Kiełbasa wieprzowa, homogenizowana i parzona.
Jest to wędlina o klasycznym, dość wyrazistym smaku, lekko słona, z wyczuwalna nutą pieprzu. Konsystencja gwarantuje łatwe krojenie w cienkie plastry.
Mortadela to smaczna wędlina, znakomita zarówno na kanapki, jak również do smażenia, pizzy i zapiekanek.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1224 kJ/ 296 kcal,
tłuszcz 27 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,
węglowodany 3,8 g w tym cukry 0,8 g,
białko 9,6 g,
sól 2,0 g.
- 2,0 kg
- 21 dni
Parówki z szynki są produkowane z najwyższej jakości mięsa, którego w ich składzie jest aż 94%. Mają delikatny smak oraz aromat, który docenia wielu klientów.
Klienci chętnie sięgają po produkty ZM „Warmia”, które są gwarancją najwyższej jakości.
Parówki z szynki po ściągnięciu zabezpieczającej ich osłonki są gotowe do spożycia zarówno na surowo jako przekąska między posiłkami.
Można je również podawać smażone, gotowane lub pieczone (na przykład w cieście francuskim podane z dipami).
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1121 kJ / 271 kcal,
tłuszcz 23 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,6 g,
węglowodany 0,5 g w tym cukry 0,5 g,
białko 15 g,
sól 2,2 g.
- 0,4-0,6 kg
- 19 dni
Kiełbasa homogenizowana wyprodukowana z mięsa wieprzowego i wołowego, lekko wędzona oraz parzona, w naturalnej osłonce, delikatna w smaku, o gładkiej konsystencji.
Idealna na posiłek dla całej rodziny.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1151 kJ/ 278 kcal,
tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,
węglowodany 1,6 g w tym cukry 0,6 g,
białko 12 g,
sól 2,0 g
- 1,0-1,3 kg
- 19 dni
Wyraziste w smaku parówki z mięsa wieprzowego, wędzone i parzone.
Produkt wyróżniający się soczystością i jędrną konsystencją oraz dobrze wyczuwalnym aromatem wędzenia.
Można je spożywać zarówno na ciepło, podgrzewając w wodzie na patelni lub grillu, jak też na zimno jako szybką przekąskę. Znakomite do hot dogów.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 982 kJ/ 237 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,2 g,
węglowodany 2,3 g w tym cukry 0,6 g,
białko 14 g,
sól 1,7 g.
- 0,4-0,6 kg
- 19 dni