Glazurowana golonka w ciemnym sosie z warzywami z woka
DANIA GŁÓWNE35 minut
2
Drukuj przepis
Udostępnij
SKŁADNIKI
- 2 wolno-gotowane golonki
- 2 kolorowe papryki
- 1 czerwona cebula
- Ok 150g brokułów gałązkowych
- ¼ główki kapusty pekińskiej
- 1 kapusta bok – choi
Sos:
- 2 łyżki octu winnego
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 2 łyżki sosu hoisin
- 1 łyżka pasty chilli
- Ok 50ml wody
- 1 łyżka oleju sezamowego do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Golonkę wyjąć z opakowania i umieścić w naczyniu na rozgrzanym grillu lub w piekarniku
- Składniki sosu połączyć w miseczce i dodać odrobinę wody.
- Warzywa pokroić w podobnej wielkości cząstki i zaczynając od cebuli (najtwardszych składników) szybko obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni. Po kolei dodać kolejne warzywa kończąc na delikatnej sałacie. Całość połączyć z przygotowanym sosem – smażyć. jeszcze przez 30 sekund. Podać z golonką o polać całość powstałym sosem.
Smacznego!
Materiał powstał przy współpracy z : kucharzem Tomaszem Królikowskim