Produkty wolno gotowane

Gulasz wołowy wolno gotowany

Chude kawałki wołowiny duszone w sosie na bazie cebuli, doprawione czosnkiem.

To apetyczne, sycące danie, którego smak doskonale uzupełnią ulubione dodatki, ziemniaki, ryż lub pieczywo pszenne, stanowi świetną propozycję na rodzinny obiad lub wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.

Gulasz na pewno dostarczy wielu przyjemnych doznań smakowych, na długo pozostając w pamięci gości.

 

Wolne gotowanie to:

– długie gotowanie w temperaturze 82°C = zachowanie struktury i smak

– parzenie w opakowaniach próżniowych = smak zamknięty wewnątrz opakowania;

  • 0,5 kg lub ok. 2,0 kg
  • 180 dni
Wartość odżywcza 100 g produktu:

Energia
345 kJ/ 80 kcal

Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 1,5 g

Węglowodany
<3,6 g w tym cukry <0,6 g

Białko 12 g
Sól 1,7 g

Składniki:

mięso wołowe 70 % (zawiera naturalnie wytopiony tłuszcz i sok mięsny), woda, sól, skrobia modyfikowana, aromaty, mąka PSZENNA, skrobia tapiokowa, błonnik PSZENNY (bezglutenowy), białka MLEKA (łącznie z LAKTOZĄ), przyprawy, czosnek, cebula, olej roślinny słonecznikowy, ekstrakt rozmarynu, MLEKO w proszku, przeciwutleniacz: E306, substancja zagęszczająca: E412, E415; wzmaczniacze smaku: E621, E635.

Dostępne dwie formy pakowania:

KOD 50710         mała porcja: 0,5 kg (folia multicook + kartonik) produkt stałowagowy

KOD 29180        duża porcja:  1,7 – 2,0 kg ( folia multicook + karton zbiorczy) produkt zmiennowagowy