Wyselekcjonowany mięsień karkówki, bez kości, przygotowany tradycyjną metodą zalewową. Wędzony dymem olchowo – bukowym.
Aromatyczny i pyszny!
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.
W jego skład wchodzi mięso z karkówki wieprzowej, przyprawy, sól, substancja konserwująca: E250.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 983 kJ/ 236 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,9 g,
węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,6 g,
białko 20 g, sól 2,3 g.
- 1,5 kg
- 25 dni
Szynka z warmińskiej wędzarni jest przygotowywana według receptury, która wydobywa z niej najlepszy smak.
Najpierw mięso jest marynowane w starannie skomponowanej zalewie z naturalnych przypraw i soli peklującej.
Następnie zostaje uwędzona w odpowiedniej temperaturze. Wędzenie drewnem bukowo-olchowym oddaje szynce całą gamę swoich aromatów, nadając jej niepowtarzalny smak.
Do wytworzenia 100 g gotowego produktu zużyto 126 g świeżej, wysokiej jakości szynki wieprzowej.
Szynka z Warmińskiej Wędzarni została nagrodzona znakiem Doceń Polskie.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku fosforanów, bez dodatku barwików.
Szynka Premium! Z polskiego mięsa. Prosty skład. Odmieni każdą nudną kanapkę.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 876 kJ/ 210 kcal
tłuszcz 14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,4 g
węglowodany <0,5 g w tym cukry <0,5 g
białko 22 g
sól 1,9 g
- 1,0 - 1,5 kg
- 25 dni
Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g mięsa wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 524 kJ/ 124 kcal
tłuszcz 3,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
węglowodany 1,0 g w tym cukry 0,6 g
białko 22 g
sól 2,3 g
- 1,0 - 1,5 kg
- 25 dni
Wędzonka wieprzowa wędzona parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 113 g mięsa wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 497 kJ/ 118 kcal, tłuszcz 3,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g, węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,7 g, białko 21 g, sól 2,6 g
- 0,4 -0,6 kg
- 21 dni
Wędzonka wieprzowa, parzona, wędzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 126 g boczku wieprzowego.
Produkt bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników, bez dodatku fosforanów.
Szlachetny, głęboki smak ze starannie dobranego surowca, wędzony dymem olchowo – bukowym.
.
.
Składniki: boczek wieprzowy bez skóry, sól, przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1211 kJ/ 292 kcal,
tłuszcz 24 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,3 g,
białko 18 g, sól 2,4 g.
- 0,8 -1,4 kg
- 25 dni
Kiełbasa z mięsa wieprzowego, parzona i wędzona drewnem bukowym. Wyraziście doprawiona kompozycją aromatycznych przypraw, z dominującą nutą czosnku.
Idealna w każdym kęsie!
Bez dodatku fosforanów, bez dodatku glutaminianu sodu, bez dodatku barwników.
Do wyprodukowania 100 g gotowego produktu użyto 120 g świeżego, wysokiej jakości mięsa wieprzowego.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1169 kJ/ 281 kcal, tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g, węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,8 g, białko 21 g, sól 1,6 g.
- 0,8 - 1,1 kg
- 25 dni
Kiełbasa cienka, wieprzowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
100 g produktu wyprodukowano ze 122 g mięsa wieprzowego.
.
.
Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy, hydrolizat białka roślinnego (uzyskany ze słonecznika i kukurydzy), glukoza, czosnek, ocet, cukier, aromaty, substancja konserwująca: azotyn sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy. Osłonka jadalna- jelito wieprzowe.
.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, seler, soję
.
Wartość odżywcza 100 g produktu: energia 1209 kJ/ 291 kcal, tłuszcz 22 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,7 g, węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,7 g, białko 22 g, sól 1,8 g.
- 0,9 - 1,3 kg
- 25 dni
Kiełbasa cienka, wieprzowo – wołowa, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona.
Mięso wieprzowe 74 %, mięso wołowe 9 %
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1282 kJ/ 309 kcal,
tłuszcz 26 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,8 g,
białko 17 g, sól 2,0 g.
- 0,9 - 1,3 kg
- 25 dni
Kaszanka z mięsa wieprzowego, podrobowa, parzona, pieczona. Doskonały smak i wygląd zawdzięcza m.in. suszonym warzywom w zmiennych proporcjach, naturalnym olejom i kaszy jęczmiennej. Wszystko to składa się na bardzo dobry produkt, który zachwyca swoimi właściwościami.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 786 kJ/ 188 kcal,
tłuszcz 11 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g,
węglowodany 13 g w tym cukry 0,6 g,
białko 8,7 g, sól 1,4 g.
- 0,4 - 0,8 kg
- 18 dni