Karkówka wolno gotowana z patelni z kaszą gryczaną i świeżymi pomidorami
DANIA GŁÓWNE- 25 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
Składniki:
– 1 opakowanie KARKÓWKI WIEPRZOWEJ WOLNO GOTOWANEJ ZM Warmia
– 1 łyżka masła klarowanego do smażenia
– 1 czerwona cebula
– 2 ząbki czosnku
– 200 ml wody
– 100 g kaszy gryczanej
– sól
Sałatka:
– 2 pomidory malinowe
– 1 cebulka szalotka
– sól, pieprz
– świeża bazylia
– oliwa z oliwek
Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulkę pokrojoną w piórka i czosnek pokrojony w plasterki. Wyjmij z woreczka karkówkę, razem z sosem i dodaj do cebulki i czosnku. Podlej wodą i duś razem pod przykryciem przez 20 minut. W tym czasie w osolonej wodzie ugotuj kaszę gryczaną według instrukcji na opakowaniu i przygotuj sałatkę z pomidorów: Pomidory pokrój w dużą kostkę, dopraw oliwą, solą, pieprzem i świeża bazylią i cebulką.
Karkówkę podawaj z kaszą gryczaną i sałatką. Smacznego!
Współpraca:
Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl