W czarodziejskiej kuchni Pana Kleksa – Smak dzieciństwa, czyli potrawka z kurczaka z warzywami i makaronem

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie wolno gotowanej potrawki z kurczaka ZM Warmia z linii Akademia Pana Kleksa
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 150 ml śmietanki 30%
  • Sól ziołowa
  • Pieprz czarny mielony
  • Makaron
  • masło klarowane do smażenia
  • natka pietruszki do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wrzucić pokrojoną w kosteczkę marchewkę, cukinię i paprykę. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć warzywa, podsmaż wszystko około 5 minut. Dodaj potrawkę z kurczaka i śmietankę.

Gotuj przez około 15 minut.

W tym czasie do osolonej, wrzącej wody wrzucić makaron. Gotuj, aż będzie al dente.

Potrawkę podawaj z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

.

.

Materiał powstał przy współpracy z : Nataszą Rozmus Król