W czarodziejskiej kuchni Pana Kleksa – Smak dzieciństwa, czyli potrawka z kurczaka z warzywami i makaronem
DANIA GŁÓWNE- 20 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie wolno gotowanej potrawki z kurczaka ZM Warmia z linii Akademia Pana Kleksa
- 1 marchewka
- 1 cukinia
- 1 papryka
- 150 ml śmietanki 30%
- Sól ziołowa
- Pieprz czarny mielony
- Makaron
- masło klarowane do smażenia
- natka pietruszki do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wrzucić pokrojoną w kosteczkę marchewkę, cukinię i paprykę. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć warzywa, podsmaż wszystko około 5 minut. Dodaj potrawkę z kurczaka i śmietankę.
Gotuj przez około 15 minut.
W tym czasie do osolonej, wrzącej wody wrzucić makaron. Gotuj, aż będzie al dente.
Potrawkę podawaj z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
.
.
Materiał powstał przy współpracy z : Nataszą Rozmus Król