Warmia” – dlaczego jest taka smaczna?
- W składzie najwyższej jakości chude mięso wieprzowe
- Długie pętka
- Jest średnio zmielona
- Doskonale przywędzona
- Pozbawiona fosforanów i glutaminianu monosodowego
0,45 kg
22 dni

Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona wysokowydajna, parzona
0,5- 0,8 kg
17 dni

Nasze Kabanosy to doskonała przekąska, która sprawdzi się nie tylko na imprezach w postaci koreczków, ale także jest to fajny pomysł na pożywne i zdrowe przegryzanie pomiędzy posiłkami. Doskonale nadadzą się również do dań obiadowych z makaronami, będą pasować też do jajek i zapiekanek. Kabanosy ZM „Warmia”: można jeść na surowo, a także smażyć i piec, np. na pizzy. Produkowane z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, w poręcznym opakowaniu, które możesz wziąć ze sobą zawsze i wszędzie. Są mocno wysuszone, co znacznie polepsza ich smak, który jest delikatny oraz jednolity.
Do wytworzenia 100 g gotowej wędliny zużyto 156 g świeżego mięsa wieprzowego.
Produkt w osłonce naturalnej.
Temperatura przechowywania do 22 stopni C.
0,2 kg
40 dni
22°C

100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa wieprzowego
Kiełbasa bez dodatku:
- konserwantów
- fosforanów
- glutaminianu sodu
- barwników
0,5 - 0,7 kg
21 dni

Kiełbasa produkowana z mięsa wołowo-wieprzowego.
1,1-1,4 kg
21 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
0,5-0,7
17 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowo-wołowego.
0,8-1,2 kg
20 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowo-wołowego.
1,0-1,4 kg
21 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,0-1.35 kg
21 dni

Kiełbasa z mięsa wieprzowego.
1,0-1,3 kg
22 dni

Kiełbasy z mięsa wieprzowego.
0,65-0,85 kg
20 dni

Kiełbasa z mięsa wołowo-wieprzowego.
0,8-1,2 kg
21 dni

Kiełbasa wieprzowa (85 %), średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. W naturalnej osłonce.
Batony długości 12-13 cm o charakterystycznej złocistej barwie.
Niezwykle smaczna i aromatyczna kiełbasa cienka, z lekko wyczuwalnym smakiem pieprzu.
Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.
Sprawdzi się również jako dodatek do jajecznicy lub innych potraw.
0,5-0,8 kg
22 dni

Kiełbaski z mięsa wieprzowego.
0,5-0,8 kg
21 dni

Wiecie, co to „szyszkojagody”? To nic innego jak owoce jałowca! Bardzo popularne w kuchni słowiańskiej i szczególnie doceniane przy wyrobie wędlin. To właśnie one nadają potrawom wyjątkowy korzenny posmak i charakterystyczny balsamiczny aromat . Nie wierzycie? Spróbujcie naszej jałowcowej …od zawsze, a już na zawsze zapamiętacie jej smak.
Jest to niezwykle aromatyczna i pełna tradycyjnego smaku kiełbasa, którą niewątpliwie pokocha cała twoja rodzina. Kiełbasa jest kompozycją średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego i wołowego. Z każdych 111 gram tej kompozycji powstało 100 gram gotowego produktu owiniętego naturalną osłonką. Dzięki temu jego smak jest tak głęboki. Wyrazistości nadały mu kolejno procesy wędzenia, parzenia i podsuszenia, a niezwykłej finezji wyraźnie wyczuwalna nuta jałowca. Kiełbasa ma średnicę około 26 mm. Doskonale sprawdzi się zarówno na kanapce, w koreczku, jak i w potrawach jednogarnkowych, głównie na bazie papryki czy kapusty kiszonej.
0,9-1,3 kg
24 dni

100 g produktu powstaje z 120,7 g mięsa wieprzowego i z 13,7 g mięsa wołowego.
0,6-0,75 kg
45 dni