Wołowina wolno gotowana z sosem cebulowo-pieczarkowym i makaronem papardelle

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

– 1 opakowanie wołowiny wolno gotowanej ZM Warmia

– 1 cebula

– 300 g małych pieczarek

– 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

– 200 g makaronu papardelle

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W garnku zagotować wodę. Do gotującej się wody wrzucić woreczek z wołowiną wolno gotowaną. Gotować na małym ogniu 30 minut. W tym czasie ugotować al dente makaron, a na patelni przygotować bazę pod sos.

Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć cebulkę z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem. Odparować całą wodę. Następnie dodać ugotowaną, podzieloną na kawałki wołowinę wraz z zalewą w woreczka, która wspaniale zagęści sos i nada całego smaku.

Tak przygotowany sos podawać z makaronem i posypać obficie natką pietruszki.

Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl