Smaki z naszej bajki – Filet z kurczaka wolno gotowany w sosie szpinakowo-serowym:

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

– 1 filet wolno gotowany z kurczaka z Warmii

– 2 garści świeżego szpinaku

– 1 ząbek czosnku

– 4 suszone pomidory pokrojone w paseczki

– 100 ml śmietanki 30 %

– 2 łyżki tartego sera grana padano

– świeżo mielony pieprz i sól do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć szpinak, dodaj suszone pomidory i pokrojony w plasterki czosnek. Ułóż pokrojonego w plastry fileta z kurczaka. Zalej wszystko śmietanką, dodaj ser. Duś chwilę wszystko, aż sos lekko zgęstnieje, a kurczak lekko się zarumieni. Dopraw solą i pieprzem.

Plasterki kurczaka podawaj z ulubionymi dodatkami.

 

Smacznego!