Sałatka z kiełbaskami chiliowy grill z pietruszkowym dresingiem
PRZYSTAWKI- 20 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
- 2 kiełbaski wieprzowe chiliowy grill ZM Warmia
- 100 g świeżej sałaty typu roszponka
- 100 g pokruszonego sera z niebieską pleśnią
- Plastry zielonego ogórka
- Plastry rzodkiewki
- Pomidorki koktajlowe pokrojone na pół
- Prażone ziarna słonecznika
- Świeża kolendra i natka pietruszki
Dresing pietruszkowy z anchois
- 50 g oleju rzepakowego
- 10 g miodu
- 5 g świeżej natki pietruszki
- 10 g soku z cytryny
- 10 g filetów anchois z zalewy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W dużej misce połączyć roszponkę, plastry ogórka, pomidorki, plastry rzodkiewki. Dodać pokrojone w plasterki, uprzednio zgrillowane kiełbaski chiliowy grill. Dodać pokruszony ser z niebieską pleśnią i prażone ziarna słonecznika. Posypać natką pietruszki i kolendrą. Przygotować dresing.
W wysokim naczyniu połączyć: olej rzepakowy, miód, natkę pietruszki, sok z cytryny i fileciki anchois. Zmiksować blenderem, zostawiając drobinki natki pietruszki.
Smacznego!
Opracowała: Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl