Pieczony camembert z karmelizowaną cebulką, konfiturą z owoców leśnych i kabanosami

PRZYSTAWKI
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie kabanosów ZM Warmia
  • 2 serki camembert
  • 1 czerwona cebulka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżeczki konfitury z owoców leśnych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Piekarnik rozgrzej do 185 stopni C (termoobieg).

Serek camembert wyjmij z opakowania i włóż do małego naczynia żaroodpornego. Jeśli nie masz takiego naczynia zawiń serek w papier do pieczenia, a następnie w folię aluminiową. Piecz serek przez 10 minut. Po 10 minutach wyjmij serek i nałóż na jego wierzch wcześniej przygotowaną cebulkę. Piecz jeszcze przez 5 minut. Po wyjęciu z piekarnika wyłóż na wierzch serka konfiturę z owoców leśnych. Podawaj jeszcze ciepły na stół i maczaj w nim kabanosy. Pycha!

.

.

Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku, która jest również autorką zdjęć potrawy.