Fit stek z antrykotu z grillowaną kukurydzą

DANIA GŁÓWNE
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie steku z antrykotu ZM Warmia
  • 1 kolba słodkiej kukurydzy
  • świeżo mielony pieprz
  • sól gruboziarnista
  • świeża kolendra
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Na rozgrzany grill wrzuć kawałek mięsa. Jeśli masz grill  otwarty grilluj z każdej strony po 3-4 minuty. Jeśli masz grill elektryczny zamykany, grilluj kawałek mięsa po prostu 3-4 minuty. Grillowane mięso ułóż na około 3  minuty na kratce, żeby odpoczęło. W tym czasie na ruszt wrzuć ugotowaną kolbę kukurydzy, przekrojoną na pół. Steka podawaj ze świeżo mielonym pieprzem i solą gruboziarnistą w towarzystwie kukurydzy polanej masełkiem, posypaną solą i świeżą kolendrą. Smacznego!

 

Przepis na to danie jest efektem współpracy ZM „Warmia” z Panią Nataszą Rozmus-Król, Blogerką kulinarną Sajkofanką Smaku, która jest również autorką zdjęć potrawy.