Gulasz wołowy wolno gotowany
Chude kawałki wołowiny duszone w sosie na bazie cebuli, doprawione czosnkiem.
To apetyczne, sycące danie, którego smak doskonale uzupełnią ulubione dodatki, ziemniaki, ryż lub pieczywo pszenne, stanowi świetną propozycję na rodzinny obiad lub wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
Gulasz na pewno dostarczy wielu przyjemnych doznań smakowych, na długo pozostając w pamięci gości.
Wolne gotowanie to:
– długie gotowanie w temperaturze 82°C = zachowanie struktury i smak
– parzenie w opakowaniach próżniowych = smak zamknięty wewnątrz opakowania;
- 0,5 kg lub ok. 2,0 kg
- 180 dni
Energia
345 kJ/ 80 kcal
Tłuszcz 2,3 g w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany
<3,6 g w tym cukry <0,6 g
Białko 12 g
Sól 1,7 g
Składniki:
mięso wołowe 70 % (zawiera naturalnie wytopiony tłuszcz i sok mięsny), woda, sól, skrobia modyfikowana, aromaty, mąka PSZENNA, skrobia tapiokowa, błonnik PSZENNY (bezglutenowy), białka MLEKA (łącznie z LAKTOZĄ), przyprawy, czosnek, cebula, olej roślinny słonecznikowy, ekstrakt rozmarynu, MLEKO w proszku, przeciwutleniacz: E306, substancja zagęszczająca: E412, E415; wzmaczniacze smaku: E621, E635.
Dostępne dwie formy pakowania:
KOD 50710 mała porcja: 0,5 kg (folia multicook + kartonik) produkt stałowagowy
KOD 29180 duża porcja: 1,7 – 2,0 kg ( folia multicook + karton zbiorczy) produkt zmiennowagowy