Hot dogi z kiełbaskami chiliowy grill na DWA sposoby
GRILLDANIA GŁÓWNE- 20 minut
- 2
- Drukuj przepis
- Udostępnij
SKŁADNIKI
- 4 kiełbaski wieprzowe chiliowy grill ZM Warmia
- 4 bułki do hot dogów (kupione, bądź domowe)
- Plastry świeżego ogórka
- Pomidorki koktajlowe pokrojone na pół
- Pokruszony ser feta
- Świeża kolendra
- Plastry ogórka konserwowego
- Świeżo siekany szczypiorek
- Ziarna sezamu
- Sałata masłowa
- Ketchup, musztarda
- Sos jogurtowy na bazie czosnku
(1 ząbek czosnku, 150 ml jogurtu naturalnego, pieprz , sól)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kiełbaski grillować na rumiano.
Przygotować hot dogi:
- Bułkę przekroić wzdłuż na pół, ale nie do końca, by można ułożyć dodatki. Do bułki nalać ketchup i musztardę. Ułożyć sałatę, kiełbaskę, plastry ogórka konserwowego, plastry rzodkiewki, posypujemy sezamem i szczypiorkiem. Polać po wierzchu ketchupem i musztardą.
- Bułkę przekroić wzdłuż na pół, ale nie do końca, by można było ułożyć dodatki. Do bułki nalać sos czosnkowy z jogurtem. Ułożyć sałatę, kiełbaskę, plastry zielonego ogórka, pokrojone na pół pomidorki. Pokruszyć po wierzchu ser feta. Można polać dodatkowo sosem jogurtowo-czosnkowym.
Opracowała: Natasza Rozmus-Król
www.sajkofankasmaku.pl