Aktualności

09 sierpnia 2018
Już jest! Wołowina wolno gotowana w sosie grzybowym!

Zakłady Mięsne „Warmia” rozpoczynają sezon grzybowy nowym daniem. Lubiana przez klientów za smak i szybkość przygotowania wołowina wolno gotowana teraz będzie dostępna w nowym wariancie smakowym: w sosie grzybowym. Wystarczy przyrządzić potrawę w piekarniku przez 35 min lub w kuchence mikrofalowej przez 10-12 min, by cieszyć się kruchą i soczystą wołowiną z grzybami. Wołowina wolno […]

CZYTAJ
07 maja 2018
Warmia uruchamia nowy format sklepów

Zakłady Mięsne Warmia uruchomiły pierwszy sklep w formacie „Steak&burger”. To tradycyjny sklep mięsny połączony ze strefą gastronomiczną, gdzie można zjeść burgery i kanapki przygotowywane na miejscu.   To zupełnie nowa koncepcja sklepów firmowych Warmii. W nowych punktach szeroki asortyment wędlin i mięs, w tym wołowina z własnego gospodarstwa i od lokalnych dostawców, został dodatkowo wzbogacony […]

CZYTAJ
26 lutego 2018
Modnie na talerzu: wołowina

Już wiadomo, co będzie modne na polskich stołach w tym roku: wołowina! Ten rodzaj mięsa ponownie zaczyna zdobywać żołądki konsumentów, którzy chcą jeść wołowinę nie tylko w restauracjach, ale i we własnych domach. W 2016 roku statystyczny Polak zjadł jej około 2 kilogramów i 10 dekagramów . Czy w końcu wołowina wróci do łask?   […]

CZYTAJ