Sałatka z rostbefem wołowym dojrzewającym

PRZYSTAWKI
SKŁADNIKI

– 3 plastry rostbefu wołowego wolno dojrzewającego ZM Warmia, pokrojonego na kawałki

– 2 garści ulubionej sałaty

– 1 pomidor malinowy

– 50 g sera feta

–  świeża bazylia

– czerwona porzeczka

 

Dresing:

– 1 łyżka oliwy z oliwek

– 1 łyżka cytryny

– ½ łyżki miodu

– szczypta suszonych ziół prowansalskich

– 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na talerzu ułożyć sałatę, pomidora pokrojonego w półksiężyce, pokruszyć ser feta, rozłożyć pokrojony rostbef, udekorować listkami bazylii i porzeczką. Składniki na dresing wymieszać i polać sałatkę.

Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl