W czarodziejskiej kuchni Pana Kleksa – Udko z indyka z sosem porowo-pieczarkowym

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

Receptura na dwie porcję:

– 1 opakowanie uda z indyka wolno gotowanego ZM Warmia

– 400 g pieczarek pokrojonych w plasterki

– biała część z 1 dużego pora, pokrojona w półplasterki

– sól, pieprz do smaku

 

Do podania: ryż parboiled, surówka z marchewki i natka pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy.
  2. Wrzucić pora i pieczarki, przesmażyć chwilę.
  3. Dodać udo z indyka, lekko rozdrobnić na mniejsze kawałki.
  4. Dusić wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku.
  5. Podawać z ryżem i surówką z marchewki.

 

Smacznego!

.

.

Materiał powstał przy współpracy z Panią Nataszą Rozmus Król – Sajkofanką Smaku – Blogerką kulinarną