SKŁADNIKI
- 12 pętek kiełbasek myśliwego ZM Warmia
- 2 pomidory malinowe
- 1 duża papryka czerwona
- Świeżo siekana natka pietruszki
- Świeżo mielony pieprz
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu teryiaki
- 2 łyżki oleju rzepakowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kiełbaski zgrilluj na rumiano.
.
Przygotuj salsę: pomidory pokrój w drobną kostkę. Cebulkę pokrój w kostkę tej samej wielkości. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, olej rzepakowy, sosy. Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem. Podawaj do kiełbasek.
.
Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku :), która jest również autorką zdjęć potrawy.