SKŁADNIKI
- 1 opakowanie Gulaszu wołowego wolno gotowanego Zm „Warmia” ( 700g)
- 1 litr wody
- 1 litr bulionu wołowego
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 500 g włoszczyzny pociętej w paski (może być gotowa mieszanka)
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 puszka krojonych pomidorów (400g)
- papryka, zioła prowansalskie do smaku
- natka pietruszki do ozdoby
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlewamy wodę, , bulion wołowy, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, zagotowujemy wszystko, następnie dodajemy włoszczyznę i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu.
Następnie dodajemy gulasz wołowy, pokrojone papryki oraz pomidory. Doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy ostrą papryką i ziołami prowansalskimi.
Gotujemy jeszcze przez ok 15 minut na małym ogniu.
Na koniec dodajemy odrobinę natki pietruszki.
Smacznego