SKŁADNIKI
– 20 plastrów rostbefu wołowego dojrzewającego ZM Warmia
– 1 opakowanie roszponki
– świeża gruszka, pokrojona w plastry
– świeża nektarynka, pokrojona w plastry
– świeże jeżyny
– świeże borówki
– ser feta pokrojony w kosteczkę
Sos balsamiczno-miodowy:
– 1 łyżka miodu
– 1 łyżka octu balsamicznego
Dodatkowo:
Orzechy włoskie i czerwona porzeczka do dekoracji.
Małe wykałaczki do nadziewania.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rostbef pokroić w plasterki. Każdy plasterek zwinąć w rulonik, nadziać na wykałaczkę. Następnie nałożyć plasterek gruszki, nektarynki, jeżynę, kosteczkę sera feta i borówkę.
Koreczki układać na roszponce, a następnie polać sosikiem na bazie miodu i octu balsamicznego.
Smacznego!
Współpraca:
Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl