Weekendowa
50050
  • 0,8-1,2 kg

  • 21 dni

Klasyczna propozycja, absolutna podstawa w każdej kuchni. Wykorzystywana do bigosu, mięsnego leczo, wszelkiego rodzaju zup, jak również na grilla.

Kiełbasa z mięsa wołowo-wieprzowego.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 943 kJ/227 kcal,

tłuszcz 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,8 g,

węglowodany 2,8 w tym cukry 0,8 g,

białko 14 g, sól 1,8 g.

Śląska Extra
50080
  • 0,5-0,8 kg

  • 34 dni

Kiełbasa wieprzowa (85 %), średnio rozdrobniona, wędzona, parzona. W naturalnej osłonce.

Batony długości 12-13 cm o charakterystycznej złocistej barwie.

Niezwykle smaczna i aromatyczna kiełbasa cienka, z lekko wyczuwalnym smakiem pieprzu.

Doskonała do podawania na zimno, jak i na gorąco. Podzielona na niewielkie pętka, latem idealna na grilla, jak i do pieczenia nad ogniskiem.

Sprawdzi się również jako dodatek do jajecznicy lub innych potraw.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 797 kJ/ 191 kcal,

tłuszcz 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,8 g,

węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,6 g,

białko 16 g, sól 1,9 g.

Kiełbaski Myśliwego
50140
  • 0,5-0,8 kg

  • 21 dni

Kiełbaski z mięsa wieprzowego.

Te cienkie kiełbaski wieprzowe to specjał zajadany zarówno na ciepło jak i na zimno, wśród naszych smakoszy mają rzeszę fanów w każdym wieku.

Wystarczy podgrzać, postawić na stół, podać z pajdą chleba i uczta gotowa.

Doskonałe z  grilla, jak i usmażone na patelni.

.

.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1098 kJ/ 265 kcal,

tłuszcz 21 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,1 g,

węglowodany 1,7 g w tym cukry 0,6 g,

białko 17 g, sól 2,0 g.

Kiełbasa jałowcowa
50150
  • 0,9-1,3 kg

  • 24 dni
100g produktu wyprodukowano zze 100g mięsa wieprzowego i 11g mięsa wołowego

Wiecie, co to „szyszkojagody”? To nic innego jak owoce jałowca! Bardzo popularne w kuchni słowiańskiej i szczególnie doceniane przy wyrobie wędlin.  To właśnie one nadają potrawom wyjątkowy korzenny posmak i charakterystyczny balsamiczny aromat . Nie wierzycie? Spróbujcie naszej jałowcowej …od zawsze, a już na zawsze zapamiętacie jej smak.

Jest to niezwykle aromatyczna i pełna tradycyjnego smaku kiełbasa, którą niewątpliwie pokocha cała twoja rodzina. Kiełbasa jest kompozycją średnio rozdrobnionego mięsa wieprzowego i wołowego. Z każdych 111 gram tej kompozycji powstało 100 gram gotowego produktu owiniętego naturalną osłonką. Dzięki temu jego smak jest tak głęboki. Wyrazistości nadały mu kolejno procesy wędzenia, parzenia i podsuszenia, a niezwykłej finezji wyraźnie wyczuwalna nuta jałowca. Kiełbasa ma średnicę około 26 mm. Doskonale sprawdzi się zarówno na kanapce, w koreczku, jak i w potrawach jednogarnkowych, głównie na bazie papryki czy kapusty kiszonej.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1238 KJ/ 299 kcal,

tłuszcz 25 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10 g,

węglowodany 1,1 g w tym cukry 0,7 g,

białko 17 g, sól 2,2 g.

 

 

Kiełbaski Suche
51870
  • 0,4 kg

  • MAP 45 dni
100g produktu wyprodukowano ze 120g mięsa wieprzowego i 13g mięsa wołowego

100 g produktu powstaje z 120 g mięsa wieprzowego i z 13 g mięsa wołowego.

Wartość odżywcza 100 g produktu:

energia 1132 kJ/ 272 kcal,

tłuszcz 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g,

węglowodany 1,2 g w tym cukry 0,4 g,

białko 24 g, sól 2,0 g.