Owocowe koreczki z rostbefem wołowym dojrzewającym

PRZYSTAWKI
SKŁADNIKI

– 20 plastrów rostbefu wołowego dojrzewającego ZM Warmia

– 1 opakowanie roszponki

– świeża gruszka, pokrojona w plastry

– świeża nektarynka, pokrojona w plastry

– świeże jeżyny

– świeże borówki

– ser feta pokrojony w kosteczkę

 

Sos balsamiczno-miodowy:

– 1 łyżka miodu

– 1 łyżka octu balsamicznego

 

Dodatkowo:

Orzechy włoskie i czerwona porzeczka do dekoracji.

Małe wykałaczki do nadziewania.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rostbef pokroić w plasterki. Każdy plasterek zwinąć w rulonik, nadziać na wykałaczkę. Następnie nałożyć plasterek gruszki, nektarynki, jeżynę, kosteczkę sera feta i borówkę.

Koreczki układać na roszponce, a następnie polać sosikiem na bazie miodu i octu balsamicznego.

Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl