Aromatyczna wędzonka z ćwiartki kurczęcej. Do wyprodukowania 100g produktu użyto 117 g ćwiartki z kurczaka, którą wędzono dymem bukowo – olchowym.
Doskonała jako dodatek do sałatek , zup i bigosów.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 849 kJ/ 204 kcal,
tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g,
węglowodany 0,8 g w tym cukry < 0,5 g,
białko 17 g, sól 1,8 g.
- 1,2 - 1,5 kg
- 21 dni
Produkt garmażeryjny, warzywno – mięsny, parzony, pieczony.
100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków, 23 g mięsa wieprzowego.
.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 753 kJ/ 181 kcal,
tłuszcz 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g,
węglowodany 10,4 g w tym cukry 1,3 g,
białko 7,3 g, sól 1,6 g.
- 400 g
- 14 dni
Skrzydełka z kurczaka, wędzone, parzone.
Z wyraźnie wyczuwalnym smakiem i zapachem wędzenia.
100 g produktu wyprodukowano ze 125 g skrzydełek z kurczaka.
Idealnie nadaje się do sałatek, doskonale smakuje na zimno oraz po podgrzaniu w piekarniku czy grillu.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 902 kJ/ 217 kcal,
tłuszcz 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,7 g,
węglowodany 1,5 g w tym cukry 0,7 g,
białko 19 g,
sól 2,2 g.
- 1 kg
- 21 dni
Coś dla miłośników golonki.
Do przygotowania golonki wykorzystano wysokiej jakości mięso wieprzowe. Połączone z kompozycją przypraw zostało następnie poddane parzeniu. Dzięki temu golonka jest niezwykle soczysta i delikatna.
Idealna na szybki obiad.
Polecany sposób przygotowania:
Podgrzej golonkę, nie wyjmując z woreczka, w gotującej się wodzie, w zależności od wielkości, od 15-25 minut.
Można również ją podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej, ale przed podgrzaniem należy wyjąc z folii.
Można podawać z ulubioną surówką i ziemniakami.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 1067 kJ/ 257 kcal,
tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g,
węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,6 g,
białko 17 g,
sól 1,9 g
- 0,4-0,6 kg
- 60 dni
Potrawa z ziemniaków w warmińskim wydaniu.
Stworzona z myślą o wielbicielach tradycyjnej polskiej kuchni, którzy doceniają smak poprzednich pokoleń.
Kiszka ziemniaczana to regionalny produkt wschodniej polski. Dzięki ZM Warmia jej smak mogą poznać koneserzy smaków z innych rejonów polski.
Idealna harmonia smaku kiszki została uzyskana dzięki połączeniu gotowanych polskich ziemniaków, aromatycznej cebulki i doskonałego mięsa wieprzowego. Dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Jest również doskonałym samodzielnym daniem, które można przyrządzić na grillu, na patelni czy w piekarniku.
Dzięki swoim wartościom odżywczym oraz smakowym oraz możliwości różnorodnego przyrządzania Kiszka ziemniaczana stanowi doskonałą propozycją przez cały rok.
100 g produktu wyprodukowano z 78 g ziemniaków i 14 g mięsa wieprzowego.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 955 kJ/ 230 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,1 g,
węglowodany 11 g w tym cukry 1,3 g,
białko 6,6 g,
sól 1,3 g.
- 0,8-1,0 kg
- 12 dni