Salceson – biskupieckie specjały , ZM „Warmia” to powrót do przeszłości i smaków domowych wyrobów. Swój niepowtarzalny aromat salceson zawdzięcza recepturze, w doborze kawałków mięsa wieprzowego zatopionych w galaretce z dodatkiem przypraw i kropli octu. Doskonały na kanapki z razowym chlebem i domowym smarowidłem.
Wędlina wieprzowa, parzona, w osłonce niejadalnej.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 656 kJ/ 157 kcal,
tłuszcz 10 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g,
węglowodany 1,9 g w tym cukry 0,7 g,
białko 14 g, sól 2,0 g.
- 0,3 kg
- 22 dni
Produkt mięsny wieprzowy, średnio rozdrobniony, parzony, pieczony. Pieczeń na kanapki z linii Biskupieckich Specjałów to sentymentalna podróż po lokalnych smakach. Jest doskonałym wyborem ze względu na apetyczny wygląd jak również wspaniały aromat.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 857 kJ/ 206 kcal,
tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g,
węglowodany 3,3 g w tym cukry 0,8 g,
białko 13 g, sól 2,3 g.
- 0,3-0,4 kg
- 22 dni
Klasyczny lokalny smak z linii Biskupieckich Specjałów jest atrakcyjną okazją do zmysłowego spotkania, które pozostawia ślad w pamięci najbardziej wymagających smakoszy.
Produkt blokowy, wieprzowy, średnio rozdrobniony w osłonce niejadalnej.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
energia 953 kJ/ 230 kcal,
tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,4 g,
węglowodany 3,0 g w tym cukry 0,7 g,
białko 12 g, sól 2,2 g.
- 0,3 kg
- 38 dni
Biskupieckie Specjały to wyjątkowa linia produktów, które przypominają nam o regionalnym charakterze naszej marki. Słoikowa to jeden z takich wyrobów, które pozwalają wrócić pamięcią do początków naszej działalności i jeszcze raz poczuć ten wyjątkowy smak.
Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej.
.
Wartość odżywcza 100 g produktu:
857 kJ/ 207 kcal,
tłuszcz 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,6 g,
węglowodany 1,5 g w tym cukry 0,6 g,
białko 11 g, sól 2,0 g
- 0,3 kg
- 25 dni