Karkówka wieprzowa wolno gotowana zapiekana z pieczarkami pod serową pierzynką

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie karkówki wieprzowej wolno gotowanej ZM Warmia ( 500g)
  • 500 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1 duża biała cebula
  • 100 g tartego sera mozzarella
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Pieczarki umyj, obierz, pokrój w plasterki. Cebulę posiekaj w piórka. Podsmaż na patelni na rumiano, odparowując całą wodę. Do naczynia żaroodpornego przełóż karkówkę wolno gotowaną razem z zalewą z woreczka. Karkówkę pokrój w plasterki. Na plasterki ułóż farsz z cebulki i pieczarek, posyp na wierzch ser mozzarella. Zapiekaj 15 minut w 180 stopniach C. Zjedz od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

 

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl