Produkt wytwarzany z udźca wołowego najwyższej jakości.
Mięso po odpowiednim uformowaniu poddajemy procesowi suchego peklowania. Następnie mięso poddawane jest wędzeniu.
Po przebyciu wszystkich etapów produkcyjnych otrzymujemy niepowtarzalny produkt, charakteryzujący się lekką słonością, kruchością oraz dominującym wołowym smakiem.
.
.
Wartości odżywcze:
energia 600 kJ/ 142 kcal,
tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
węglowodany 2,7 g w tym cukry 0,5 g,
białko 26 g, sól 1,1 g.
- 1,5 - 2,0 kg
- 21 dni
Niezwykle smaczna, delikatna wędlina dojrzewająca wyprodukowana z najlepszej wołowiny.
W przekroju ma charakterystyczną marmurkowatą strukturę, jest aromatyczna i soczysta.
Polecana do kanapek czy dodatek do sałatek jak i wykwintna samodzielna przystawka.
energia 516 kJ/ 123 kcal,
tłuszcz 3,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g,
węglowodany 6,1 g w tym cukry 1,2 g,
białko 16 g, sól 2,3 g.
- 1,00
- 24 dni
Coś dla osób o smaku wysublimowanym a jednocześnie pragnących zaznać rozkoszy podczas konsumowania posiłków.
Szynka wołowa to wędlina o dużym przekroju, wytwarzana z mięsa wołowego. W smaku delikatna, soczysta, lekko słona z wyraźnym aromatem dymu wędzarniczego. Charakteryzuje się bardzo małą zawartością tłuszczu, dużą zawartością białka i niską kalorycznością.
Mięso wołowe to również cenne źródło żelaza, fosforu, a także witamin B1, B6 i B12. Polecana na kanapki, do sałatek, tostów i innych oryginalnych potraw.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 541 kJ/ 128 kcal,
tłuszcz 1,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g,
węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,8 g,
białko 25 g, sól 1,8 g.
- 1,0-2,2 kg
- 24 dni
100 g produktu wyprodukowano ze 105 g surowców mięsnych w tym: mięso wieprzowe 60 g, mięso wołowe 31 g, tłuszcz wieprzowy 14 g.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1192 kJ/ 287 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy nasycone 9,4 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 17 g, sól 1,8 g.
- 1-1,2 kg
- 24 dni