Paprykowy gulasz wołowy wolno gotowany

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie gulaszu wołowego wolno gotowanego ZM Warmia (500g)
  • 3 kolorowe papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojone w paseczki
  • 1 cebula biała
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz
  • 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną w piórka cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Podsmaż chwilę. Dodaj paprykę, pokrojoną w paski, podsmaż chwilę, żeby papryka lekko zmiękła. Dodaj gulasz wołowy wolno gotowany z całą zawartością woreczka. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 20 minut. Podawaj z pieczywem. Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl