Hot dogi z kiełbaskami chiliowy grill na DWA sposoby

GRILLDANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI
  • 4 kiełbaski wieprzowe chiliowy grill ZM Warmia
  • 4 bułki do hot dogów (kupione, bądź domowe)
  • Plastry świeżego ogórka
  • Pomidorki koktajlowe pokrojone na pół
  • Pokruszony ser feta
  • Świeża kolendra
  • Plastry ogórka konserwowego
  • Świeżo siekany szczypiorek
  • Ziarna sezamu
  • Sałata masłowa
  • Ketchup, musztarda
  • Sos jogurtowy na bazie czosnku

(1 ząbek czosnku, 150 ml jogurtu naturalnego, pieprz , sól)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kiełbaski grillować na rumiano.

Przygotować hot dogi:

  • Bułkę przekroić wzdłuż na pół, ale nie do końca, by można ułożyć dodatki. Do bułki nalać ketchup i musztardę. Ułożyć sałatę, kiełbaskę, plastry ogórka konserwowego, plastry rzodkiewki, posypujemy sezamem i szczypiorkiem. Polać po wierzchu ketchupem i musztardą.

 

  • Bułkę przekroić wzdłuż na pół, ale nie do końca, by można było ułożyć dodatki. Do bułki nalać sos czosnkowy z jogurtem. Ułożyć sałatę, kiełbaskę, plastry zielonego ogórka, pokrojone na pół pomidorki. Pokruszyć po wierzchu ser feta. Można polać dodatkowo sosem jogurtowo-czosnkowym.

 

Opracowała: Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl