Wołowina wolno gotowana z sosem cebulowo-pieczarkowym i makaronem papardelle
DANIA GŁÓWNE- 45 minut
- 4
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
– 1 opakowanie wołowiny wolno gotowanej ZM Warmia
– 1 cebula
– 300 g małych pieczarek
– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
– 200 g makaronu papardelle
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku zagotować wodę. Do gotującej się wody wrzucić woreczek z wołowiną wolno gotowaną. Gotować na małym ogniu 30 minut. W tym czasie ugotować al dente makaron, a na patelni przygotować bazę pod sos.
Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulkę z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem. Odparować całą wodę. Następnie dodać ugotowaną, podzieloną na kawałki wołowinę wraz z zalewą w woreczka, która wspaniale zagęści sos i nada całego smaku.
Tak przygotowany sos podawać z makaronem i posypać obficie natką pietruszki.
Smacznego!
Współpraca:
Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl