W czarodziejskiej kuchni Pana Kleksa – Udko z indyka z sosem porowo-pieczarkowym
DANIA GŁÓWNE- 20 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
Receptura na dwie porcję:
– 1 opakowanie uda z indyka wolno gotowanego ZM Warmia
– 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki
– biała część z 1 dużego pora, pokrojona w półplasterki
– sól, pieprz do smaku
Do podania: ryż parboiled, surówka z marchewki i natka pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na patelni rozgrzać olej rzepakowy.
- Wrzucić pora i pieczarki, przesmażyć chwilę.
- Dodać udo z indyka, lekko rozdrobnić na mniejsze kawałki.
- Dusić wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku.
- Podawać z ryżem i surówką z marchewki.
Smacznego!
.
.
Materiał powstał przy współpracy z Panią Nataszą Rozmus Król – Sajkofanką Smaku – Blogerką kulinarną