Karkówka wolno gotowana z patelni z kaszą gryczaną i świeżymi pomidorami

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

Składniki:

– 1 opakowanie KARKÓWKI WIEPRZOWEJ WOLNO GOTOWANEJ  ZM Warmia

– 1 łyżka masła klarowanego do smażenia

– 1 czerwona cebula

– 2 ząbki czosnku

– 200 ml wody

– 100 g kaszy gryczanej

– sól

Sałatka:

– 2 pomidory malinowe

– 1 cebulka szalotka

– sól, pieprz

– świeża bazylia

– oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka i czosnek pokrojony w plasterki. Wyjmij z woreczka karkówkę, razem z sosem i dodaj do cebulki i czosnku. Podlej wodą i duś razem pod przykryciem przez 20 minut. W tym czasie w osolonej wodzie ugotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu i przygotuj sałatkę z pomidorów: Pomidory pokrój w dużą kostkę, dopraw oliwą, solą, pieprzem i świeża bazylią i cebulką.

Karkówkę podawaj z kaszą gryczaną i sałatką. Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl