Zupa wołowa gulaszowa

ZUPY
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie Gulaszu wołowego wolno gotowanego Zm „Warmia” ( 700g)
  • 1 litr wody
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 500 g  włoszczyzny pociętej w paski (może być gotowa mieszanka)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 puszka krojonych pomidorów (400g)
  •  papryka, zioła prowansalskie do smaku
  • natka pietruszki do ozdoby
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do garnka wlewamy wodę, , bulion wołowy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, zagotowujemy wszystko, następnie dodajemy włoszczyznę i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.

Następnie dodajemy gulasz wołowy, pokrojone papryki oraz pomidory. Doprowadzamy do wrzenia.

Doprawiamy ostrą papryką i ziołami prowansalskimi.

Gotujemy jeszcze przez ok 15 minut na małym ogniu.

Na koniec dodajemy odrobinę natki pietruszki.

Smacznego