T-Bone suchodojrzewający
26162
  • 6-11 kg

  • 6 dni
  • 0-4°C

Dla mięsnych melomanów. Dojrzewa minimum 30 dni. Rostbef i polędwica zgrabnie połączone kością w kształcie litery T. Duży, smaczny i szczególnie polecany!

Kark B/K
22112/21052
  • VAC duże porcje 2-3 kg/VAC małe porcje 0,7-1 kg

  • 17 dni
  • 0-4°C

Zawiera mięśnie szyi i karku. Mięso jest sprężyste i soczyste z widocznym tłuszczem. Do wolnego przygotowania. Doskonały na: bulion, mielone, danie jednogarnkowe, burgery, gulasz.

Wołowina wolno gotowana
20130
  • 0,5 kg

  • 360 dni
  • 2-8°C

Wołowina wolno gotowana to pomysł na szybki obiad dla całej rodziny.

Po dodaniu ziemniaków bądź kaszy oraz surówki stanowi pełnowartościowy, smaczny posiłek.

Po przyrządzeniu w mikrofali (10-12 min) lub w piekarniku (35 min) jest krucha i aromatyczna.

 

Dostępna również w większym opakowaniu ( KOD 29170) o gramaturze 1,7-2,0 kg.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 472 kJ/ 112 kcal,

tłuszcz 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g,

węglowodany 0,7 g w tym cukry 0,7 g,

białko 21 g, sól 0,9 g

 

Burger wołowy mrożony
28999
  • Tacka MAP karton/2 szt. lub 32 szt.; 110 g/1 szt.

  • 360 dni
  • -18°C

Przygotowany z wysokiej jakości mielonego mięsa wołowego, kruchy i soczysty. Średnica 95 mm, wysokość 17 mm.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1066 kJ/ 257 kcal,

tłuszcz 20 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g,

węglowodany 1,4 g w tym cukry 0,9 g,

białko 18 g, sól 0,6 g.

Burger wołowy dojrzewający mrożony
28929
  • MAP karton/2 szt. lub 32 szt.; 200 g/1 szt.

  • 360 dni
  • -18°C

Przygotowany z wysokiej jakości mielonego mięsa wołowego. Kruchy i soczysty. Średnica: 125 mm, wysokość: ok. 17 mm.

Stek z polędwicy wołowej dojrzewający
29050
  • Pojedyncze tacka SKIN/1 szt. ok. 150 g/1 szt.

  • 14 dni
  • 0-4°C

Otrzymany z polędwicy, delikatny, soczysty i kruchy dzięki procesowi dojrzewania jakiemu został poddany.

 

Sposób przygotowania:

 

  1. Rozgrzej patelnię do ok. 200˚C, do smażenia najlepiej użyć łoju wołowego lub masła klarowanego. Stek wrzuć na patelnie w momencie, gdy tłuszcz zacznie się dymić.

 

  1. Mięso smaż nie odrywając go, jedynie przesuwając po patelni do momentu, gdy mięso zrumieni się na złoto – brązowy kolor, a na powierzchni puści soki (ok. 3min.). Następnie przewróć na drugą stronę i smaż do momentu, aż mięso ponownie puści soki. W ten sposób otrzymamy steka średnio wysmażonego. Jeśli preferujesz steki krwiste smaż nieco krócej!

 

  1. Stek odłóż na talerz na ok. 1 min. i przykryj go, aby wyrównała się temperatura na zewnątrz i wewnątrz mięsa.

 

  1. Stek posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem.

 

 

Życzymy Smacznego!