Zapiekanka z kiełbaskami Chiliowy Grill

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

 

  • 2 kiełbaski wieprzowe chiliowy grill ZM Warmia
  • 150 g ugotowanego makaronu typu świderki
  • 80 g pokruszonego sera feta
  • 150 g czerwonych pomidorków cherry
  • 20 g czarnych oliwek krojonych
  • 15 g oliwy z oliwek
  • Świeżo mielony pieprz

Świeża natka pietruszki do podania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C (termoobieg).

Naczynie żaroodporne nasmaruj oliwą. Ułóż ugotowany makaron, pokrojone w plasterki kiełbaski, całe pomidorki, pokrojone czarne oliwki, pokrusz ser feta. Polej oliwą i dopraw świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie razem wymieszaj. Zapiekaj przez 20 minut w 200 stopniach C termoobieg. Podaj ze świeżo siekaną natką pietruszki. Smacznego!

 

Opracowała: Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl