Grillowane kiełbaski chilli’owy grill z salsą z pomidorów

GRILL
SKŁADNIKI
  • 12 pętek kiełbasek „CHILLI”owy grill  ZM Warmia
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 duża papryka czerwona
  • Świeżo siekana natka pietruszki
  • Świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu teryiaki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kiełbaski zgrilluj na rumiano.

.

Przygotuj salsę: pomidory pokrój w drobną kostkę. Cebulkę pokrój w kostkę tej samej wielkości. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, olej rzepakowy, sosy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem. Podawaj do kiełbasek.

.

Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku :), która jest również autorką zdjęć potrawy.