Gulasz wołowy zapiekany z makaronem

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI

– 1 opakowanie gulaszu wołowego wolno gotowanego ZM Warmia

– 150 g ugotowanego makaronu Cavatappi

– 1 biała cebula

– 10 małych pieczarek

– świeżo mielony pieprz

– szklanka wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Wrzucić ugotowany makaron Cavatappi, dodać pokrojoną w ósemki cebulkę, pieczarki, doprawić świeżo mielonym pieprzem. Dodać gulasz wołowy wolno gotowany razem z sosem z woreczka. Zalać szklanką wody i dokładnie razem wymieszać. Przykryć przykrywką i zapiekać przez godzinę w 180 stopniach C.

Podawać z sałatką ze świeżych warzyw z tradycyjnym winegretem.

Smacznego!

 

Współpraca:

Natasza Rozmus-Król

www.sajkofankasmaku.pl