Korzenne policzki wołowe wolno gotowane z buraczkami, suszonymi śliwkami i sosem na bazie czerwonego wina
DANIA GŁÓWNE- 30 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie policzków wołowych wolno gotowanych ZM Warmia ( ok. 500 g)
- 12 suszonych śliwek
- 3 gotowane buraczki, pokrojone w ósemki
- szklanka czerwonego wina półwytrawnego
- ½ łyżeczki przyprawy do piernika
- ½ łyżeczki nasion kolendry
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni C.
W naczyniu żaroodpornym ułóż mięso, dookoła rozłóż suszone śliwki i buraczki. Zalej czerwonym winem, dopraw przyprawa do piernika i nasionami kolendry. Zapiekaj 25 minut. Podawaj z podsmażonymi na maśle kopytkami i świeżym rozmarynem.
Smacznego!
Współpraca:
Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl